Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Borygoo

Xzozol

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 56595
Login: Xzozol
Nick oskarżonego: Borygoo
Powód skargi: Otrzymanie auta niezgodnego z opisem tiuningu pojazdu
Data zdarzenia: 12.03.2024
Dowody: image.thumb.png.bba78231bd718211466a6823f9f10571.png
Opis sytuacji: Napisałem do Borygoo czy pojazd ma gwintowane zawieszenie odpowiedział na nie 'oczywiście' a tak naprawde nie było tego gwintowanego zawieszenia. Chciałbym prosić o zwrot pieniędzy
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: @Borygoonie mam dc do niego

Witam, tak jak mówił Xzozol nie było mnie w domu ale teraz mogę się odwołać do tematu

Chciałbym na początku przytoczyć punkt z regulaminu serwera który jasno wskazuje, że gracz po złożeniu skargi musi poinformować oskarżonego o tej skardze o czym nie zostałem poinformowany.

§ 4 Oskarżony musi zostać poinformowany o skardze. Poinformowanie przed napisaniem skargi nie jest ważne.

Teraz odwołam się samej skargi, na wysłanym screenie który rzekomo pokazuje moje celowe wprowadzenie według mnie widać że wiadomość "oczywiście" nie odnosi się do wcześniejszych "powiekszane ma" i "gwint ma" tylko do mojej wiadomości poniżej "felgi duże ma". Wiadomość została wysłana 6 sekund po tym jak napisałem "oczywiście" i widać że nie odpowiadałem na poprzednie dwa pytania tylko napisałem oczywiście felgi duże ma. Nie napisałem nigdzie że auto będzie miało przy zakupie gwintowane zawieszenie jak mówi Xzozol. Dodatkowo na pierwszym moim screenie widać jak pisałem do gracza o tym co auto będzie miało po demontażu części mechanicznych co pokazuje że gracz doskonale wiedział o tym że nie będzie gwintowanego zawieszenia. 

dowod1.thumb.png.3db63b69b6c9a5ccd75978bb3f19648d.png

Tutaj na drugim screenie widać że Xzozol sam mówił żebym zdemontował tuningi mechaniczne do których różnież zalicza się gwintowane zawieszenie.

dowod2.thumb.png.935d4832e0f972d6cd25396f36df1496.png

Chciałbym również dodać że Xzozol widział u tunera Euzebiusza że zdejmuję wszystkie części mechaniczne o czym mówiłem co widać nawet na przytoczonych logach. Potem jechaliśmy tym autem(ze zdemontowanymi elementami, wcześniej jechałem na trybie SPORT+ a gdy wracaliśmy widać było domyślny układ) i pojechaliśmy nim na drugi koniec miasta do urzędu sfinalizować wymianę.

Chciałbym jeszcze dodać ten punkt regulaminu

§ 6 Gracz zobowiązany jest do podejmowania decyzji na własną odpowiedzialność w kwestii przeprowadzania transakcji z graczem, w tym ustalenia wartości transakcji. Sytuacje, w których gracz posłuży się informacjami przedstawionymi przez innego gracza w zakresie wartości transakcji, będą pomijane przy powstaniu ewentualnych sporów oraz skarg.

2 godziny temu, Borygoo napisał:

Chciałbym jeszcze dodać ten punkt regulaminu

§ 6 Gracz zobowiązany jest do podejmowania decyzji na własną odpowiedzialność w kwestii przeprowadzania transakcji z graczem, w tym ustalenia wartości transakcji. Sytuacje, w których gracz posłuży się informacjami przedstawionymi przez innego gracza w zakresie wartości transakcji, będą pomijane przy powstaniu ewentualnych sporów oraz skarg.

Nie o to w tym punkcie chodzi, punkt nie omija spraw oszustwa, do którego tutaj doszło. @Borygoo zobowiązuje Cię do przelania 32.500$ celem pokrycia kosztów montażu gwintowanego zawieszenia na konto gracza @Xzozol. Jako, iż posiadasz wymaganą kwotę na koncie, otrzymujesz na to 48h. Przelewu dokonujesz poprzez bank w Los Santos na UID 56595.

Jak to zrobisz, poinformuj mnie o tym za pośrednictwem tej skargi.

Dodatkowo, mam pewne zastrzeżenia oraz porady, jak uniknąć podobnych sytuacji w przyszłości.
@Borygoo - Staraj się przedstawiać ofertę w jednej wiadomości, tak by wszystko było jasne i klarowne.
@Xzozol - Serdecznie zachęcam przy okazji zakupu pojazdu spojrzeć na bazę pojazdów, gdzie mamy wypisany cały aktualny tune pojazdu, wtedy możemy być pewni, że tune jest zgodne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.