Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na casearek

oliwierbluza1

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 75398

Login: nikolaus

Nick oskarżonego: caesarek

Powód skargi: Nadawanie pkt bez powodu

Data zdarzenia: 01.03.2024r. 17:28

Dowody: 

image-20.png.af4a514bab64e2c68451658612347a02.png

Opis sytuacji: Sytuacja wygląda tak, że napisałem skargę na gracza Baleron, że oszukał mnie na wartość bazy o id bodajże 581. Czułem się oszukany, ponieważ otrzymywałem oferty do 300K a zapłaciłem za nią aż 500K. Gracz zobaczył skargę i zaczął mnie dręczyć i prowokować gdzie popadnie i napisał mi na PW "Siema fajna baza dam 150k". Co na to odpisałem, że jest za biedny. Nie wiem w czym ta wiadomość jest obrażająca tylko napisałem mu to bo sprawdziłem jego majątek i ogólnie znam gracza, dlatego tak napisałem. Na tą wiadomość zaczął lecieć dalej obrażać, prowokować bez skropułów. Uważam, że administrator podjął zbyt pochopnie sytuację i źle ją ocenił. Czekam na pozytywne rozpatrzenie.

PS: Słowo "Biedny" to osoba niebogata, więc nie jest to słowo obrażające.

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: @caesarek 

Piszę za @nikolaus z wiadomej przyczyny

Witam drogi graczu,
Myślę, że nazywanie kogoś, że jest "biedny" jest wyzwiskiem, znieważeniem oraz prowokacją, dlatego przyznałem ci punkty na forum. Zgłosiłeś drugiego uczestnika rozmowy prywatnej, który też używał obelg w twoją stronę i również został ukarany. Nic więcej nie mam do wyjaśnienia, ponieważ moim zdaniem kara została nałożona prawidłowo, jedyne co zostaje to czekać na decyzję aRCON.

Dobrze, że masz swoją opinię na ten temat, aczkolwiek wyraz "biedny" obraźliwy nie jest. Ponadto jest on używany w wielu tytułach filmów, książek i seriali. Dodatkowo antonimem słowa "biedny" jest "bogaty" co również obraźliwe nie jest. 

Administracja ma zapis całej rozmowy, poprzednie komentarze @nikolausw stronę drugiego gracza również były nieodpowiednie i kara została nadana też między innymi z powodu prowokacji w strone drugiego gracza. Jednakże wysyłanie mi wiadomości na pm typu "biedak to nie obraza, tylko jego codzienność" nie pomogło w rozwiązaniu sytuacji i nie pokazało pokrzywdzonego w dobrym świetle.

W całej sytuacji Oskarżający dał wiele powodów do tego aby zostać ukaranym przez Supportera, jednakże żaden z nich nie był rzeczywistą podstawą do nadania kary. Słowo biedak nie występuje w języku polskim jako obraza, tylko określenie osoby która jest uboga. Nadużywanie tego słowa może zostać odebrane jako obraza i negatywnie nacechowany kontakt z innymi. W tej sytuacji nie dziwię się Supporterowi że nadał punkty, lecz w toku tej skargi zostają one cofnięte, a Supporter upomniany. Skargę uznaje za przyjętą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.