Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Bolesny

Juzef.Stallion

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Driloxoo
Nick oskarżonego: Bolesny
Powód skargi: Fałszywe informacje dotyczące zabrania prawa jazdy
Data zdarzenia: z 23.02.2024 na 24.02.2024
Dowody: Zawarte w spoilerze poniżej

Spoiler

Opis sytuacji: 

Dzień dobry wszystkim, miałem nadzieję że nie nie nastąpi taka sytuacja jaka jest aktualnie, lecz niestety  los skierował nas na inne tory. Piszę tą skargę z powodu fałszywego powodu nadania mi kary Prawa jazdy na kat. ABC. 

Dnia 23.02.2024 w okolicach godzin późnego wieczoru (23:00 - 00:00) odbył się koleżeński pościg za graczem E34, który był realizowany przez gracza Mendozza oraz Starylisu. Jak widać w odpowiedzi do mojej apelacji zostałem fałszywie oskarżony co do mojej jazdy za funkcjonariuszami w czasie prowadzenia pościgu. Mam na myśli ten oto fragment: 

Spoiler

image.png.0814b5740c2f7fa040095f2744c79e68.png

Jak można zauważyć na screenie powyżej według Supportera Bolesnego specjalnie zawracałem i jechałem na czołowe zderzenie z SAPD. Jak już oczywiście doszło do zderzenia zacząłem jechać dalej bez żadnej reakcji. Oczywiście nie wiem w którym momencie mojej jazdy za graczami do tego doszło. Proszę również przeczytać moją apelacje, ponieważ jest ona na ten moment bardzo ważna. W dowodach wklejam oczywiście nagranie z mojej perspektywy. W momencie zakończenia nagrania chciałem również zaznaczyć że już później nie znalazłem tej grupy Znajomych. Zaznaczyć również bym chciał że zakończyłem jazdę za nimi 8 minut przed nadaniem mi kary więc Supporter musiał mieć jakieś nagranie, chyba że ktoś mu to opowiedział.

Z poważaniem

Witam i zarazem dziękuje za nagranie swojej wspaniałej rozgrywki. Dzięki temu będzie łatwiej mi się wytłumaczyć z mojej decyzji.

Był na ciebie raport o treści "Utrudnianie pościgu taran" i od tego się zaczęło. Na twoim filmie widać jak:

1:23 - Jazda pod prąd i staranowanie gracza. Co prawda zapłaciłeś jak dostałeś pm od gracza, ale to nie było przypadkowe zderzenie(to i tak najmniejszy problem tej kary).

1:57 - W tej sytuacji, to przepraszam co było? Przecież nie taran...

8:54 - Celowe blokowanie SAPD...

11:25 - U mnie w tej sytuacji uderzyłeś w SAPD. U ciebie jednak nie, więc widocznie to wina synchronizacji. 

Po obejrzeniu twojego filmu i po przeanalizowaniu kar,  wiem że dobrze zrobiłem. Notoryczna jazda pod prąd, utrudnianie pracy SAPD, blokowanie i taranowanie. To jest twoje 4 prawko w tym miesiącu i analizując kary nie pierwszy raz utrudniasz prace frakcji. To tyle z mojej wypowiedzi. Czekam na decyzje ARCON.                              

Pozwolę sobie odpowiedzieć.
Przedstaw proszę dowód dzięki któremu stwierdziłeś że kare trzeba mi nadać, a nie tylko wypisuj minuty z mojego pova.

1:23 -  Zapłaciłem po tym jak napisał do mnie na PM, zgadza się. W momencie w którym specjalnie kogoś taranujesz, zaczynasz hamować aby uniknąć tego zdarzenia? chyba nie. Graczowi przelałem pieniądze. Myślę że jeżeli chciałby abym mu przelał więcej napisał by mi o tym. A w takim wypadku przelał bym mu więcej.

1:57 - tego też próbowałem uniknąć, włączyłem ogranicznik aby szybciej utracić prędkość, Hamowałem  gdzie to już powinno kogoś uświadomić że specjalnie to nie było, oraz jak było widać na nagraniu to większych szkód (jeżeli jakiekolwiek były) nie wyrządziłem.

8:54 - Czy ja bym to nazwał blokowaniem? stanąłem grzecznie i schowałem się jak najbardziej tylko mogłem na aktualny moment. SAPD miało bardzo dużo miejsca aby przejechać. Przyznaje rację, wygląda to jakbym specjalnie blokował graczy aby nie mogli przejechać bo stanąłem na środku drogi szutrowej, lecz wciąż mieli oni miejsce na przejazd.

11:25 - Skoro jest to wina synchronizacji to nie powinniśmy nie brać tego pod uwagę? Patrzyłem na mapę, jak wszyscy dobrze  wiemy SAPD nie widać na mapie więc nie miałem możliwości szybszej reakcji. Z jednej strony widać jak w niego wjechałem, z drugiej strony nie widać jak w niego wjechałem. Gdyby było to zrobione specjalnie NIE UCIEKAŁBYM gdybym go zauważył.

Ode mnie to wszystko. Oczekuje na Arcon

Drogi Graczu oglądając nagranie z twojego pościgu zauważyłem złamanie następujących punktów Kodeksu Ruchu Drogowego (https://projectrpg.pl/topic/41155-kodeks-ruchu-drogowego/:
§1.2 Kierowca pojazdu zobowiązany jest do dbania o bezpieczeństwo swoje, jak i innych uczestników ruchu na drogach San Andreas.
§1.3 Uczestnik ruchu drogowego zobowiązany jest do przestrzegania ograniczeń prędkości:
W terenie zabudowanym - 80km/h.
Poza terenem zabudowanym - 120km/h.
Na autostradach - bez ograniczeń.

§1.6 Kierowca zobowiązany jest do zajmowania tylko jednego pasa ruchu.
§1.8 Kierowca wykonujący manewry na drodze takie jak: omijanie, wymijanie, wyprzedzanie, zawracanie, cofanie ma obowiązek zachować szczególną ostrożność podczas wykonywania manewru.
§1.8.1 Zabrania się wykonywania wyżej wymienionych manewrów w miejscach takich jak: na skrzyżowaniach, na wzniesieniach, na zakrętach, na mostach, w tunelach oraz na wiaduktach.
§1.9 Na ulicach San Andreas obowiązuje ruch prawostronny.
§2.3 Uczestnik ruchu zobowiązany jest do ustąpienia pierwszeństwa pojazdowi uprzywilejowanemu.
§3.4 Na skrzyżowaniu równorzędnym pierwszeństwo przejazdu ma zawsze pojazd uprzywilejowany, następnie pozostałe pojazdy.
§4.1 Kierujący ma prawo zatrzymać pojazd tylko w miejscu, gdzie będzie dostatecznie widoczny dla innych kierujących i nie spowoduje on utrudniania w żaden sposób.

I jestem przekonany że nie wypisałem wszystkich złamanych punktów KRD. Zgodnie z regulaminem serwera (16.1.2.2. Administracja serwera może stosować kary serwerowe w przypadkach łamania kodeksu.) Supporter miał prawo i obowiązek ukarać Cię. Patrząc na bardzo "Dorodną" kolekcję kar - szczególnie utraconych licencji Supporter wyskalował odpowiednio karę zgodnie z Regulaminem Administracji Serwera ( 7.3. Zezwala się na stosowanie bardziej dotkliwych kar dla graczy, którzy łamią regulamin po raz kolejny.)

Nawet jeśli doszło do desynchronizacji przy ostatniej z sytuacji, to nadal na całym przez Ciebie ukazanym nagraniu widać masę powodów dla których mógłbyś stracić licencję. Przypomnę tylko że członkowie administracji nie są zobowiązani do wykonywania nagrań oglądanych przez siebie sytuacji, a otrzymane od graczy wraz z reportem dowody nie powinny być przekazywane do wglądu dla osoby ukaranej. Skargę uznaje się za odrzuconą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.