Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na hubice

Diesel420

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 67107
Login: KamilKy2005
Nick oskarżonego: hubice
Powód skargi: Wyłudzanie pieniędzy
Data zdarzenia: około 19:10:-19:25 10.02.2024
Dowody: https://imgur.com/a/ZX7PcwN
Opis sytuacji: 

Wyjeżdżałem z kopki aż tu nagle uderzył we mnie rozpędzony 240km/h pojazd który nie zachował w żadnym stopniu zasad KDR. Zostałem staranowany przez gracza hubice, podjechałem do niego przeprosiłem a oni chcieli ode mnie 300$. Przelałem 150$ ponieważ uznałem że za dużo chcą, następnie skontaktowałem się reportem z Copka nie wyjaśniając jej całej sytuacji ale dostałem informacje iż mogę być spokojny. Sam też nie chciałem się z początku kłócić dlatego też nie obwiniałem ich o wypadek. Chwile poźniej dostałem warna od @wminzok o zapłacie 650$ za naprawę pojazdu, po krótkiej rozmowie z wmnizok przelałem im 500$ a sam postanowiłem iż sprawę wyjaśnimy na forum. Po pierwsze to oni są winni ponieważ nie zastosowali się do ograniczeń prędkości w tym obszarze i jechali niemal 240km/h a ja sam nie miałem szans ich zauważyć. Po drugie to ja mam pierwszeństwo bo istnieje coś takiego jak zasada prawej ręki i to oni powinni mi ustąpić pierwszeństwa. Jedyne co mogę sobie sam zarzucić to że jak widać na nagraniu lekko ściałem ten zakręt, ale oni jak widać na nagraniu również jeździli slalomem będąc wielokrotnie na pasie pod prąd. Też niby mogłem się zatrzymać do 0 ale nie widzę takiego podpunktu ani znaku, jednakże i tak nie wiem czy by to miało sens jeżeli jechali 240km/h. Wspólnie z wminzok ustaliśmy że wina leży po mojej jak i po ich stronie. Tak więc proszę o oddanie 650$ przez gracza hubice jak się okażę że błąd popełnił on jak i zarówno ja. A kiedy stwierdzicie że wina leży po stronie tylko i wyłacznie hubice to proszę o przelanie dodatkowych 100$ na naprawę oraz 650$ które im wysłałem co daje łączną kwotę o wartości 750$. Niżej wyśle też fragment z rozmowy. Chciałem też napisać ze osobiście nie mam nic do wminzok też moja wina bo mogłem to odrazu wyjaśniać reportem. Nie chciałem nikomu nic utrudniać ani robić kłopot sobie oraz wminzok dyskusjami w grze, więc pieniądze przelałem a sprawę postanowiłem rozwiązać na forum. 

>> [87] wminzok: jechalem normalnie nie moja wina ze oni jezdza 200 na godzine po takiej ulicy
>> [87] wminzok: a po 2 ja mam to ja mam pierwszenstwo wiec czmeu oni sie nie zatrzymali xd
<< [87] wminzok: a ty sie zatrzymales i zobaczyles czy cos jedzie z prawej?
Gracz EndriuK otrzymał ostrzeżenie od Domi, powód: Nie wjeżdzaj do punktu medycznego...
>> [87] wminzok: a oni?
<< [87] wminzok: jak widac na nagraniu ty tez riowniez nie
>> [87] wminzok: i nie z prawej tylko lewej jechali
>> [87] wminzok: a z prawej nic nie jechalo
>> [87] wminzok: z mojej strony
<< [87] wminzok: ale jak masz zasade prawej reki
>> [87] wminzok: tak wiec wina 2 osob
<< [87] wminzok: to tez musisz stanac
<< [265] hicube: dajessz te 500 czy na forum isc z tym klipem?
<< [87] wminzok: i zobaczyc czy cos jedzie z prawej
<< [87] wminzok: nie zrobiles tez tego
<< [87] wminzok: i sie zderzyliscie
>> [87] wminzok: no ale nic nie jechalo xd wiec to ich wina ze we mnie wjechali
<< [87] wminzok: jakos mu nic nie mowiles
<< [87] wminzok: dales mu 150$
<< [87] wminzok: naprawa wyniosala 650$
>> [87] wminzok: bo nie chcialem robic szopki
>> [87] wminzok: to sprawa tafia na forum
>> [87] wminzok: ja to przeleje teraz
>> [87] wminzok: a na forum sie wyjasni
<< [87] wminzok: ciesze sie, ze sprawa trafi na forum
>> [87] wminzok: id 265 tak?
<< [87] wminzok: tak
✔ Pomyślnie wysłano 500.00$ do gracza hicube!
>> [265] hicube: informuje o skardze na forum
<< [265] hicube: co XDDD
>> [87] wminzok: z czego sie cieszysz?
>> [265] hicube: jechalem z prawej strony
<< [265] hicube: mozesz leciec ja klipy mam
Gracz PikusXD otrzymał ostrzeżenie od Domi, powód: Proszę odjedź i nie utrudniaj pracy SARA
<< [265] hicube: to nie jest prawdziwe zycie pamietaj
<< [265] hicube: ale jak chcesz czas tracic to lota
>> [265] hicube: znasz KDR?
<< [87] wminzok: z niczego, po prostu nie rozumiem twojego problemu tak, istnieje zasada prawej reki prawda
>> [265] hicube: z prpg?
<< [265] hicube: tak XD
<< [87] wminzok: ale mowie jak ty tez wyjezdzasz
>> [265] hicube: to tam jest cos takiego jak zasada prawej reki
<< [87] wminzok: to musisz stanac i zoabczyc
<< [87] wminzok: jakby jechalo sapd
>> [265] hicube: tak wiec widzimy sie na forum
<< [265] hicube: dobra to widzimy sie na forum
<< [87] wminzok: to tez bys mial do nich problem?
<< [265] hicube: i git
Twój znajomy Mr.Heineken opuścił serwer
<< [87] wminzok: jak bys im wyjechal?
>> [87] wminzok: ale to nie bylo sapd ani safd ani samd tylko zwykli gracze ktorzy jechali 200 na godzine
>> [87] wminzok: i to jest wina moja i ich czyli nitk nie daje nikomu siana
<< [87] wminzok: to dlaczego z nimi tego nie wyjasniales?
<< [87] wminzok: tylko przelales im pieniadze
<< [87] wminzok: niemal ze od razu
<< [87] wminzok: 2024-02-10 18:51:04Diesel420sr
<< [87] wminzok: napisales im "sr"
>> [87] wminzok: bo nie chcialo mi sie z tym nic robic xd
<< [87] wminzok: i nie miales do nich problemu o zasade prawej reki
<< [87] wminzok: wtedu
>> [87] wminzok: odpowiedzi mi tylko na 1 pytanie czy ich winy nie bylo?
<< [87] wminzok: tylko teraz masz do mnie o to problem rozumiem
>> [87] wminzok: nie mam do ciebie ale powines zbadac sytuacje dobrze xd i powiedziec ze wina moja i ich
<< [87] wminzok: była wina twoja jak i jego
>> [87] wminzok: tak wiec dlatego ja mam placic mu za szkody skoro wina byla jego i moja?
>> [87] wminzok: nie chce mi sie robic syfu tobie poprostu nie rozumiem dlatego akurat ja mam placic xd
<< [87] wminzok: gracza nie ma na serwerze jezeli sie czujesz na tyle poszkodowany moge ci oddac za naprawe
>> [87] wminzok: nie chce od ciebie tylko od nich moje 650$
<< [87] wminzok: graczy nie ma na serwerze jak widac juz
Twój znajomy Navara wszedł na serwer
>> [87] wminzok: tak wiec wysle mi jak wbije
✔ Zaciągnąłeś ręczny w pojeździe!
<< [87] wminzok: jezeli 650$ to dla ciebie problem co nie powinno byc biorac pod uwage twoj majatek
<< [87] wminzok: to nie wiem szczerze

§1.3 Uczestnik ruchu drogowego zobowiązany jest do przestrzegania ograniczeń prędkości:

W terenie zabudowanym - 80km/h.
Poza terenem zabudowanym - 120km/h.
Na autostradach - bez ograniczeń.

§3.3 Na skrzyżowaniach dróg równorzędnych obowiązuje zasada prawej ręki.

§3.5 Jeżeli do skrzyżowania równorzędnego drogami poprzecznymi zbliżają się pojazdy, to bez względu na kierunek dalszej jazdy, pierwszeństwo ma pojazd nadjeżdżający z prawej strony.

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: gra (logi które wysłałem)

Na nagraniu widać, że jest to droga główna z podporządkowaną, jesteś tu osobą wymuszającą. Co do prędkości gracza, do sytuacji nie doszłoby też gdybyś nie wymusił pierwszeństwa wyjeżdżając.

Patrząc na klasę pojazdu oraz znając ceny jego naprawy, jestem skłonny uwierzyć, że kwota wyliczona przez supportera została określona prawidłowo.

Skargę odrzucam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.