Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na WersuS

MarceliQ

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 44570
Login: MarceliQ
Nick oskarżonego: WersuS
Powód skargi: brak spłaty pożyczki
Data zdarzenia: 27 stycznia
Dowody: 

Spoiler

mta-screen_2024-01-13_23-11-27.thumb.png.de87e5dcb232eff4f127906f9f1812c1.pngmta-screen_2024-01-13_23-11-30.thumb.png.8e7b6355d8e06d5ec943f3152fe30e38.pngmta-screen_2024-01-13_23-11-46.thumb.png.14b23391688fbbd7f61389df587030bf.png

Opis sytuacji: Dałem dla gracza pożyczke na 2 tygodnie i nie spłacił napisaliśmy umówę gdy miałem muta przez zablokowane pm (tak zezwolił TheDreamer) 
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: 

Spoiler

image.png.9d8fed24ff7f2c341c71c07c3c659636.png

Dzień dobry szanowny Panie Mixsie, Graczu MarceliQ

Piszę do Państwa w związku ze skargą złożoną przez gracza MarceliQ

Rozumiem, że istnieje spór co do kwestii udzielenia mi pożyczki przez tego gracza. Zgadzam się, że gracz miał w tamtym czasie kare wyciszenia, co teoretycznie uniemożliwiało mu udzielenie pożyczki. Jednakże, jak podaje gracz, otrzymał on zgodę na to od Pana TheDreamera.

Oczywiście, nie mogę potwierdzić tej informacji, gdyż nie posiadam odpowiednich uprawnień. Mogę jednak podać następujące argumenty, które mogą świadczyć o tym, że gracz nie miał prawa udzielić mi pożyczki:

Dowód w postaci wiadomości z Discorda, który dostarczył gracz, nie jest wystarczający. Wiadomośći te nie są pewne, że są prawdziwe i mogły być podrobione. Jeżeli gracz nie miał prawa udzielić mi pożyczki traktuje to jako prezent z racji iż teoretycznie była umowa, jednak nie została ona zaakceptowana przez obie strony z powodu kary wyciszenia gracza. Jestem świadom tego, iż ta kwota jest zbyt wielka bym mógł ją przyjąć więc jeżeli umowa jest nie ważna z bólem się z tym zgodzę ale złamaliśmy regulamin. Na dodatek dodam, że dowody "Discord" nie są brane pod uwage z powodu łatwe podrobienie ich 

Umowa pożyczki, która została zawarta między mną a graczem, została napisana przeze mnie. To dlatego, że gracz był wyciszony oraz dodam, że gracz nie był pewien, czy może udzielić mi pożyczki, i dlatego wolał, abym ja sam sporządził umowę.

Przy okazji chciałbym również zwrócić uwagę na fakt, że zdaniem Pana TheDreamera w tej sprawie wydaje się być sprzeczne. Z jednej strony, powiedział mi, że udzielenie mi pożyczki przez gracza z mutem nie jest możliwe. Z drugiej strony, udzielił zgody graczowi MarceliQ na udzielenie mi pożyczki. Chociaż nie wiem ile prawdy w tym, że TheDreamer zgodził się w wiadomości u MarceliQ. Proszę o wyjaśnienie tej kwestii. Jeśli TheDreamer napisał mi i jemu inaczej oznacza to, iż posiada dwubiegunowość oraz chciał bym żeby, poniósł konsekwencje swojego zachowania. Za to jeżeli gracz skłamał także chciałbym aby poniósł konsekwencje swojego zachowania. Dlatego, że skłamał oraz złamał regulamin 

Z poważaniem Jaś (WersuS)

4 godziny temu, WersuS napisał:

Dzień dobry szanowny Panie Mixsie, Graczu MarceliQ

Piszę do Państwa w związku ze skargą złożoną przez gracza MarceliQ

Rozumiem, że istnieje spór co do kwestii udzielenia mi pożyczki przez tego gracza. Zgadzam się, że gracz miał w tamtym czasie kare wyciszenia, co teoretycznie uniemożliwiało mu udzielenie pożyczki. Jednakże, jak podaje gracz, otrzymał on zgodę na to od Pana TheDreamera.

Oczywiście, nie mogę potwierdzić tej informacji, gdyż nie posiadam odpowiednich uprawnień. Mogę jednak podać następujące argumenty, które mogą świadczyć o tym, że gracz nie miał prawa udzielić mi pożyczki:

Dowód w postaci wiadomości z Discorda, który dostarczył gracz, nie jest wystarczający. Wiadomośći te nie są pewne, że są prawdziwe i mogły być podrobione. Jeżeli gracz nie miał prawa udzielić mi pożyczki traktuje to jako prezent z racji iż teoretycznie była umowa, jednak nie została ona zaakceptowana przez obie strony z powodu kary wyciszenia gracza. Jestem świadom tego, iż ta kwota jest zbyt wielka bym mógł ją przyjąć więc jeżeli umowa jest nie ważna z bólem się z tym zgodzę ale złamaliśmy regulamin. Na dodatek dodam, że dowody "Discord" nie są brane pod uwage z powodu łatwe podrobienie ich 

Umowa pożyczki, która została zawarta między mną a graczem, została napisana przeze mnie. To dlatego, że gracz był wyciszony oraz dodam, że gracz nie był pewien, czy może udzielić mi pożyczki, i dlatego wolał, abym ja sam sporządził umowę.

Przy okazji chciałbym również zwrócić uwagę na fakt, że zdaniem Pana TheDreamera w tej sprawie wydaje się być sprzeczne. Z jednej strony, powiedział mi, że udzielenie mi pożyczki przez gracza z mutem nie jest możliwe. Z drugiej strony, udzielił zgody graczowi MarceliQ na udzielenie mi pożyczki. Chociaż nie wiem ile prawdy w tym, że TheDreamer zgodził się w wiadomości u MarceliQ. Proszę o wyjaśnienie tej kwestii. Jeśli TheDreamer napisał mi i jemu inaczej oznacza to, iż posiada dwubiegunowość oraz chciał bym żeby, poniósł konsekwencje swojego zachowania. Za to jeżeli gracz skłamał także chciałbym aby poniósł konsekwencje swojego zachowania. Dlatego, że skłamał oraz złamał regulamin 

Z poważaniem Jaś (WersuS)

Nic nie skłamalem proszę o sprawdzenie logów z tego dnia pisałem reporty na które thedreamer odpowiadał i sam napisał żebym spróbował z zablokowanym /pm. Dowody to twoje własne screeny. A mój majątek nie zezwala na tak duże przelewy. Mogę dostarczy bardziej żetelne dowody w prywatnej wiadomości. WersuS sam bardzo nalegaleś na pożyczkę i napisałeś że sam napiszesz umowę a ja poprostu wyśle ci kasę. Po tym jak wyciszenie mi się skończyło napisałem do Mixsu co zapewne pamięta i pisaliśmy o tej pożyczce - niestety nie pamiętam do czego finalnie doszliśmy ale napisał żebym na przyszłość tak nie robił. Też chciałbym żeby The Dreamer się wypowiedział bo po części on udzielił mi zezwolenie na tą pożyczkę. Dobrze wiem że nie zależy ci na grze - niestety dowiedziałem się o tym po tym jak ci dałem pożyczkę.

Nie zamierzam, nie mam czasu na to teraz ale proszę również spojrzeć na wypowiedź TheDreamer w tym temacie bo mi napisał że nie da rady a mu napisał że da radę więc tutaj jest wprowadzanie graczy w błąd więc powinien również zostać ukarany. 

Widzimy się w takim razie za półtorej roku zapewne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.