Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na michas

arbuzek

Rekomendowane odpowiedzi

UID:37845 

Login: miloszj297

Nick oskarżonego: @Michas

Powód skargi: oszustwo na okolo 400k

Data zdarzenia: 23.10.2023r

Dowody: logi w grze albo ss

Spoiler

image.png.c2f9b3fa3faa0765f5ccac412c33d05c.png

Opis sytuacji: witam a więc dałem graczowi eurosa 13049id oraz cometa gt 17839id ( wtedy mial nitro jeszcze) dałem te 2 auta i około 250k dopłaty ( nie pamietam ale cos kolo tego ) za bulleta gt 31295id oferowałem za tego bulleta, cometa i eurosa zaczynajac od tego ze obydwa auta policzył ponizej ceny rynkowej bo w comecie nie podobał mu sie set a euros podobno by sie z nim męczył wiec zarządził sobie dope 217k i policzył te auta jako 1.55kk wowczas niszcząc gospodarke a tak naprawde te auta była droższe licząc euros wart był 550k comet gt 1.15kk + 250k dopy wychodzi 1.95kk za owego bulleta po paru dniach wystawiłem go na forum oferty obijały sie w okolicach 1.3kk/1.4kk po długim czasie ogłaszania udało mi sie sprzedać za kwote około 1.6kk po twierdeniu michasa mial podobne offy do mojej oferty ale no niestety chyba nie za bardzo czuje sie oszukany i chciałbym zwrot kasy ( pisze teraz bo mialem bana na forum potem wrocilem na serwer znow dostalem bana i tera mi sie o tym przypomniało ) 

pisze za @mentos*GsH bo ma bana na forum

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: 

Spoiler

image.png.77eabfc83437be2440ac264963b6cc0a.png

Dobry wieczór! @arbuzek

Zacznę od pytania dlaczego dopiero po 3 miesiącach nagle twój kolega pisze skargę? Dopiero po takim czasie uznał, że został oszukany? Powinien napisać skargę od razu po stwierdzeniu, że został oszukany.

W skardze piszesz, że dopłacałeś mi 250k podczas tego gdy na screanshocie, który umieściłeś wyżej jasno jest pokazana kwota 217k. Może wartość swoich pojazdów też błędnie zaokrąglasz w górę?

Co do samej wymiany uważam, że była jak najbardziej fair. Taki Bullet GT jest warty w okolicach 1.9kk
Nie raz sprzedawałem podobne Bullety GT w takiej cenie. 

W momencie w którym twierdzisz, że dostawałeś za owego Bulleta oferty 1.3kk czy 1.4kk. Najprawdopodobniej dostawałeś oferty od "handlarzy". Aby sprzedać pojazd za jego pełną wartość trzeba jednak trochę poczekać. Śmiem nawet twierdzić, że twoja przygoda ze sprzedawaniem tego auta trwała maksymalnie dwa dni. Sprzedawanie czegokolwiek w dwa dni to sprzedawanie na szybko. Co za tym idzie nie dostaniemy pełnej kwoty, która jest wartością pojazdu.

Na końcu chciałbym odnieść się do ss'a z discorda, który posłużył Ci za dowód o powiadomieniu mnie o skardze. Poinformowałeś mnie na czacie w grze, dokładniej w wiadomości prywatnej.

Spoiler

image.png?ex=65ca5a83&is=65b7e583&hm=dee0b7738a124f6fd5cd5b9df1f7d760e5ee0c533bf9672180b8cf2a626aa8fc&

Jak widać za pierwszym razem zareagowałem zupełnie inaczej. W tym miejscu chciałbym również Cię przeprosić. Nie musiałem reagować w ten sposób.

Pozdrawiam
Michas

No elo 

Po 1 trzeba czytać ze zrozumieniem do końca 

3 godziny temu, arbuzek napisał:

pisze teraz bo mialem bana na forum potem wrocilem na serwer znow dostalem bana i tera mi sie o tym przypomniało ) 

A co do tego że napisałem 250k a tak naprawde 217k dodałem ss bo znalazłem a zapomniałem edytować wiadomości i pozmieniać na 217k pozdro czekam na wiadomość od administracji 

10 godzin temu, Michas napisał:

W momencie w którym twierdzisz, że dostawałeś za owego Bulleta oferty 1.3kk czy 1.4kk. Najprawdopodobniej dostawałeś oferty od "handlarzy". Aby sprzedać pojazd za jego pełną wartość trzeba jednak trochę poczekać. Śmiem nawet twierdzić, że twoja przygoda ze sprzedawaniem tego auta trwała maksymalnie dwa dni. Sprzedawanie czegokolwiek w dwa dni to sprzedawanie na szybko. Co za tym idzie nie dostaniemy pełnej kwoty, która jest wartością pojazdu.

Dziś się do tego odniosę bo wczoraj już mi się nie chciało. Pewnie 2 dni to trwało trzymałem go około miesiąc żadnych offek nie miałem ale to już administracja sprawdzi tyle odemnie czekam na odzew administracji 

Patrząc na stan pojazdów z momentu wymiany dochodzimy do następującej wyceny pojazdów wymienionych w skardze: 

- Pojazd o UID 31295 (Bullet GT) zostaje wyceniony na 2 024 200$.

- Pojazd o UID 13049 (Euros) zostaje wyceniony na 818 100$.

- Pojazd o UID 15695 (Comet) zostaje wyceniony na 1 595 300$. 

W rezultacie po dodaniu wszystkich czynników wymiany mamy 2 024 200$ do 2 630 400$. Otrzymany zysk stanowi zatem 606 200$, co stanowi o 30% zysku (29,95%). W związku z tym podejmujemy decyzję o wyrównaniu tej transakcji do dopuszczalnego zysku w wysokości 15%. Supporter jest zatem zobowiązany do oddania 302 570$ na rzecz Oskarżającego do dnia 18.02.2024r. Potwierdzenie wykonania przelewu, członek administracji jest zobowiązany przedstawić w wiadomości prywatnej do mnie. Skargę uznaje się za przyjętą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.