Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Smutna historia o niezwykłej piekarni

-dzusia-

Rekomendowane odpowiedzi

1595892135_naglowekartykul2.gif.e808741483e3c42a161f88621aab5944.gif
info.png.bd315cf50b57deb7c5260e7f9abe2c9e.png

Witajcie drodzy czytelnicy, z tej strony Junior Pressman @-dzusia-z Redakcji Prasowej Project News. Dziś przychodzę do was z artykułem o niezwykłej historii piekarni pana Bogusława. Bez zbędnego przedłużania, zapraszam do przeczytania tego materiału!
wprowadzenie.png.1eabd7fb333ddf4db6d8d67b6ec9cacc.png

W Los Santos, na samej górze Vinewood, znajduje się sklep, a dokładnie piekarnia. Słynie ona z chrupiących chlebów, świeżych bułek oraz pysznych ciast. Należy do pana Bogusława, który codziennie rano przychodzi do swojej pracy, by przygotować najlepsze wypieki dla swoich klientów. Jego piekarnia jest znana nie tylko w okolicy, ale i w całym Los Santos. Często też odwiedzają go ludzie, którzy przyjeżdżają po jego chleb z dalekich miast. Ten wiecznie uśmiechnięty i pogodny mężczyzna, z którym zawsze można porozmawiać na tysiące tematów, ma jednak za sobą niezwykle smutną historię, o której mało kto wie. Nie słyszałeś jeszcze historii pana Bogusława? To idealny moment, by ją poznać!

548631678_artykullossantos.thumb.gif.3f5dfa27e85e376ae097e1848a63a450.gifartykul.png.48503daf00e586b70c445741f64a665e.png

Wiele lat temu, pan Bogusław pracował jako murarz, spędzając całe dnie w pracy. Uwielbiał swój zawód, ale też był w nim znakomity. Był on dobrym i pracowitym mężczyzną, który starał się zapewnić swojej rodzinie najlepsze warunki. Niestety jego życie nagle przestało być spokojnie. U jego syna została zdiagnozowana ciężka choroba. To był ogromny szok dla całej rodziny. Pomimo smutku i bólu, postanowili, że stanął razem w obliczu tej choroby i będą z nią walczyć. Pan Bogusław całymi dniami harował na budowie, by opłacić leczenie swojego syna, które było bardzo drogie. Mężczyzna stał się wsparciem dla syna, ale także dla swojej żony, która zmagała się z cukrzycą. Wcześniej pracowała jako nauczycielka, lecz po zdiagnozowaniu choroby syna, zwolniła się z pracy. Całe dnie spędzała przy jego łóżku w szpitalu. Pan Bogusław musiał dodatkowo pilnować by kobieta regularnie i zdrowo jadła posiłki oraz przyjmowała leki. Codziennie małżeństwo wspierało siebie nawzajem oraz swojego syna w walce z rakiem. Pomimo operacji, leków oraz chemioterapii, syn pani Heleny i pana Bogusława zmarł. Przez wiele lat nie mogli się po tym wszystkim pozbierać. W międzyczasie Pan Bogusław przestał pracować jako murarz z powodu częstego przeciążenia mięśni i stawów. Choć mężczyzna bardzo lubił swoją pracę, to pogodził się z tym, że będzie lepiej dla niego, gdy zmieni swój zawód. Zatrudnił się jako listonosz. Zaczął on również często piec różne wypieki ze swoją żoną. Ciasta czy inne pyszne przekąski przyrządzali niemal codziennie. Każdy swój nowy przepis spisywali w notatniku, który pan Bogusław ma i używa dotąd. Jednak 2 lata później pani Helena zmarła w nieoczekiwanym momencie, a dokładnie w wypadku samochodowym. Mężczyzna bardzo źle to przeżył, a nawet zwolnił się z pracy. Bardzo kochał swoją żonę, a podwójna strata była dla niego nie do zniesienia. Nadal oczywiście piekł ciasta i chleby według ich wspólnych przepisów, które pomagały mu za tłumić smutek po utracie ukochanej. Z czasem jednak poczuł się bardzo samotnie w swoim domu i stwierdził, że musi zacząć znowu jakoś pracować. Niedaleko jego domu, ktoś akurat miał na sprzedaż lokal. Pan Bogusław od razu kupił go, a jak się okazało, był on dawniej antykwariatem. Pomalował stare i bardzo zniszczone ściany, kupił nowe meble i wszystko, co potrzebne było do otwarcia piekarni. Było to marzenie jego zmarłej żony, które postanowił zrealizować. Nie spodziewał się jednak, że ludziom tak bardzo posmakuje jego pieczywo oraz że tak bardzo go polubią.
krecha.png.aba4e02372a9a23a3c71c5838e6345db.png
Mija już 10 lat od powstania piekarni, która z dnia na dzień zyskuje coraz więcej klientów. Jego piekarnia jest miejscem, w którym spotykają się lokalni mieszkańcy i gdzie panuje miła atmosfera. Ciasta i pieczywo jest prawdziwą rozkoszą podniebienia. Postanowiłam więc przeprowadzić wywiady z klientami lokalu oraz samym panem Bogusławem!wywiad.png.783abdceee5d1fa448fc4c17aa35dbfb.png

1929988009_artykulklient1.thumb.gif.388115e00f6d2caf334bcec2ea6b24f6.gif

d: @-dzusia- | K: Klient

d: Dzień dobry, z tej strony Junior Pressman @-dzusia- z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogłabym zadać panu parę pytań?
K: Dzień dobry, oczywiście.

d: Często odwiedza pan tę piekarnię?
K: Tak. Codziennie przychodzę tu po świeży chleb i bułki. Często kupuję też ciasta.

d: Czy jest jakiś konkrety wypiek, który lubi pan najbardziej?
K: Jest tutaj wiele ciast, rogalików czy innych przekąsek, ale najbardziej do gustu przypadły mi wyśmienite rurki z kremem.

d: Czym pana zdaniem wyróżnia się ta piekarnia na tle innych?
K: W życiu odwiedziłem wiele piekarni w różnych miejscach. Każda miała swoje plusy i minusy. Śmiało jednak powiem, że nie byłem jeszcze w tak dobrej piekarni, jak piekarnia pana Bogusława. Wyróżnia ją przede wszystkim bardzo duży wybór różnych wypieków czy pieczywa, ale też sam jej klimat. Pan Bogusław przyjmuje każdego klienta z uśmiechem na twarzy oraz empatią. Nie znam drugiego człowieka z tak ogromną pasją.

d: Czy ta piekarnia ma jakieś wypieki, których nie znajdzie pan nigdzie indziej?
K: Piekarnia pana Bogusława oferuje różnorodne ciasta. Są one nie do podrobienia ze względu na ich smak, jak i strukturę. Pan Bogusław wkłada w nie całe serce i takich właśnie rąk nikt nie podrobi.

d: Świetnie! Dziękuję bardzo panu za tę rozmowę.
K: Ja również.
wywiad.png.783abdceee5d1fa448fc4c17aa35dbfb.png

1595141603_artykulklient2.thumb.gif.45da0e11f55a6afce389cc642108e769.gif

d: @-dzusia- | K: Klient 2

d: Dzień dobry, z tej strony Junior Pressman @-dzusia- z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zadać pani parę pytań?
K: Witam, pewnie!

d: Jak często odwiedza pani tę piekarnię? Czy jest tu może pani pierwszy raz?
K: Pewnego dnia odwiedziłam moją siostrę, która mieszka w okolicy. Jadąc do niej, zauważyłam tę piekarnię i stwierdziłam, że wejdę rozejrzeć się i kupić jakiś poczęstunek. Jak tylko otworzyłam drzwi tego lokalu, przywitał mnie starszy mężczyzna z niezwykłym entuzjazmem i pasją w oczach. Oczywiście kupiłam parę kawałków ciast i się nie zawiodłam. Od tamtego dnia przyjeżdżam tu co najmniej raz na tydzień, choć mieszkam wiele kilometrów stąd.

d: Jest jakiś wypiek, który poleca pani najbardziej?
K: Próbowałam już wiele ciast i rogalików, ale najbardziej zasmakowała mi szarlotka, która z opowiadań pana Bogusława należała do ulubionych wypieków jego żony.

d: Jest coś, czym piekarnia ta różni się od innych?
K: Mnie najbardziej przekonują wysokiej jakości składniki, które zdecydowanie wpływają na smak, a także obsługa, która nigdy nie zawodzi. Myślę, że ludzie mają podobną ocenę.

d: Świetnie. Dziękuję pani bardzo za tę rozmowę.
K: Dziękuję!
wywiad.png.783abdceee5d1fa448fc4c17aa35dbfb.png

880928495_artykulboguslaw.thumb.gif.c1a1b5ee6050acd6ecbd06b4eccd3788.gif

d: @-dzusia-| B: Bogusław

d: Dzień dobry, z tej strony Junior Pressman @-dzusia- z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogłabym zadać panu parę pytań?
B: Dzień dobry! Z miłą chęcią odpowiem na parę pytań.

d: Jakie były inspiracje, które skłoniły pana do otwarcia tej piekarni?
B: Było to marzenie mojej świętej pamięci żony. Od zawsze lubiła gotować, lecz nigdy nie udało jej się pokazać swoich umiejętności światu. Zaraziła mnie tą pasją, a ja zamierzam przekazać ją ludziom. Serdecznie zapraszam do spróbowania, któregoś z naszych wypieków!

d: Z pewnością! Ma pan jakieś plany na przyszłość tej piekarni?
B: Będę ją prowadził, dopóki pozwoli mi na to zdrowie. Mam też zamiar wprowadzić więcej wypieków oraz zorganizować warsztaty pieczenia i gotowania ciast albo pieczywa.

d: To brzmi niesamowicie! Co najczęściej schodzi z pana piekarni?
B: Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale regularnie przychodzą do mnie klienci po świeże pieczywo.

d: Co najbardziej lubi pan w prowadzeniu sklepu z pieczywem?
B: Lubię sprawiać, że ludzie wychodzą z mojego lokalu z uśmiechem. Chcę dzielić się tym, co codziennie robię i zarażać ludzi pozytywnym nastawieniem. Oczywiście, kocham piec i ozdabiać ciasta oraz pieczywa. Nie każdemu muszą jednak smakować moje wypieki, ale gwarantuję, że nawet dla najwybredniejszej osoby znajdzie się coś, co jej posmakuje.

d: Świetnie! Dziękuję panu bardzo za tę rozmowę. Życzę dalszych sukcesów!
B: Ja również bardzo dziękuję.
artykul.png.48503daf00e586b70c445741f64a665e.png

Pomimo tych wszystkich smutnych wydarzeń, pan Bogusław jest teraz szczęśliwy. Codziennie budzi się z uśmiechem na twarzy, a także idzie z nim spać. Jak widać, klienci mają o jego szlachetnym lokalu bardzo dobrą opinię. Warto brać z niego przykład oraz spróbować, któregoś z jego wyśmienitych wypieków. Jeśli odwiedzisz piekarnie pana Bogusława, możesz być pewien, że zostaniesz powitany z miłym uśmiechem!
krecha.png.aba4e02372a9a23a3c71c5838e6345db.png
Dziękuję Wam za przeczytanie tego artykułu. Mam nadzieję, że spodobała się Wam historia pana Bogusława oraz jego piekarni. Na koniec chciałam życzyć Wam, Drodzy Czytelnicy, miłego dnia!

Dla Redakcji Project News

2089470909_pieczatkaaktualna_webp.6c3a3b8d5787cfa6e56daac751b8ecfc4mrbOpo.pngWqg9DUp.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.