Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na wminzok

MaReCKi.TG

Rekomendowane odpowiedzi

Login: MaReCKi
Nick oskarżonego: @wminzok
Powód skargi: Złe skalowanie kary
Data zdarzenia: 28.01.2024
Dowody: --
Opis sytuacji: W dniu 28.01.2024 w godzinach wieczornych otrzymałem karę od użytkownika wminzok karę w postaci wyciszenia na okres 5 dni. Zdaję sobie sprawę z tego, że kara była w pełni słuszna z racji otrzymanego dnia 25.01.2024 ostrzeżenia związanego z podobnym przewinieniem. Moje wątpliwości budzi jednak sama długość nadanej kary. Uważam bowiem, że 5 dni jest to zdecydowanie zbyt surowy wobec tego przewinienia wymiar kary. Według mnie supporter wykazał się w tej sytuacji niekompetencją w wykonywaniu obowiązków oraz prawdopodobnie nie sprawdził dokładnie historii otrzymanych przeze mnie w ostatnim czasie kar, co w konsekwencji doprowadziło do zaistniałego nieporozumienia.

Siemka, nie rozumiem gdzie leży problem z twojej strony jeżeli miałeś już karę na dwa dni, według mnie okres czasu który nastąpił pomiędzy karami jest to krótki okres dlatego nadałem ci karę wyciszenia na 5 dni. Jest to moja ostatnia wypowiedź w tym temacie, czekamy na analizę ARCON. Pozdrawiam, miłego dnia

7 godzin temu, wminzok napisał:

Siemka, nie rozumiem gdzie leży problem z twojej strony jeżeli miałeś już karę na dwa dni, według mnie okres czasu który nastąpił pomiędzy karami jest to krótki okres dlatego nadałem ci karę wyciszenia na 5 dni. Jest to moja ostatnia wypowiedź w tym temacie, czekamy na analizę ARCON. Pozdrawiam, miłego dnia

I teraz powiedz mi kiedy miałem kare wyciszenia na 2 dni? Bo ja sobie nie przypominam żebym w ostatnich dniach czy tygodniach czy ostatnim miesiącu otrzymałem kare..
Ostatnia moja kara wyciszenia to 3d od czesławmowi, doskonale wiem że mnie tam poniosło, wziałem to na klate i to było z listopada na grudzień..
Jak napisałem okej 12h czy 24h zgodziłbym się bez zająknięcia i bym nawet nie poruszał tematu. Jeszcze dostałem Mute za jedno słowo które było delikatne. 
No ja też bym to zrozumiał gdybym do kogoś wyleciał z wiązanką to tez gdybym otrzymał 5 dni nie odezwałbym sie bo wiedziałbym że to jest słuszne.

Jeszcze chciałbym dodać że moim zdaniem kara jest znacznie zawyżona, moim zdaniem nawet 10 krotnie od tego jak to pownno być nadane.

[2024-01-28 23:15:02] [Output] : OG > (67) fornek: [S] Blista 3332ID PFT! Zestaw W, Set butelkowa zielen - po wiecej ./pm fornek
[2024-01-28 23:15:08] [Output] : OG > (150) +SoniC+: | {{Sprzedam PP- INFO /pm}} |Sell Sentinel d [E4 | T5] [MAX Silnik] [Apka Transportowa] ofki /pm
[2024-01-28 23:15:11] [Output] : OG > (83) Domino_1327: Trwa rekrutacja do organizacji Ziomeczki z Osiedla wymagania 1500rp 150h 13lat zapraszamy do składania podań lub na pm https://discord.gg/RYUhsUCFv4
[2024-01-28 23:15:17] [Output] : Gracz polski1 otrzymał ostrzeżenie od wminzok, powód: Oddaj 250$ do gracza LegendaryManV8 za szkody (dowodu u adm)
[2024-01-28 23:15:18] [Output] : OG > (33) Jak0n: <<<ZAPRASZAM NA STREAM Z SERWERKA Dzieje siÄ™!!! POZDROOO! https://www.twitch.tv/jak0n45

[2024-01-28 23:15:20] [Output] : (200) MaReCKi.TG: kur
[2024-01-28 23:15:22] [Output] : (200) MaReCKi.TG: wyupad tym
[2024-01-28 23:15:23] [Output] : (200) MaReCKi.TG: gĂłwem
[2024-01-28 23:15:24] [Output] : (694) nekio: elo
[2024-01-28 23:15:26] [Output] : (200) MaReCKi.TG: fiucie

[2024-01-28 23:15:31] [Output] : OG > (596) Mercury_MG: SPrzedam Amiral 2691id na wizu oraz reszte aut z mojej bazy
[2024-01-28 23:15:40] [Output] : OG > (75) branikk*shs: [S/W] Buffalo 5916
[2024-01-28 23:15:43] [Output] : OG > (153) Klocuchan: Skup Aut i PP do 1.1kk (te tansze tez) | Sell pp po 12$ | S/W Benson 5kid 1.2pb | Premier 7kid 2.9pb
[2024-01-28 23:15:46] [Output] : OG > (110) MLLC^PaToReQ_BDF: K coĹ› do 100k

Po prostu napisałem tak bo miałem już dość tego że każdy mnie taranuje po wjeździe na giełde, nie ukrywam że nie było to na miejscu i nie ukrywam że no kara jest mega zawyżona od tego iż ja nie posiadałem kary wyciszenia od 2 miesięcy. 

Spoiler

image.thumb.png.089ae4c6e089631457ae62a80007003d.png

3 godziny temu, MaReCKi.TG napisał:

I teraz powiedz mi kiedy miałem kare wyciszenia na 2 dni? Bo ja sobie nie przypominam żebym w ostatnich dniach czy tygodniach czy miesiącu otrzymał kare..
Ostatnia moja kara wyciszenia to 3d od czesławmowi, doskonale wiem że mnie tam poniosło, wziałem to na klate i to było z listopada na grudzień..
Jak napisałem okej 12h czy 24h zgodziłbym się bez zająknięcia i bym nawet nie poruszał tematu. Jeszcze dostałem Mute za jedno słowo które było delikatne. 
No ja też bym to zrozumiał gdybym do kogoś wyleciał z wiązanką to tez gdybym otrzymał 5 dni nie odezwałbym sie bo wiedziałbym że to jest słuszne.

Na samym początku twoje słowa biją się same ze sobą stwierdzasz że nie otrzymałeś kary w ostatnich dniach, tygodniach czy też miesiącu, jak widać na poniższym ssie widać jasnym okiem że dostaleś kare od czesia gdzie doskonale o tym piszesz. 

Po prostu napisałem tak bo miałem już dość tego że każdy mnie taranuje po wjeździe na giełde, nie ukrywam że nie było to na miejscu i nie ukrywam że no kara jest mega zawyżona od tego iż ja nie pisadałem kary wyciszenia od 2 miesięcy. 

Piszesz również że nie dostałeś kary od 2 miesiecy co jest nieprawdą bo pomiędzy tymi karami minęło 57 dni czyli 1 miesiąc oraz 26 dni, jest to dosyć krótki okres pomiędzy karami według mnie dlatego kara została w taki sposób wyskalowana

Po prostu napisałem tak bo miałem już dość tego że każdy mnie taranuje po wjeździe na giełde,

Wiedz że jeżeli ktoś cię taranuje to twoim obowiązkiem jest danie reporta nam a my sie sprawą zajmiemy a nie wyciąganie sam konsekwencji i wyzywanie innych graczy. 

Tyle ode mnie.

Pozdrawiam

Supporter wminzok

22 minuty temu, wminzok napisał:

Na samym początku twoje słowa biją się same ze sobą stwierdzasz że nie otrzymałeś kary w ostatnich dniach, tygodniach czy też miesiącu, jak widać na poniższym ssie widać jasnym okiem że dostaleś kare od czesia gdzie doskonale o tym piszesz. 

Piszesz również że nie dostałeś kary od 2 miesiecy co jest nieprawdą bo pomiędzy tymi karami minęło 57 dni czyli 1 miesiąc oraz 26 dni, jest to dosyć krótki okres pomiędzy karami według mnie dlatego kara została w taki sposób wyskalowana

Wiedz że jeżeli ktoś cię taranuje to twoim obowiązkiem jest danie reporta nam a my sie sprawą zajmiemy a nie wyciąganie sam konsekwencji i wyzywanie innych graczy. 

Tyle ode mnie.

Pozdrawiam

Supporter wminzok

Tak dostałem karę od czeslawmowi w Listopadzie/Grudzień, czyli jak na moje i nie tylko moim zdaniem. Nie powinno być to skalowane, tym bardziej twierdzę że moim zdaniem ludzie mają karę za karą i piszą grosze rzeczy kara nie wychodzi po wyżej 3 dni. Żałosne to jest że są osoby które wyzywają non stop ludzi, jadą od najgorszych, kary posiadają po 3/4 w tygodniu a maksymalnie otrzymują 3 dni wyciszenia. Dobrze tylko nie tylko ja twierdzę że ta kara która została nadana przez twoją osobę jest za duża to po pierwsze, od razu skrócę to że zaraz napiszesz że myślą tak osoby z mojego otoczenia i tak masz rację tylko tak twierdzi wiele osób które posiadają rangę oraz ze mną siedzą na discord.
No moim zdaniem to jest śmieszne, bo jak pisałem wyżej ludzie piszą większe obrzydliwości i ich kary nie wychodzą poza 3 dni. Jak mnie ktoś taranuje to nie jestem taką osobą że od razu pisze report czy wysyłam clip do administracji, bo na moje gdyby ten koleś wziął się zatrzymał napisał by że nie chciał i przeprasza. Nie miałbym tego za złe, nawet bym mu powiedział żeby nie płacił i sam fakt jak by się zachował to wyglądało by inaczej. 

Jak patrzę na to, to trzymam się tego że ta kara jest za długa i tyle ode mnie.
W ciągu dalszym nie będę się już tu udzielał, czekam na dalsze rozwinięcie się tej sytuacji i zabranie tutaj głosu przez osoby z Administracji RCON.

Patrząc na zasadność nadania kary nie można tu mieć wątpliwości że do złamania regulaminu doszło. Jednakże minęło bardzo dużo czasu od ostatniego wyciszenia na którym Supporter oparł skalowanie kary. 3 dni przed otrzymaniem kary gracz dostał ostrzeżenie nt. kultury swojej wypowiedzi i to powinno być odnośnikiem w nadaniu tej kary. Za Supporterem przemawia jednak jego krótki czas stażu w administracji i rozumiem że Supporter nadal się uczy. Karę zdejmuję i pouczam Supportera, aby w przyszłości poświęcił więcej czasu na analizę historii kar gracza. Zawsze można się zapytać bardziej doświadczonych członków administracji i poradzić się ich co do długości kary. Skargę uznaje się za przyjętą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.