Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z Supporterem Alfred.

Vajtekk.vnd

Rekomendowane odpowiedzi

zwqZPbC.png

34yiMrE.png

Hejcia, z tej strony Junior Reporter @Vajtekk.vndz Redakcji Project News, dzisiaj przygotowałem dla Was artykuł, jakim jest wywiad z Supporterem @alfred. Usiądźcie sobie ładnie, i zapraszam do przeczytania!

LKZ38Vt.png

V: @Vajtekk.vnd | A: @alfred

V: Hej, z tej strony Junior Reporter @Vajtekk.vnd z Redakcji Project News, chciałbyś udzielić mi wywiadu?
A: Chętnie! Zawsze chciałem udzielić wywiadu.

V: Dobrze, w takim razie, opowiedz nam coś o sobie.
A: Mam na imię Aleksander, za nie długo skończę 19 lat, na co dzień pracuje w organizacji esportowej oraz uczęszczam do technikum na kierunku ekonomicznym. Interesuje mnie F1, e-sport oraz koszykówka, z czego ostatnie staram się oglądać systematycznie 5 meczów na tydzień. No i najważniejsze jestem służbistą, więc kocham siedzieć na służbie, serio.

V: Jak trafiłeś na serwer ProjectRPG?
A: Szczerze, nie pamiętam po upadku serwera, na którym grałem, przestałem grać totalnie w MTA, bo nie sądziłem, że kiedyś jeszcze mi się za chce grać w taką grę, jednak jak widać, historia potoczyła się inaczej.

V: Jak wyglądały Twoje początki na serwerze?
A: Pamiętam, że podczas lekcji zdalnej postanowiłem sobie wbić i pograć, trafiłem wtedy tutaj i tak jak każdy zaczynałem od magazynu, po magazynie kupiłem sobie premium na 14 dni oraz Vincenta i przestałem grać, potem wróciłem na koniec 2021 i spotkałem wtedy @KacperxN i @thelema., z którymi przez dłuższy czas grałem, jednak na starcie 2022 przestałem ze względu na odejście kolegów z serwera na tamten czas.

V:Na serwerze przegrałeś łącznie blisko 1850 godzin, jak Ci się grało przez ten czas? Dobrze wspominasz wszystkie te spędzone godziny? Masz zamiar grać dalej? Jak wyceniasz swój majątek? Co się w nim znajduje?
A: Dotąd zastanawiam się, kiedy właściwie wbiłem te 1850 godzin, czy grało mi się dobrze przez ten czas, tak i nie miałem momenty, że totalnie nie czułem radości ze spędzania czasu, bo siedziałem na siłe a były momenty, że MTA było grą, w którą głównie grałem. Wspominam cały ten czas bardzo pozytywnie, mam dużo wspomnień, jak i też wiele poznanych wspaniałych osób. Mój majątek jak na takie godziny jest dosyć mały, ponieważ jest w nim Sultan FT, Washington oraz Huntley, pozostałe 2 pojazdy są czyste, bo są one pod projekty w dalszym czasie.

V: Od maja zeszłego roku jesteś w administracji serwera jako Support, mógłbyś coś o tym opowiedzieć? Jakie obowiązki masz jako Support?
A: Pisałem podania, jak myślę prawie każdy w trakcie każdej rekrutacji, by dostać się do administracji, jednak nigdy nie miałem w głowie nastawienia, że muszę się dostać, byłoby mi to obojętne, lecz nie sądziłem nigdy, że się dostane, lecz jak widać, ostatecznie się udało. Co do obowiązków jak każdy inny support odpowiadam na reporty graczy, którzy potrzebują pomocy czy wyjaśnienia jakiejkolwiek sytuacji.

V: Dobrze, przejdźmy teraz do frakcji. Jesteś w zarządzie frakcji SAFD jako Training Officer, mógłbyś opowiedzieć o swoich doświadczeniach z frakcji? Jak do niej trafiłeś? Jak wyglądała Twoja droga od akademii po zarząd? Czym się zajmuje frakcja San Andreas Fire Department na serwerze? Byłeś kiedyś w innych frakcjach?
A: Moje doświadczenie z frakcją SAFD zaczęły się w kwietniu 2022 roku, przyszedłem do frakcji tak naprawdę zobaczyć, jak jest we frakcji na Projekcie, namówili mnie wtedy też ówcześni koledzy, z którymi po moim powrocie po odejściu od gry, zacząłem sobie pogrywać byli to @SzalonyAleToSzef oraz @Antus**. Myślę, że to oni tak naprawdę zadecydowali, że właściwie stwierdziłem, że to podanie napisze, bo też nie do końca byłem pewny czy od San Andreas Fire Department chciałem zaczynać. Na akademii byłem typem osoby, która strasznie stresowała się nowo poznanym RP, bo totalnie nie rozumiałem co gdzie i jak, z czasem zacząłem rozumieć, że rzeczy, które mi edukowane były podczas akademii, są proste i wtedy każdą osobę, która obawiała się egzaminu czy rzeczy, których się uczyli na szkoleniach, tłumaczyłem, że te rzeczy są proste, a nie tak trudne, jak się wydaje. Sam też słysząc, że to już zarząd nigdy bym o tym nie pomyślał, że ja przychodząc po sprawdzenie, jak to wszystko wygląda, tak skończę. Nie była, myślę ona łatwa i oczywista. W czasie prawie tych 2 lat znalazło się odejście na miesiąc ze względu na brak chęci czy bardziej wizji gdzie chciałoby się dojść, to spowodowało. Po tak naprawdę po 3 dniach z Szalonym stwierdziliśmy, że udamy się do SAMD, zobaczyć jak jest u nich, ten okres, który trwał naprawdę bardzo krótko, bo 4 dni pokazał mi, że SAFD to jest mój dom i tam czuje się najlepiej, więc jak można wywnioskować, napisałem odejście, odczekałem 14 dni, ponieważ miałem cooldown nadany przez CZF i napisałem o powrót do San Andreas Fire Department, gdzie mogę stwierdzić, że trochę był to już legendarny, jak i historyczny czas, gdzie w ciągu trzech tygodni zrobiłem na samej frakcji 250 godzin, gdzie punktem kulminacyjnym było spędzenie w ostatnim tygodniu ponad 100 godzin na służbie, co jest do obecnego momentu rekordem minut we frakcji, tak naprawdę ten czas wtedy pokazał mi, że to właśnie w SAFD spędza mi się najlepiej na czas, też myślę, że przy powrocie takie osoby jak @oskiotv^CD, @BareY, @Finamit, @Reiji_Sakamaki, @HymelJadwiga, @WiksaPiksa, @MasnyBratan, @sirkosu1 oraz @Grzyb., z którymi czy czas na frakcji, który spędzałem, czy na innych gierkach był już takim 100% upewnieniem, że wybrałem dobrze. Myślę, że gdzieś od lutego zaczęła się pojawiać się wizja, że można się ten o zarząd postarać ze względu na wysoki stopień, na którym byłem, jednak nie było to jakoś mocno w mojej głowie, że muszę to wbić albo że faktycznie mi aż na takim zależy, lecz była to po prostu jakaś tam wizja z wielu, ale niezbyt istotna w takim czasie. Pierwszym krokiem w stronę zarządu był awans na Lieutenanta, gdzie to zacząłem już być powoli być wdrażany w świat, zarządu aż mamy styczeń 2024 i dotąd nie wiem, jak to szybko zleciało. Nie zapomniałem też o ostatnim pytaniu, żeby nie było, to do naszych obowiązków należy ścinaniem kłód, zasypywaniem plam, gaszenie pożarów, czy też ratowaniem poszkodowanych z wypadku oraz samobójców.

ovwIFDL.gif

V: Jeśli musiałbyś zmienić frakcję, to jaka by to była?
A: Na żadną, jeśli musiałbym wybierać, to prędzej z serwera bym odszedł, niż miał wybierać.

V: Jesteś także w biznesie Posorants Group, mógłbyś opowiedzieć coś o tym biznesie? Czym się zajmujecie na serwerze? Od kiedy jesteś w biznesie?
A: Jestem w Posorants Group, ponieważ pamiętałem, jak wyglądała ona na innym serwerze, i gdy dowiedziałem się o tym, że wystartowała pierwsza rekrutacja, od razu złożyłem podanie, jednak z czasem zauważyłem, że biznes zaczął pod upadać i zacząłem się zastanawiać czy czekać na reakcje Opiekunów biznesu na to, co dalej, czy odejść jak inni. Ostatecznie zadecydowałem się zostać do momentu, aż opiekunowie zareagują na to i jak widać, biznes wrócił do żywych. My jako biznes zajmujemy się różnorakimi RP, by ulepszyć akcje danym służbom na serwerze.

V: Nie jesteś w żadnej organizacji serwerowej, dlaczego tak? Jeszcze parę miesięcy temu byłeś liderem organizacji Bratwa, co skłoniło Cię do oddania posady lidera?
A: Powód, dla którego nie znajduje się w żadnej organizacji, nie jest może tak wcale prosty. Zazwyczaj mój kierunek wybierania organizacji skupiał się na dołączeniu tam, gdzie kogoś znam, i tak było w przypadku dołączenia do takich organizacji, jak Akatsuki, NieTykalni, Triada czy na samym końcu Montoneros, obecnie nie mam żadnej organizacji, do której bym chciał dołączyć, tak naprawdę czas pokaże, gdzie wyląduje, jednak na obecny moment, nie daje sobie jakieś presji, że gdzieś muszę być. Nie powiem, śmiesznie brzmi, że to już parę miesięcy od tego, jak nie jestem już liderem Bratwy, miałem to tworzyć z kolegami, jednak z czasem, gdy ugadywaliśmy się na napisanie regulaminu, czy zrobieniem rzeczy, która pomogłaby ruszyć organizacją do przodu, nigdy nie udawało nam się faktycznie spotkać i zrobić to, na co się ugadaliśmy danego dnia, z czasem osoby, z którymi chciałem to tworzyć, przestawały grać na serwerze, a co za tym szło, odechciało mi się totalnie robić tego samemu, bo nie taki był zamysł. Padła propozycja od @Curry i @mowmififi czy nie chce może takiej organizacji oddać i decyzja w mojej głowie zapadła od razu, że najlepiej będzie to oddać komuś, kto będzie miał więcej motywacji na dany moment niż ja.

V: Posiadasz jakiś cel na serwerze?
A: Celu żadnego na obecny moment nie.

V: Co byś dodał, usunął bądź po prostu zmienił na serwerze?
A: Nie widzę takich rzeczy, a może ten nie przykładem do tego takiej uwagi na co dzień.

V: Dobrze, odchodząc od MTA, skąd pomysł na nick?
A: Powiem ci ciężko by odejść w przypadku tego nicku od MTA, bo powstał on właśnie pod granie na takie serwery, gdzie właściwie używam tego nicku tylko na serwerach MTA. Moim nickiem, który używam do innych gier czy na różnych forach jest neex9, którego genezy nie potrafię wytłumaczyć.

V: Jak spędzasz wolny czas poza MTA?
A: Różnie tak naprawdę, w nie raz coś pogram, czasem obejrzę film czy serial, a też potrafię wyjść ze znajomymi czy pojechać gdzieś do innego miasta pozwiedzać zależne od chęci.

V: Uprawiasz jakiś sport?
A: Kiedyś piłka nożna, teraz niezbyt.

V: Grasz w inne gry poza MTA?
A: Oczywiście, gram w różne typy gier nie zatrzymuje się tylko na jednej, jestem wielkim fanem gier związanych z F1, uwielbiam grać w Valoranta, w Apexa, czy kiedyś przez okres 7/8 lat grania w CS:GO.

V: Oglądasz jakieś filmy lub seriale? Jeśli tak, to jaki jest Twoim ulubionym?
A: Tak zdarzy się, że mam okresy, że tylko oglądam serial i nic więcej, czy serię filmów. Najczęściej są to filmy czy seriale powiązane z serią Batmana, Arrowa czy Flasha jestem dosyć wielkim fanem tego pierwszego, jak i całego DC Uniwerse, ale żeby też nie było, zdarzy mi się obejrzeć seriale takie jak The100 czy The Good Doctor.

V: Słuchasz może muzyki? Jeśli tak, to jaki gatunek jest Twoim ulubionym?
A: Ciężko byłoby wytrzymać przez większość dnia, gdybym nie słuchał muzyki, co do typów czy gatunków są one różne to jakiegoś slowed and reverb, to najdzie mnie chęć na 8D, by w ostateczności nawet słuchać Nightcore, więc tak jak widać, słucham wszystkiego.

VRifGjz.gif

V: Jakie jest Twoje największe życiowe marzenie?
A: Szczerze wyprowadzić się od rodziców i założyć swoją rodzinę.

V: Jak wyobrażasz sobie swoje życie za 5 lat?
A: Nie mam pojęcia, jest one na tyle pokręcone, że różnie może być.

V: Bez czego nie wyobrażasz sobie życia?
A: Zdecydowanie bez moich znajomych jak tych ze szkoły i nawet serwera.

V: Jaki jest Twój wymarzony pojazd w prawdziwym życiu?
A: Trochę ze mnie Hondiarz dokładnie Civic bym chciał mieć.

V: Kim chciałeś zostać, gdy byłeś mały? Co Cię od tego zatrzymało?
A: Co zabawne strażakiem, nie umiem sam przyznać, co mnie od tego zatrzymało i dlaczego tak nie jest, praca strażaka jest taka, że nawet ochotnikiem można zostać w każdej chwili, jeśli zdrowie do pomaga.

V: Jakbyś miał napisać coś na billboardzie, co by to było?
A: Wielkie dziękuje i nicki graczy, z którymi miło spędzało mi się czas.

V: Na co wydałbyś milion złotych?
A: Zainwestowałbym.

V: Co jest dla Ciebie ważne?
A: Rodzina, przyjaciele.

V: W jakim kraju chciałbyś zamieszkać?
A: Włochy, Chorwacja lub Szwecja, ale ta Szwecja bardziej pod zarobek

V: Znasz jakichś graczy z serwera w prawdziwym życiu?
A: Kilku bądź kilkunastu by się zdarzyło.

V: Niestety tutaj nasz wywiad dobiega końca, jeśli chcesz kogoś pozdrowić, teraz jest na to okazja.
A: Pozdrowionka dla @Reiji_Sakamaki ,@WiksaPiksa ,@HymelJadwiga ,@YourMom@sirkosu1, @arayy*,@Curry@mowmififi@BareY ,@Finamit ,@SzalonyAleToSzef, @Antus**, @KacperxN, @BollmeN, @oskiotv^CD @microb@OktA@Grzyb. ,@Grabsio311 ,@MasnyBratan. Każdy z was jakoś mi pomógł na tym serwerze w przeszłości!

XGwBbve.png

Dziękuje za przeczytanie wywiadu z @alfred, pisał dla Was Junior Reporter @Vajtekk.vnd, jeśli wywiad Wam się podobał, to zachęcam do zostawienia opinii w komentarzu oraz poprzez reakcję! Na sam koniec chciałbym zachęcić każdego do wspierania akcji WOŚP z ProjectRPG poprzez naszą Redakcyjną e-skarbonkę! KLIK

8eybfgF.png

Dla Redakcji Project News:

uQ6XdQE.png4mrbOpo.pngimage.png.dc6d6d14a0ac3387847732e7059ae09e.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.