Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Granie na padzie

CaverN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jeśli to nie ten dział do takich pytań, to z góry przepraszam. Nie znalazłem bardziej odpowiedniego działu na ten temat.

A tematem tego postu jest granie na padzie w MTA, a uszczególniając na naszym serwerze. Otóż, problem mam taki, że nie mogę sobie poradzić z konfiguracją pada. Chciałbym, aby na padzie dało się zrobić prawie że wszystko (czyt. odpalanie silnika, móc normalnie się poruszać i wchodzić w interiory oraz chociażby podnosić paczki u magazyniera, zamiast klikać na klawiaturze "E"). Próbowałem używać zewnętrznych aplikacji, lecz gdy w samym MTA one działają, to po wejściu na serwer jakby automatycznie wszystko się rozłącza i na padzie nic nie działa. Nadmieniam, że próbowałem na oryginalnych padach od PS4 raz PS5. Aplikacji używałem różnych, które nie sposób mi wymienić, ale z grubsza używałem microsoftowego AntiMicroX oraz za pomocą steamowego SteamInput. 

Macie jakieś pomysły co mogę robić źle albo czy polecacie jakieś sprawdzone aplikacje które na pewno działają? Albo czy w ogóle da się tak zrobić, aby można było używać samego pada?

Pozdrawiam wszystkich 😄

6 minut temu, CaverN napisał:

Próbowałem, po wejściu na serwer brak reakcji na jakiekolwiek przyciski

Co konkretnie próbowałeś? Nie wiem jak dokładnie wygląda DS4, ale pewnie podobnie do DS3. Sam używam pada od PS3 i DS3 Tool, w DS ustawione jako customowy layout, gra wykrywa jako "MotioninJoy Virtual Controller", sam poustawiałem osie itp i działa.

1 godzinę temu, MarekPrzelot napisał:

Co konkretnie próbowałeś? Nie wiem jak dokładnie wygląda DS4, ale pewnie podobnie do DS3. Sam używam pada od PS3 i DS3 Tool, w DS ustawione jako customowy layout, gra wykrywa jako "MotioninJoy Virtual Controller", sam poustawiałem osie itp i działa.

Sam pad sam w sobie działa, ale chodzi mi o przebindowanie przycisków z pada na przyciski z klawiatury. Chciałbym, abym miał na padzie przyciski zbindowane np. shift abym mógł z poziomu pada odpalić chociażby silnik.

1 godzinę temu, CaverN napisał:

Sam pad sam w sobie działa, ale chodzi mi o przebindowanie przycisków z pada na przyciski z klawiatury. Chciałbym, abym miał na padzie przyciski zbindowane np. shift abym mógł z poziomu pada odpalić chociażby silnik.

Dlatego właśnie chciałem abyś odezwał się na dc, tam bym Ci wytlumaczył jak taki layout zrobić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.