Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Do zamkniecia

Kapsonyy

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczynając. Był report na twoją osobę, że taranujesz. Po nadesłaniu dowodu (w tym przypadku nr.2) Wjechałeś w gracza raz, za to byłbym skłonny dać ostrzeżenie o zapłatę za szkody bo mogło to być przypadkowo natomiast gdy gracz Cię ominął wycofałeś i wjechałeś w niego ponownie i rozkazującą wiadomością kazałeś mu zawrócić "raz w 2 strone". To, że gracz robi postój oglądając pojazdy mimo tego iż stoi jakby nie patrzeć pod prąd nie daje ci przywileju aby go taranować. Po drugim taranie postanowiłem nadać ci karę a nie ostrzeżenie bo zauważyłem w Twojej historii kar jedną o tytule dokładnie takim samym co robiłeś chwilę wcześniej - "celowy taran". Jedyne co mogę sobie zarzucić to to, że źle spojrzałem na długość poprzedniej kary i nadałem 2 dni zamiast jednego - mój błąd i przepraszam za pomyłkę. Tak naprawdę wyjaśniłem już tutaj zarzuty skargi ale chcę naprostować i wyjaśnić całą resztę wiadomości. 

Cytat

"(70) Wejperson: Stoi na takim chodniku na gieldzie a nie na drodze"(70) Wejperson: Poza tym stoi a nie jedzie"

W obu przypadkach kiedy dochodzi do zderzenia gracz nagrywający stoi w miejscu a to Ty w niego wjeżdżasz a w jednym momencie nawet zaczął wycofywać widząc, że się nie zatrzymujesz.

Cytat

§4.2.1 Kierujący ma bezwzględny zakaz parkowania w powyższych stylach w miejscach, w których może utrudniać przejazd oraz w miejscach ze znacznie większym ruchem (tj. Giełdy, Spawny, Główne drogi w miastach, okolice parkingów przy pracach dorywczych itp.)" lecz no nadal porusza się pod prad a co rówwnież moznemy wyczytac z krd z działu sapd "§1.9 Na ulicach San Andreas obowiązuje ruch prawostronny." lecz sądzę, że powinieneś znac już dobrze krd jako, iż jestes w frakcji sapd oraz nie jesteś nowym członkiem administracji.

Pojazd powinien poruszać się w miejscu do tego przystosowanym - gdzie oboje poruszacie się po "chodniku". Nie wiem jak inaczej to nazwać ale to nie jest pas jezdni przeznaczony do poruszania się. Nie ma on kierunków jazdy (patrząc na to jako łamanie przepisów KRD). Dodatkowo gracz nie miał zaparkowanego pojazdu gdyż on jak i ty siedzieliście w nich oraz się nimi poruszaliście.

Cytat

Na drodze również znajdowały się strzałki w która stronę powinniśmy sie poruszać lecz widzę że są tylko dla ozdoby.

Tak jak pisałem wyżej wy poruszaliście się po chodniku a nie na drodze. Gdyby do zdarzenia doszło na jezdni to wina by była po drugiej stronie.

Cytat

Zostałem również ukarany bez jakiego kolwiek warna tylko od razu dostałem prawko na 2d a gracz który poruszał się pod prad i sam wysłał reporta z dowodem nic żadnej kary, dodam iź też jest to moja 1 kara tego typu, gdyź 1 prawka nie liczę bo wtedy było to na żarty i powstało lekkie nieporozumienie lecz wtedy nawet jak było widać na nagraniu że specjalnie taranuje dostałem dużo krótszą karę, a tutaj była zwykła pomyłka. Liczyłbym na cofniecie kary z listy kar oraz na jakaś rekompensatę gdyż przepadnie mi ciąg zadań dziennych.

Z karą na 2 dni wyjaśniłem wyżej i dodam, że nie ma czegoś takiego jak "kara na żarty".

To tyle z mojej wypowiedzi. Jeżeli będą jeszcze jakieś wątpliwości to chętnie je rozwieję. Miłego dnia/wieczoru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.