Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Tajemnicze morderstwa w Dillimore

-dzusia-

Rekomendowane odpowiedzi

JPJtj7q.png.ec211f572da72da5110635886b0dd603.pnginfo.png.1269eb6fc8f575c8942ed19433c40f89.png

Witajcie drodzy czytelnicy, z tej strony Junior Pressman @-dzusia- z Redakcji Prasowej Project News. Dziś przychodzę do was z artykułem na temat tajemniczych morderstw w Dillimore. Chcesz się dowiedzieć, co się stało w Dillimore? Zapraszam do przeczytania!

wprowadzenie.png.8526ef2a008a5b6771527751771478f9.png

Dillimore, czyli mała wieś położona na zachodnio-północnej stronie od Los Santos. Znana jest z pięknych widoków oraz malowniczych uliczek. Wokół nie brakuje górzystego terenu czy lasów. Wieś znajduje się w pobliżu rzeki, co dodatkowo dodaje jej uroku. Ludzie chętnie tutaj spacerują i spędzają czas. Każdy zna się tu nawzajem. Spokojny klimat owego miasteczka przyciąga turystów, którzy często odwiedzają tutejsze atrakcje. Mieszkańcy nigdy nie narzekali na żadne problemy, a wręcz przeciwnie — niczego im tu nie brakowało. Do czasu pewnego incydentu.

gif.thumb.gif.244a26dd55bb54fd235bb494932df7bb.gif

artykul.png.298391593bbcb5df9f7afcded096e743.png

Jednak pewnego deszczowego dnia mieszkańcy tej niezwykle spokojnej wsi obudzili się z przerażającymi wieściami. W nocy znaleziono martwe ciało mężczyzny w jednym z przez nikogo niezamieszkanym domu. Policja od razu zaczęła szukać zabójcy. Już z samego ranka przy niewielkiej chatce można był zobaczyć detektywów, oglądających mieszkanie i robiących zdjęcia. Policjanci szwendali się wokół ze zmartwionymi minami. Dwa dni później znaleziono kolejne dwa ciała, jednakże tym razem były one zakopane pod stertą liści. Wywołało to szok i niepokój u mieszkańców. Wpadli oni w panikę, która z dnia na dzień narastała. Nadal badane są miejsca zbrodni, lecz niczego więcej nie udało się ustalić, poza tym, kim były ofiary. Policja jednak zaapelowała, że pracuje nad sprawą, choć nie jest to łatwe zadanie.
krecha.png.2ba6373e0c0653c34494519817a9b10a.png
Oto wywiady przeprowadzone z mieszkańcami miasta:
wywiad.png.abcea1ace82c30944e367e865d4be339.png

1929097431_wywoad1.thumb.png.b8c481ebf8678de2e499f782d31c1f89.png

d: @-dzusia- | M: Mieszkaniec 1

d: Witam, z tej strony Junior Pressman @-dzusia- z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zadać Pani parę pytań?
M: Dzień dobry, oczywiście, z chęcią odpowiem na parę pytań.

d: W ostatnim czasie w Dillimore nie dzieją się ciekawe rzeczy. Ma pani jakieś teorie związane z tajemniczymi morderstwami w tym miasteczku?
M: Mieszkam w Dillimore od dziecka. Zawsze było tu tak cicho i spokojnie. To, co ostatnio się tu dzieje wywołuje u mnie duży szok. Mam nadzieje, że policja szybko rozwiąże sprawę.

d: Odczuwa Pani jakąś zmianę w atmosferze miasta od czasu tych zdarzeń?
M: Ludzie są bardzo zaniepokojeni i zmartwieni, tym co się stało, choć policjanci zapewnili nam bezpieczeństwo, to sama nadal boję się sama spacerować wieczorami. W końcu tuż koło nas grasuje niebezpieczny morderca.

d: Czy podejmuje Pani jakieś środki ostrożności w związku z tymi incydentami?
M: Tak, oczywiście. Jak to mówią mam oczy dookoła głowy, bo nigdy nie wiadomo co może jeszcze się stać.

d: Czy te morderstwa sprawiły, że liczba turystów spadła?
M: Do Dillimore co chwilę przyjeżdżają nowi odwiedzający. Sprawa dopiero nabiera tempa, lecz myślę, że nie przeszkadza to ludziom w odwiedzaniu tutejszych atrakcji.

d: Dziękuje Pani za tą rozmowę. Życzę miłego dnia.
M: Ja również dziękuję.

1594093429_wywoad2.thumb.png.ae6a583fe9624655617ae5b0fbac870c.png

d: @-dzusia- | M: Mieszkaniec 2

d: Witam, z tej strony Junior Pressman @-dzusia- z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zadać Panu parę pytań?
M: Pewnie.

d: Słyszał Pan coś podejrzanego w okolicy przed ostatnimi wydarzeniami?
M: Codziennie rano, gdy szedłem do pracy, słyszałem dziwne szmery, ale tutaj często szwendają się bezdomni. Nic jednak specjalnie nie przykuło mojej uwagi.

d: Ma Pan jakieś sugestie dotyczące tego, jak można zwiększyć bezpieczeństwo w mieście?
M: Myślę, że musimy zachować zimną krew. Nie snuć domysłów, tylko poczekać, aż policja poda kolejne informacje. Prędzej czy później i tak na jaw wyjdzie kogo to była sprawka. Jedyne co możemy teraz zrobić to zadbać oto, żeby kolejne takie incydenty nie miały miejsca. Pokazać mordercy, że się nie boimy. A jestem pewien, że jeśli mieszkańcy się zjednoczą, to prędko wypędzimy z tego miasta mordercę.

d: Widział Pan miejsce zbrodni?
M: Tak, choć nie wiele zobaczyłem, bo wokół było dużo policjantów i detektywów.

d: Zauważył Pan może coś podejrzanego wokół miejsc, gdzie znaleziono ciała?
M: Raczej nie. Nie przyglądałem się wcześniej temu domowi, lecz mogę śmiało stwierdzić, że był dziwnie zaniedbany jak na to, że nikt w nim nie mieszkał.

d: Dziękuje Panu za tą rozmowę. Życzę miłego dnia.
M: Dziękuję i wzajemnie. Do widzenia.

Jak widać, mieszkańcy Dillimore codziennie budzą się ze strachem związanym z przykrymi wydarzeniami. No bo w końcu zamordowani zostali ludzie, których na co dzień widywali... Z dnia na dzień policja jest coraz bliżej poznania prawdy. Czy po tym wszystkim Dillimore pozostanie takim bezpiecznym i spokojnym miasteczkiem, jakim był do tej pory?

1758330356_wywiad3.thumb.png.3afc69218aee77203ad320ee3a3a32ef.png

d: @-dzusia- | T: Turysta

d: Witam, z tej strony Junior Pressman @-dzusia- z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zadać Panu parę pytań?
T: Witam, jasne.

d: Słyszał Pan o serii morderstw w Dillimore?
T: Tak, oczywiście.

d: Co sądzi Pan o tych makabrycznych zdarzeniach?
T: Do Dillimore przyjechałem tydzień temu. Od tamtego czasu pomieszkuje u mojego kolegi. Postanowiłem tu na jakiś czas zamieszkać, by zwiedzić to miasteczko oraz jego okolice, bo jest naprawdę piękna. Niefortunnie zdarzyło się tak, że przyjechałem wtedy, gdy zdarzyła się ta katastrofa. Mam nadzieję, że sprawa szybko się wyjaśni i ludzie przestaną być zaniepokojeni.

d: Co może Pan powiedzieć o tym miasteczku? Co zdążył już pan zwiedzić?
T: To skromne miasteczko ma w sobie ciekawy klimat. Przede wszystkim dużo tu spacerowałem i bardzo mi się podobało. Najbardziej spodobał mi się bar The Welcome Pump, w którym właśnie się znajdujemy. Można tu spędzić czas ze znajomymi, zjeść coś czy się napić. Mam pozytywne odczucia co do Dillimore. Być może w przyszłości zostanę tu na dłużej, mimo tych wszystkich przykrych zdarzeń.

d: Miał Pan może jakieś nieprzyjemne sytuacje związane z pobytem tu?
T: Raczej nie. Na razie jeszcze nic mnie tu nie rozczarowało i mam nadzieję, że tak zostanie.

d: Super. Dziękuje Panu za tę rozmowę. Życzę miłego dnia
T: Wzajemnie.

Mijają kolejne tygodnie od niewyjaśnionych wydarzeń. Policja zaapelowała, że jest już bliżej rozwiązania spraw tajemniczych morderstw. Na jaw wyszły też powiązania ofiar — pracowały one w pobliskim sklepie, jednak nadal nie ma informacji dotyczących mordercy. Mieszkańcy powoli wracają do normalności, a miasteczko staje się bezpieczniejsze, choć może to tylko pozory... Wszyscy czują, że kryje się za tym jakaś poważniejsza historia, ale na razie nikt nie odważył się powiedzieć tego na głos...krecha.png.2ba6373e0c0653c34494519817a9b10a.png
Dziękuję Wam za przeczytanie tego artykułu. Mam nadzieję, że Wam się spodobał. Na koniec życzę Wam, Drodzy Czytelnicy, miłego dnia!1955496709_krecha2.png.c9775ae4335fdfe8b57440126914ca83.png

Dla Redakcji Project News
2041777181_pieczatkaaktualna_webp.83846866dd7b84669574d77107f6268c4mrbOpo.pngimage.png.dc6d6d14a0ac3387847732e7059ae09e.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.