Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z Junior Reporterem Vajtekk.vnd

worsaac

Rekomendowane odpowiedzi

3qTp8fL.png
M3o7SmR.png

Witam wszystkich bardzo serdecznie, z tej strony świeżo upieczony Trainee @worsaac z Redakcji Project News. Chciałbym zaprosić was do przeczytania mojego pierwszego wywiadu z Junior Reporterem @Vajtekk.vnd. Miłego czytania!
vgC1HDp.png

W: @worsaac| V: @Vajtekk.vnd

W: Uszanowanie, z tej strony Trainee @worsaac z Redakcji Project News, chciałbyś udzielić mi wywiadu w którym odpowiesz na parę pytań?
V: Hej, z miłą chęcią.

W: Dobrze, w takim razie mógłbyś nam trochę o sobie opowiedzieć?
V: Pewnie! Mam na imię Marcel, mam 16 lat i pochodzę z większego miasta znajdującego się tuż obok Katowic. Na co dzień nie chodzę do szkoły stacjonarnej, ponieważ uczęszczam do szkoły internetowej, tak zwanej szkoły w chmurze. Mimo mojego młodego wieku, już od roku pracuję dla jednego z popularniejszych twórców internetowych. Niestety, nie mogę nic więcej powiedzieć na ten temat. Interesuję się różnymi odmianami motosportu, głównie Formułą 1, oraz seriami poniżej, aż do F4. Jak już wspomniałem o F1, warto dodać, że wiązałem z tym swoją przyszłość, ponieważ od 5. roku życia aktywnie brałem udział w wyścigach gokartowych, lecz pieniądze, jakie są na to potrzebne, są wręcz niewyobrażalne. Przez blisko 2 lata uczęszczałem na treningi MMA, na których zdobyłem obszerną wiedzę jak i sporo doświadczenia. Z powodu braku chęci bycia zawodnikiem zastępczym na turniejach, zdecydowałem odejść pod koniec roku.

W: Jak dowiedziałeś się o MTA i jak wyglądały twoje początki?
V:  
O platformie takiej jak MTA, dowiedziałem się od kuzyna @Caraguins, który podczas gry w GTA Online w grudniu 2022 roku poruszył temat, mówiąc, że wróciłby do tej platformy po latach. Prawdę mówiąc, ja nigdy nie grałem w MTA ani nawet w samo GTA SA. Wcześniej tyle wiedziałem o tej grze, co z tajemnic i ciekawostek z YouTube'a. W sumie to od tamtego momentu zaczęła się moja przygoda. Zaczęliśmy oboje grać na konkurencyjnym serwerze, gdzie ja początkowo sceptycznie podszedłem do grania w tak starą grę, ponieważ zdecydowanie wolałem grać w nowsze tytuły, ale dałem tej grze szansę. Grałem przez równy miesiąc bardzo aktywnie, lecz wyjechałem na lekko ponad tydzień do wujka do Danii. Po powrocie do Polski nie miałem całkowicie chęci do robienia zadań dziennych, jak i samego grania, więc postanowiłem zrobić sobie 2 tygodniową przerwę. Po mojej przerwie, wraz z kuzynem, dołączyliśmy do frakcji (niestety innych), i tak się zaczęło. Wbiłem dokładnie 999 godzin i 30 minut w pół roku rozgrywki, ponieważ w sierpniu dostałem permanentnego bana z własnej głupoty oraz za zbyt duże zainteresowanie nie swoimi sprawami. Pewnie zadajcie sobie pytanie, jakim cudem grając od grudnia do sierpnia, wyszło mi pół roku? Już odpowiadam. W styczniu zrobiłem sobie przerwę od MTA, która trwała cały miesiąc. Po tym okresie wróciłem do MTA, lecz nie na długo, ponieważ w marcu straciłem całkowicie chęci do tej gry, dlatego też nie było mnie kolejny miesiąc. Odejmujące, te 2 miesiące wychodzi, że mój staż na konkurencyjnym serwerze wynosił pół roku. Niestety, jak wspomniałem, moja przygoda skończyła się równie szybko, jak się zaczęła. Moja przerwa od konkurencyjnego serwera była spowodowana grą na ProjectRPG, ponieważ chciałem sprawdzić, czy faktycznie ten serwer jest tak dobry, jak mówią, i muszę przyznać, mieli rację!

W: Jakie masz cele na serwerze?
V:  Aktualne moim celem jest zdanie egzaminu we frakcji SAMD oraz zakup Cometa pod projekt. Nie są to jakieś zawyżone cele, lecz dużo mi do szczęścia nie potrzeba.

qkUz3UH.png

W: Jesteś w stanie nam trochę opowiedzieć o swoim aktualnym majątku?
V: Aktualnie trudno jest mi mówić o swoim majątku, ponieważ zacząłem bawić się w handel na giełdzie. Nie licząc wypłaty z frakcji, aktualnie posiadam 60 tysięcy w gotówce, oraz blisko 300 tysięcy w pojazdach. W mojej kolekcji pojazdów znajduje się Previon na żółtym secie z lekkim tune oraz Manana DTM blisko FT. (Oba pojazdy na sprzedaż!) Jak uda mi się sprzedać pojazdy, będę czekać, aż w salonie pojawi się Comet. Jeśli się pojawi, to będę robił z niego projekt. Wiem, że byłoby łatwiej i taniej kupić gotowego Cometa od gracza, lecz wolę zrobić go sam od zera, aby mieć z tego frajdę oraz jakąkolwiek satysfakcję.

W: Na serwerze masz przegrane prawie 200 godzin, co przez ten czas osiągnąłeś?
V:  
Te 200 godzin spędziłem głównie na służbie, pełniąc patrol bądź stojąc na bazie organizacji podczas pisania wszelkich artykułów. Żadnej minuty spędzonej na serwerze nie żałuję, ponieważ przez ten czas świetnie się bawiłem. Oczywiście osiągnąłem też posadę Junior Reportera w Redakcji Project News oraz rangę EMS Trainee we frakcji SAMD.

W: Gdybyś mógł zmienić coś na serwerze, co by to było?
V: 
Zdecydowanie przerobiłbym trochę pracę Szambiarza. Jeśli chodzi o szczegóły, to mam na myśli, że gdy gracz X przejedzie szambiarką przez np. całe Las Venturas, praktycznie wszystkie studzienki są puste, nie tylko dla niego, ale także dla innych graczy. Rozumiem, że Administracja RCON specjalnie zrobiła taki zabieg, jednak zrobiłbym tak, aby tylko po stronie danego gracza te studzienki się resetowały. Oprócz tej propozycji to serwer nie ma aktualnie innych rzeczy, które bym zmienił. 

W:  Tak jak wspomniałeś, jesteś członkiem Redakcji Project News, jak i frakcji SAMD. Co chciałbyś osiągnąć jako redaktor i ratownik medyczny?
V:
 Zaczynając od frakcji SAMD, to na pewno chciałbym zdać egzamin na pełnoprawnego członka frakcji, a co będzie dalej, to ciężko mi określić. Przechodząc do Redakcji Project News, moim celem aktualnie jest wspinanie się jak najwyżej w rangach biznesowych, by ewentualnie w dalekiej przyszłości móc dołączyć do grona zarządu Redakcji, ale to tego czeka mnie jeszcze daleka droga.

W: Oprócz MTA, pogrywasz czasem w inne gierki?
V: Oczywiście! Codziennie gram w takie gry jak Dead By Daylight, The Finals, Battlefield 1, Lethal Company, GTA Online, Snowrunner oraz od jakiegoś czasu w Red Dead Redemption 2, jak i w Hogwarts Legacy. W większości przypadków przy grach towarzyszy mi członek administracji innego dużego serwera, którego znam już ponad pół roku.

W: Skąd wziął się pomysł na twój nick?
V: Nie jestem do końca pewien, ponieważ było to dość dawno temu, ale jedyną rzeczą, którą pamiętam, jest to, że połączyłem nicki dwóch popularniejszych wtedy streamerów, i wyszło, jak widać.

W: Co najbardziej cenisz sobie w innych osobach?
V: 
Zdecydowanie cenię sobie lojalność. Nie mam zamiaru rozmawiać z osobami, które są przy mnie tylko wtedy, gdy czegoś potrzebują, a gdy ja czegoś potrzebuję, to się ode mnie odcinają - takim osobą podziękuję. Muszę również wspomnieć o szczerości, ponieważ jestem typem człowieka, który woli najgorszą prawdę niż kłamstwo. Na ten moment nie jestem w stanie określić więcej takich cech.

W: Jakie prace na serwerze należą do twoich ulubionych i dlaczego?
V:  Zdecydowanie jest to kurier. Nie pracuje zbytnio na pracach dorywczych, ale mimo wszystko na kurierze pracowało mi się najlepiej.
Nie wiem dlaczego, ale podoba mi się jeżdżenie z paczkami do NPC. Niestety na paręnaście godzin pracy wbiłem zaledwie, pierwszy poziom i nie mam zamiaru starać się o kolejny, bo mi na tym nie zależy.

W: Przy najbliższej rekrutacji do administracji serwera, planujesz napisać podanie?
V: Tutaj sprawa jest dość skomplikowana, ponieważ wiem, że mogę zawsze napisać podanie, lecz czy zostanę przyjęty, to inna kwestia. Domyślam się, że najbliższa rekrutacja do administracji zostanie otwarta dopiero na wiosnę. Jeśli do tego momentu osiągnę około 500 godzin, to bardzo chętnie spróbuję swoich sił. Jeśli teraz miałbym ocenić swoje szanse, to na 99,9% nie zostanę przyjęty, ponieważ mam za mało doświadczenia na serwerze. Oczywiście chciałbym spróbować swoim sił jako członek Administracji ProjectRPG, lecz do tego jeszcze długa droga.

W: Chciałbyś może kogoś pozdrowić?
V:  
Tak, chciałbym pozdrowić Cię Panie @worsaac, najlepszego lidera biznesu @Rafaal , najlepszy zarząd biznesu @xanny oraz @Kapicki_12. Chciałbym pozdrowić również całą organizację 777, a zwłaszcza @.Nati oraz @Domi, ponieważ bez nich cała ta organizacja by nie istniała. Nie mogę zapomnieć oczywiście o frakcji SAMD, a dokładniej @Szender, @Nataliaaa, @VasteK, @ponpoloraz oczywiście lidera frakcji @Mario92. Na sam koniec chciałbym pozdrowić mojego kuzyna @Caraguins oraz moich znajomych: @Sheeker, @gethin., @Linshi oraz @Vasti.
iZBhlZz.png

tva8G1M.gif

Dziękuję, @Vajtekk.vnd, za pozdrowienia oraz udzielenie mi mojego pierwszego wywiadu. Chciałbym również podziękować wszystkim czytelnikom za przeczytanie całości.
Mam nadzieję, że spotkamy się niedługo w kolejnym wywiadzie. Pozdrawiam!
NFAS945.png

Dla Redakcji Project News:

eSLrBNP.png4mrbOpo.pngsupervisor.png?ex=65ac21cc&is=6599accc&hm=c1048b059865752afec2df9b67147ea60fc440ee9867edba002d08d723887246&

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.