Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Cytrus<3

MrGonzo

Rekomendowane odpowiedzi

UID: <50661
Login: <MrGonzo
Nick oskarżonego:  Cytrus<3
Powód skargi:  Zawyżenie wartości pojazdu przy wymianie - wprowadzenie w błąd 
Data zdarzenia:  07.01.2024 
Dowody: 

https://zapodaj.net/plik-NvEjSly5Py
Opis sytuacji: 

Witam, dnia 07.01.2024 zauważyłem na giełdzie Primo o nr id 37735. Wystawione było za 150k, cena wydała mi się zawyżona ale po rozmowie ze sprzedającym wywnioskowałem że to "okazja". 

Jako iż miałem auto Manana id 8121 zaproponowałem wymianę, w/w gracz zgodził się na warunki wymiana plus dopłata z jego strony 10k. Wydawało mi się to ok, jednak po przeanalizowaniu sytuacji i zapytaniu po wymianie z oskarżonym, przyznał że otrzymywał oferty ale 125k, a to znacząca różnica. Dodatkowo po policzeniu realnej wartości tego primo wskazuje to jednoznacznie na wartość tego pojazdu na ok 120-130k MAX. Natomiast manana która była przedmiotem wymiany z mojej strony to id 8121 z dużym tunem gdzie wartość to mniej więcej 160-200k, a sam oskarżony wystawił ją nawet na forum na sprzedaż za 250k. 

Uważam iż jestem poszkodowany przez działanie oskarżonego. Zawyżył cene pojazdu. 

Z mojej strony domagam się albo dopłaty wartości, bądź co bardziej mi pasuje - odmiany na warunkach jak była zawierana wymiana. Pojazdy 1:1 i oddaje 10k tak jak przy wymianie otrzymałem.

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: https://zapodaj.net/plik-Vfijsg4YI8

Cześć, przed wymianą zgodziłeś się na jej warunki, mało tego sam zaproponowałeś wymianę: 

Spoiler

<< [99] MrGonzo: witam, wymiana wchodzi w gre?

Nie rozumiem twojego oburzenia, miałeś czas na zastanowienie się i przeanalizowanie tego przed wymianą. Za manane, którą wystawiłeś na forum dostawałeś offki takie same jak ja za primo. W blipie wymiany jest jasno napisane "wymiany nie można cofnąć", wtedy miałeś czas na odrzucenie.

2 godziny temu, MrGonzo napisał:

Wystawione było za 150k, cena wydała mi się zawyżona ale po rozmowie ze sprzedającym wywnioskowałem że to "okazja".

Nie obyło ani słowa o tym, że to okazja, nie mam pojęcia jak ty to wywnioskowałeś.

Powód skargi:  Zawyżenie wartości pojazdu przy wymianie - wprowadzenie w błąd 

Oczywiście cena mogła być lekko zawyżona, jak większości pojazdów na giełdzie, lecz stał jako "Do negocjacji" co nie oznacza, że cena jest wartością pojazdu. Nie naciskałem na ciebie, nie kazałem ci też się wymieniać.  Nie sądzę, że zostałeś oszukany biorąc po uwagę to, że sam ową wymianę zaproponowałeś i byłeś w pełni świadomy co za tą manane dostajesz.

Natomiast manana która była przedmiotem wymiany z mojej strony to id 8121 z dużym tunem gdzie wartość to mniej więcej 160-200k, a sam oskarżony wystawił ją nawet na forum na sprzedaż za 250k. 

Cena, za którą ją wystawiłem to cena poglądowa, co potwierdza dopisek "(offki)".

Nie zgadzam się na odmianę oraz dopłatę. Dopłatę w wysokości 10.000$ dostałeś przy wymianie. Mogłeś myśleć zanim się wymieniliśmy, a najlepiej zanim sam zaproponowałeś tą wymianę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.