Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Klocek

neglebasee

Rekomendowane odpowiedzi

Login: kostucha
Nick oskarżonego: Klocek
Powód skargi: Nadanie kary na siłę.
Data zdarzenia: 3 styczeń 2024
Dowody: Wszystkie dowody jakie mam przekazałem oskarżonemu, oraz przekaże je osobie która rozpatrzy skarge. 
Opis sytuacji: Witam wszystkich, dnia 3 stycznia tego roku otrzymałem karę w postaci bana serwerowego. Pisząc apelacje oraz przekazując dowody do administratora czuję się lekko oszukany jej werdyktem. Doskonale zdaje sobie sprawę z tego że przekazywanie/udostępnianie danych osobowych jest bardzo krzywdzące oraz niezgodne z regulaminem. Lecz gdy otrzymałem je od gracza na komunikatorze Discord, nikomu nie wysłałem tych danych ponad to nie dostalem tylko jego, a znacznie wiekszej ilosci osob w tym dane administratorow, ktorych nigdzie nie wyjawilem i nie mam zamiaru wyjawic, chodzi mi tu o Imię oraz  Nazwisko osoby pokrzywdzonej. Gdy dostałem tę informacje to do WŁAŚCICIELA ich je wysłałem, nikomu innemu, ani na serwerze ani serwerowym discordzie. Czy jesli wysylam jego dane osobowe to to jest cos nowego i przekazuje mu jego wlasne dane? Zdarzały się przypadki gdzie Administracja słusznie pisała że wiadomości z komunikatora discord nie są brane pod uwage, chodzi mi o np. Wyzwiska oczernianie itp. Widziałem kiedyś skarge na jakiegoś gracza, który był wyszydzany przez innego gracza na dc, napisał skarge a administrator napisał że wiadomosci z dc nie brane sa pod uwage. Sam osobiscie uwazam ze moja kara nie jest calkowicie niesluszna, poniewaz zgadzam sie ze zawinilem ale nie w taki sposob zebym zostal az tak ukarany. To w takim razie gracz ktorego nicku nie napisze tutaj, wyslal mi je i nie otrzymal takiej kary tylko ja? Nie chce się powtarzać ale tutaj 

Spoiler

image.thumb.jpeg.265c184b432be1cc7d88c0f549d5cd5e.jpeg

napisałeś że „nie interesuje mnie co i z kim piszesz na discordzie” To jeśli nie interesuje cie to z kim pisze i o czym to skad ten ban xd. Sam napisales ze nie jest to zwiazane z serwerem, wiec pytanie o co tu chodzi? To wszystko ode mnie, uwazam ze jest to szukanie bana na sile nic wiecej. Szkoda ze zostalem w taki sposob potraktowany, zwlaszcza ze jest to moja pierwsza tak duza kara, co nadal mnie nie zwalnia z nie przestrzegania regulaminu. Ode mnie to tyle, mam nadzieje ze dojdziemy do wyjasnienia tego, Pozdrawiam ciepło ❤️🔥

WItam,
Swojego czynu dokonałeś na serwerze, a gracz zgłosił to poprzez raport. Następnie po weryfikacji przez członka administracji który przyjął raport, nadałem kare. Wszystko co mi wysłałeś na discordzie, nie miało żadnego związku z karą jaką otrzymałeś, co więcej każdy z ssów to twoje prywatne konwersacje z discorda. W związku z tym nie jestem w stanie potwierdzić że na pewno gracz z takim nickiem na discordzie, faktycznie jest tym graczem na serwerze.

Nigdy na serwerze nie napisalem pelnego nazwiska. Gdy piszac samo imie otrzymuje bana to czemu inne osoby piszace np. jakies imie ns/forum nie otrzymuja kary, skoro jest to karalne. Skoro liczy sie imie jak i nazwisko, a ja pisze samo imie to nie mam pojecia o co chodzi. Tak samo piszac inicjały nie powinno mieć to znaczenia, poniewaz istnieje tysiace ludzi ktorzy sa w stanie posiadac te same litery inicjałow. Na serwerze nigdy nie napisalem Nazwiska osoby poszkodowanej, samo imie oraz inicjal

Spoiler

IMG_2769.thumb.jpeg.b27367a1c895ca3ed7dd4159c673be63.jpeg

Spoiler

IMG_2770.thumb.jpeg.ee6d0129ad42f6c3cb0427ca5f3bb1b7.jpeg

Okej rozumiem juz dokladnie za ktora sytuacje dostalem bana. Z mojej perspektywy wygladalo to tak ze gracz z ktorym pisalem doslownie przed chwila na dc spotkalem go na gieldzie w lv drogiej, i napisalem do niego jego nazwisko ktorego nie bede tu pisac, doskonale o tym wiemy jakie to bylo. Gracz ktorego na gieldzie spotkalem i napisalem do jego nicku -ski. Nie miałem totalnie pojęcia o tym ze gracz mial tak na nazwisko. Wyslalem ci ss na dc z mojej perspektywy, Oraz opisalem tam z powodu tego, ze sa tam poufne dane. Moge dopisac jeszcze ze gracz uzyl skroconej nazwy z nazwiska kolegi, przez co napisalem jego nazwisko. Wiem ze to wszystko brzmi strasznie absurdalnie, aczkolwiek to prawda. Nie mialem tez informacji o danych osobowych gracza ktorego pisalem nazwisko. A jesli chodzi o to co pisalem tu pierwszy raz to myslalem ze bana dostalem za to ze brata imie i inicjal napisalem. Znam sie z nim od dziecinstwa i na serwerze piszemy do siebie po imieniu czesto. Mysle ze on jest w stanie to potwierdzic ze tak jest, a do tamtego gracza tylko i wylacznie przez PRZYPADEK napisalem jego nazwisko nie swiadomie.

Spoiler

IMG_2833.thumb.jpeg.bf58991e60c874d2d33d4413ebc6dd5e.jpeg

Jeszcze jedno chcialem od siebie dodac, pomylilem sie w skardze i rzeczywiscie nie wiedzialem o co chodzi. Miales racje z tym co pisales ale nadal to co pokazalem w zdjeciu, i to co napisalem jest prawdą i nie mam powodu do klamania. Nic nie wiedzialem o tych danych, nie mialem ich nigdzie podanych. Sam wiesz ze nazwisko i tak nie jest w stanie okreslic tozsamosci czlowieka. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.