Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - TygodnikPRPG - #1 Motoryzacja

Limek

Rekomendowane odpowiedzi

IazhQlq.png

naTqDnE.png

Cześć wszystkim! Junior Reporter @Limek z Redakcja Project News. Na samym wstępie chciałbym was zaprosić do nowej serii o nazwie Tygodnik PRPG. Tygodnik w większości ujawniałby się w kategoriach motoryzacyjnych, aczkolwiek możecie podawać swoje pomysły. Prosiłbym was o przeczytanie artykułu, a następnie wyrażenie swojej opinii w komentarzu, dzięki Wam mogę tworzyć lepszej jakości materiały. Dzisiaj cztery auta i czterech właścicieli.

Gzqqb1L.png

L: @Limek P: @Pabloescobar.

LCześć! Tutaj Junior Reporter Limek z Redakcji Project News.
P: Cześć Limek! Pabloescobar. jestem.

LSpodobało mi się Twoje auto, więc zapytam wprost, czy znajdziesz chwilę w ten wieczór, by porobić kilka zdjęć do tygodnika motoryzacyjnego?
P: Oczywiście.

L: Cieszę się. Zatem co nam dzisiaj zaprezentujesz?
P: Do zaprezentowania mam swojego ulubionego Perenniala, którego nazywam „Perek". Posiada on maksymalny silnik 1.9 w benzynie. Ecu 4, czy też gwintowane zawieszenie to tylko kilka z rzeczy, jakie Tobie wymienię, resztę rzeczy zaprezentujemy poniżej. Z kwestii wizualnej oczywiście zostały zamontowane lampy ametystowe czy też szyby.

L: Bardzo fajne autko. Kiedy zakupiłeś Perka?
P: Od niedawna, jakieś 3 tygodnie.

L: Przebieg pojazdu?
P: Aktualnie 96641 km.

L: No dobrze, planujesz go sprzedać?
P: W żadnym wypadku go nie sprzedaję.

L: Testowałeś prędkość maksymalną?
P: Oczywiście, że tak. Aktualnie to 156 km/h.

L: A w jakim czasie rozpędza się do 100 km/h?
P: Niestety nie udało zmierzyć mi się tego parametru, ponieważ nie starczyłoby kalendarza.

L: Haha! Bardzo dobry żart. Chciałbyś kogoś pozdrowić na koniec?
P: Jasne! Chciałbym pozdrowić gracza @majkelszefes.

L: Dziękuję i do zobaczenia.
P: Również wielkie dzięki, trzymaj się!

OxrE0kj.png

X7GzCDj.png

Perek, czyli Perennial gracza @Pabloescobar., nie jest szybkim autem, ale do spokojnej jazdy, czy też dotarcia z punktu A do punktu B jest idealny! Posiada on tunning mechaniczny w postaci: ECU (V4) i Turbo (V5), a w przyszłości ma mieć zestaw Torowy. Silnik to najmocniejszy benzyniak 1.9 z LPG 75 litrów. Temu autu nie mogło zabraknąć gwintowanego zawieszenia, na którym bardzo ładnie się prezentuje, a ametystowe lampy z połączeniem szyb 100% tworzą idealne połączenie z lakierem Perka. Spalanie wynosi 9.9l/100 km, co jest bardzo dobrym wynikiem. Auto z rejestracją SF 17505. Dodatkiem też jest aplikacja transportowa, CB-Radio, radio, ogranicznik prędkości, wykrywacz fotoradarów, felgi Switch oraz zmieniony wydech. Na zdjęciu widzimy również duże felgi z poszerzonymi oponami.

JWo8Hb7.gif

Gzqqb1L.png

L: @Limek M: @marcos.narcos

LCześć marcos.narcos ! Z tej strony Junior Reporter Limek, Redakcja Project News. Bardzo ładny cheetah.
M: Siema, dzięki.

LMogę zająć chwilkę? Szukam aut do artykułu motoryzacyjnego.
M: Oczywiście.

LOpowiedz nam, co posiada cheetah, jak go nazywasz, skąd pomysł na niego oraz ile czasu i pieniędzy włożyłeś w projekt.
M: Cheetah po kupnie prosto z salonu długo stał i czekał na swoją kolej, aż dostał wyczekany zestaw torowy potem ecu i na zakończenie turbo. Zrobienie programu zajęło mi ponad miesiąc- dlaczego- nie wiem. Z mechaniki auto czeka jeszcze na nitro, ale mi do tego nie śpieszno. Po wstępnie ukończonych osiągach przeszedłem do modernizacji wizualnej, czyli wariant spojlera z klatką bezpieczeństwa, felgi początkowo były na wzór Ferrari Testarossy, z której wziął się jaskrawożółty lakier. Potem nadszedł czas na lampy, plus podświetlenie licznika barwy fioletowej.
Przez dłuższy czas samochód nie miał radia ani innych udogodnień, aby jak najmocniej zbliżyć się do typowo torowego bolidu.
Aktualnie z tego charakteru został tylko napęd na tylne koła, który w zimowych warunkach jest nieprzewidywalny. Czitosa mam coś koło pół roku i do tego czasu wyszło w kosztach coś koło 900k.

LPrzyznam, taka prędkość byłaby dobra do pościgu. Dalsze plany związane z autem?
M: W najbliższym czasie planuje przyciemnić szyby, a następnie zamontować moduł zmiany napędu, a już patrzeć daleko w przyszłość to na pewno nitro, bo brakuje czasami przyspieszenia. I tez podejrzewam, że za szybko tego auta nie sprzedam.

LSuper! Bardzo mi się spodobał. Mam nadzieję, że kiedyś będę mógł się nim przejechać.
M: Kiedyś jak dorobię klucze albo spotkamy się w jednej organizacji, to koniecznie będziesz musiał się przejechać.

LNa koniec chciałbyś kogoś pozdrowić?
M: Pozdrawiam Cię i całą dawną ekipę 888VVIN BREAD.

L: Pozdrawiamy, trzymaj się!
M: Dzięki za wywiad! Na razie.

WH4Vaid.png

X7GzCDj.png

Cheetah, 96 na serwerze. VUID: SF 38237. Gracz @marcos.narcos posiada bardzo szybkiego cheetah'a w żółtym kolorze. Posiada set fioletowy, pięknie prezentuje się w zimowej scenerii. Prędkość pojazdu to 264 km/h na paliwie 98. Auto posiada Silnik benzynowy o pojemności 4.4dm³. Zamontowany został wraz z rzeczami mechanicznymi zestaw torowy, czyli najmocniejszy z możliwych zestawów do zamontowania. Na auto gracz wydał blisko 900 000$, ale nie żałuje wydanych pieniędzy. Prędkość maksymalna auta oraz jego prowadzenie sprawia, że według mnie jest to jedno z najlepszych aut na serwerze. Część graczy używa cheetah'a do ucieczki przed SAPD.

tKQFWjF.gif

Gzqqb1L.png

L: @Limek K: @Kapaki

LCześć! Jak dobrze, że Ciebie znalazłem!
K: Witam, w czym mogę pomóc?

LRedakcja Project News, Junior Reporter Limek z tej strony. Mogę zadać Ci kilka pytań? Widzę, że dość ciekawe autko masz.
K: Jasne, chętnie coś o nim opowiem.

LSuper! Zatem jak możesz, przedstaw nam co to za auto i historię jego nabycia.
K: A więc jest to Previon 1.9 TDI, czyli diesel i nabyłem go dosyć nie dawno w wymianie.

L: Za co się wymieniłeś?
K: Wymieniłem się za niego Burrito 1328id z jakąś niewielką dopłatą i przeliczając to na pieniądze, wychodzi ok 600k.

L: Ile wydałeś dotychczas na dodatki?
K: Ja sam na dodatki wydałem jedynie z 4k, bo zmieniałem w nim tylko felgi, a tak to jest taki, jak go kupiłem.

L: Fajnie się prezentuje, żałujesz wydanych pieniędzy?
K: Pieniądze nieduże wydałem, więc nie żałuje, bo dzięki temu lepiej się prezentuje.

L: Najbliższe plany na auto?
K: Na początku, gdy go kupiłem, miałem zamiar go zrobić do totalnego FT, lecz po czasie mam zamiar sprzedać go, za jakieś 700k myślę.

L: Dziękuję bardzo za czas, trzymaj się.
K: Dzięki również, miłego.

9V0SyZK.png

Potocznie zwany Kocurem, czyli Previon na ID gracza @Kapaki. Pojazd 3791 o ID zawiera ECU (V4), Turbo (V5), zestaw wyścigowy oraz nitro V5. Previon jako jedyny ze wszystkich dzisiejszych pojazdów posiada moduł zmiennego napędu, w skrócie MZN. Szyby 80% gwintowane zawieszenie oraz lampy dają bardzo przyjazny widok nisko siedzącego auta. Jak na swoje gabaryty zbiera się bardzo dobrze, gdyż jego prędkość maksymalna to 198km/h, można nim palić gumę, a dodatkowo z nitrem zbiera się dosyć szybko. Również posiada on limitowane lampy lawendowe. Dla chętnych informacja, pojazd jest na sprzedaż w okolicy 700 000$. Rejestracja WS TOKYO nawiązuje do auta, na którym wzorowali się twórcy, była to Honda Prelude II.

WRuhP5I.gif

Gzqqb1L.png

L: @Limek Q: @McQueen

LCześć McQueen. Junior Reporter Limek z redakcji Project News. Udało mi się Ciebie złapać. Masz chwilkę?
Q: Cześć. Pewnie, że mam.

LStratum widzę zmodyfikowany. Opowiesz nam coś o nim?
QStratuma odkupiłem od mojego kolegi Batonika, powiedziałem mu, że dokończę tuning, więc tak i zrobiłem. Pierw zacząłem od tuningu mechanicznego, później zająłem się wizualką. Na początku chciałem dać mu set podobny do czekoladowego, lecz koniec końców zamontowałem miętowy set.

LIle wydałeś w projekt i dlaczego akurat stratum?
Q:  Ile na tunning wydałem? Nawet nie liczyłem, lecz myślę, że około 500k.

LJak długo planujesz mieć batonika?
Q: Jak długo nie mogę powiedzieć, ale myślę, że kilka miesięcy albo i dłużej.

L: Jakie osiągi rozwija?
Q: Na zestawie Wyścigowym leci 224/5 km/h, nawet 226 km/h przy dobrym wietrze.

L: Ile wynosi naprawa?
Q: Nie jest wcale tak drogo, bo za naprawę całego trzeba wydać około 200$.

L: Czy polecasz to auto innym graczom?
Q: Zdecydowanie tak!

L: Super, dzięki wielkie.
Q: Dzięki również, pozdrawiam Hotel California!

XqLkVaT.png

X7GzCDj.png

Batonik gracz @McQueen, czyli miętowy Stratum w wersji z bagażnikiem dachowym i otwieranym dachem. Tanie auto do naprawy, którym przewieziesz kilku swoich znajomych. Bagażnik ma pojemność 80kg. Autko bardzo fajnie siedzi na glebie, duże felgi i szerokie opony idealnie pasują. Oczywiście mamy tutaj ECU (V4), Turbo (V5), zestaw wyścigowy i przyciemnione szyby. Według mojej opinii auto przyciąga wielu graczy swoim wyglądem, sam nie ukrywam, że chciałbym takiego mieć! Dodam, że pojazd ma VUID 7378.

YXJJ8ae.gif

Udało mi się jeszcze złapać jednego Stratuma w białym kolorze. Dla porównania:

VFGcvJz.gif

To było na tyle, zachęcam do wysyłania swoich pojazdów, aby mogły pojawić się w następnym takim tygodniku!

8eybfgF.png

7sU1mKk.pngimage.png.8230c52ab2f0bf011d0ccc7c6423e63d.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.