Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Yomenik i tomavek

oliwierbluza1

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 70532

Login: oliwierbluza1

Nick oskarżonego: @Yomenik* i @tomavek

Powód skargi: oszustwo, złamanie umowy dot. najmu domku

Data zdarzenia: 18:10 24-12-2023

Dowody: pliki dołączone do skargi poniżej

Opis sytuacji: oskarżeni gracze chcieli kupić ode mnie pokój w motelu nr. 394 ale mi zależało aby go dalej mieć. Poszliśmy na ugodę, w której ja daje domek dla gracza @Yomenik* i zastrzegam sobie prawo do zajęcia 2 miejsc parkingowych dla pojazdów clover i manana DTM, dołączam do organizacji i nie korzystam z pojazdów tej organizacji (Koneserzy). Umowa została zerwana przez oskarżonych poprzez nasłanie lawety na wyżej wymienione pojazdy. Podsumując apeluję o zwrot wyżej wymienionej nieruchomości i nie zgadzam się na żaden inny rodzaj zwrotu (szczególnie gotówki zamiast motelu) oraz zwrot kosztów wyciągnięcia pojazdów z Parkingu Policyjnego ($300 od samochodu). Do skargi został dołączony @tomavek ze względu na to, że sam powiedział "jestem vliderem a to jest praktycznie to samo co lider)

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: również jako plik poniżej

image.png.22a4760fff3ddd59d98ecfcd4bebc182.png

1629234045_MTA_SanAndreas25_12.202313_59_27.thumb.png.54b568d9392d709686110f0b03fd9409.png

Aktualizacja: chciałem dodać do plików wypowiedź gracza @tomavek lecz podczas pisania skargi zostałem wydalony z organizacji, co łamie już 2 punkt z umowy

Plik z logami może być nieczytelny, więc jeżeli administracja będzie szukała logów to całość zaczęła się o godzine 20.31 dnia 21-12-2023

Umowa organizacja.txt

Przepraszam powinienem poinformować graczy o skardze po jej napisaniu, już to zrobiłem 

Pozdrawiam

Witam serdecznie, chciałbym odnieść się do tej sprawy. Jeśli chodzi o 2 pojazdy, faktycznie dogadywaliśmy się na takie coś, tylko proszę o wytłumaczenie skąd mogłem wiedzieć czy dokładnie są to twoje pojazdy? Czy naprawdę jest sens kłócić się o 600$? Widać na ss'ie pana "oliwierbluza1".  Jeśli sam uważasz ze umowa została zerwana cyt. "Umowa została zerwana przez oskarżonych poprzez nasłanie lawety na wyżej wymienione pojazdy" To rzekomo twój domek również traci w tym twój udział, ponieważ doszło do zerwania umowy. Z mojej strony zwrot nieruchomości jest niemożliwy, ponieważ przyjęliśmy to jako darowizna od oliwierbluza1 w zamian za tzw. Startowa Wpłata do dołączenia do organizacji. Motel, a bardziej jego posiadłość domku 394, wyceniam na max 3000$. Oczywiście zgadzamy się na pokrycie jego kosztów jak i kosztów wyciągnięcia pojazdów z parkingu policyjnego. Zostałeś wydalony z organizacji, za działanie na szkodę organizacji jak i wyciąganie prywatnych korespondencji na chat. Życzę miłego dnia i czekam na wypowiedz administracji.

Na parkingu był 1 Clover i 1 manana dtm poza tym pracownik Sara skanując pojazd zna jego właściciela. Co do startowej wpłaty w umowie było że nie place składek a wpłata startowa jest składką, poza tym wywaliliście mnie z organizacji bez konkretnego powodu (za wyżej wymienione działanie na szkodę organizacji i wyciąganie prywatnych korespondencji) poza tym umowa była pisana na /say który nie jest korespondencją prywatną. Korespondencją prywatną jest /pm. Jedyne działanie na szkodę organizacji było z waszej strony ponieważ ja jedynie upomniałem się o swoje a wy złamaliscie zasady ustalone w umowie i nie wyrządziłem żadnych szkód związanych z organizacją. Dalej żądam zwrotu nieruchomości i $600 za parking policyjny tak jak wyżej napisałem i nie zgadzam się na zwrot nieruchomości za pomocą gotówki

Pozdrawiam

Na parkingu były 4 pojazdy, co może potwierdzić sam @Ripon325. który zabierał owe pojazdy. W moim odczuciu jak i całego zarządu organizacji Koneserzy, zostały podjęte działania na temat twojej osoby. Dla nas jest to działanie na szkodę organizacji jak i wyciąganie prywatnych naszych rozmów na dział offtopic na naszym discordzie, stąd decyzja o wydaleniu. Przytaczam w tym momencie punkty z regulaminu organizacji Koneserzy : 

Spoiler

1.2 Akceptacja regulaminu następuje w momencie złożenia podania do organizacji. 1.3 Nieznajomość regulaminu nie zwalnia z jego przestrzegania. 1.4 Koneser,Smakołysz,Piwosz (zarząd) może ukarać członka organizacji za rzecz która nie jest wymieniona w regulaminie. 1.5 Każdy z członków organizacji powinien słuchać się zarządu organizacji.

Wydaje mi się że to tyle ode mnie. Czekam na dalszy rozwój sytuacji, bo w tym momencie czuje się oskarżony bez podstawnie. 

Zgadza się na parkingu były 4 pojazdy. 

Napisałem które pojazdy są moje, gdzie stoją a nawet je wskazałem oraz tak jak wspomniałem wystarczyło poinformować pracownika SARA aby zostawił moje pojazdy, ponieważ było to w umowie a pracownik SARA skanując pojazd jest w stanie poznać jego właściciela

I powtarzam ponownie /say nie jest chatem prywatnym bo nawet losowy gracz z ulicy albo szambiarz ( bo często tamtędy przejeżdżają) mógł zobaczyć o czym rozmawiamy. Chatami prywatnymi są /pm, chat organizacji, chat frakcyjny i chat biznesu ale NIE /say. 

Poza tym umowa dotyczyła "pożyczenia wam" nieruchomości co potwierdza między innymi punkt w umowie mówiący o tym, że podczas zbywania się całości mieszkanie o ID 394 ma powrócić z powrotem do mnie. 

Pozdrawiam czytających i administrację servera

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.