Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na WhiteTiger*

mxlxz

Rekomendowane odpowiedzi

Login: malaz
Nick oskarżonego: WhiteTiger*
Powód skargi: Niesłuszna kara
Data zdarzenia: 20.12.2023
Dowody: https://projectrpg.pl/topic/96346-ban-malaz-ukarany-przez-whitetiger/?tab=comments#comment-652513 (jest tu wszystko opisane)
Opis sytuacji: Zostałem zbanowany za "Zabicie gracza poza strefą DM." lecz według mnie administrator powinien napisać do poszkodowanego żeby napisał skargę na forum ponieważ skąd WhiteTiger* mógł wiedzieć że zabiłem tą osobę bez powodu. Powinien chociaż zapytać się o moją wersję a nie że dostaje tylko nagranie jak ginie poszkodowany. Nie wie co się działo wcześniej. W ostatnim czasie takie sytuacje były uznawane jako prowokacja, osoby które zabijały graczy przy strefie dm, a nawet które przebijały opony w autach nie były banowane. Administracja twierdziła że jest to prowokacja i gracze nie będą banowani za ten czyn. Uważam, że jest to nie sprawiedliwe, jeden gracz dostanie bana, drugi nie. Słyszałem, że odgórnie było powiedziane, że gdy gracz znajduje się przy murku i zostanie zabity, osoba która zabiła nie zostanie zbanowana. Pozdrawiam

Hej, masz rację faktycznie byś nie dostał bana, aczkolwiek kiedy gracz udał się do pojazdu i wybierał interakcje z pojazdem Ty postanowileś go zabić, gracz w tym momencie nawet nie miał jak Cię sprowokować, ponieważ już chciał się oddalić. ( Nagranie z tej sytuacja podsylam Administracji RCON) wiecej nic do dodania nie mam.

Tak czy inaczej sprowokował około 15sekund przed zabiciem, ostatnio miałem podobną sytuacje ( https://projectrpg.pl/topic/96174-skarga-na-malaz/ ) i zostało to uznane za prowokacje przez Administratorów Mixsu oraz Banan99. W odwołaniu od bana do której jest tu link jako dowód, jest ta akcja jest lepiej opisana. Jeśli chcesz mogę wysłać przebieg sytuacji 1 do 1. Również zapytałem się i opisałem całą sytuację z logami Adminowi Banan99 bo widziałem że głownie on się udziela w sprawach strefy dm. Obecnie czekam na jego odpowiedź jak to ocenia.

W temacie granic na dm
image.png.389115198ad13a74b6723244334b596b.png
(116) arayy: to nie jest to okreslone, caly czas administratorzy chca wprowadzic punkt to regulujacy (116) arayy: ale wytyczne od "gory" mowia ze przy murku nie karamy
Oraz tak samo mówił Admin RCON Volenir

Jeszcze mam pytanie takie trochę poza tym, jakim sposobem Cake_ Ci wysłał dowody? Był to report? Bo Cake_ pisał że czeka na ciebie aż wbijesz na serwer, a wbiłeś około po 2 godzinach, Wiedział że ty mnie na 100% zbanujesz? Czy jakoś po znajomości? Czy się po prostu nie fortunnie złożyło?

[2023-12-20 09:47:24] [Output] : << [52] Cake: ja czekam na WH [2023-12-20 09:47:29] [Output] : << [52] Cake: WhiteTiger

[2023-12-20 11:31:25] [Output] : Zostałeś zbanowany!

Godzinę temu, malaz napisał:

Jeszcze mam pytanie takie trochę poza tym, jakim sposobem Cake_ Ci wysłał dowody? Był to report? Bo Cake_ pisał że czeka na ciebie aż wbijesz na serwer, a wbiłeś około po 2 godzinach, Wiedział że ty mnie na 100% zbanujesz? Czy jakoś po znajomości? Czy się po prostu nie fortunnie złożyło?

Jak dobrze pamiętam, wykonywałem reporta na Twoją osobę. Nie wiem kto Ci co pisał, ja ukarałem na podstawie nagrania które otrzymałem.

Godzinę temu, malaz napisał:

Tak czy inaczej sprowokował około 15sekund przed zabiciem

Dlatego jeżeli byś go nie zabił kiedy był w pojeździe, nie otrzymałbyś kary. 

Zaczekajmy na Administrację RCON.

Obserwując nagranie przesłane przez Administratora widzę na nim, że dochodziło do prowokacji na moście nad autostradą. Jednak po chwili gracz stwierdził że idzie na kuriera i w żaden sposób nie wkraczając na strefę dm pobiegł do swojego pojazdu i wsiadł do auta celem oddalenia się. Niestety w momencie kiedy wsiadł do pojazdu dogoniłeś go biegnąc przy granicy strefy i postanowiłeś zabić, mimo że gracz ten rozgrywkę na dm zakończył i w żaden sposób nie można było odebrać tego jako prowokacji. Administrator postąpił słusznie karając celowe zabicie poza strefą dm i nie ma tu mowy o bliskości legendarnego murku. Odpowiadając na twoje stwierdzenie, że regulamin strefy dm powinien zostać uzupełniony, wczoraj zostały do niego dodane odpowiednie punkty regulujące takie zachowania (Tej sytuacji nie mogę ocenić przez pryzmat tych punktów wedle zasady "Prawo nie działa wstecz"). Skargę uznaję za odrzuconą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.