Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na WersuS

nikolaus

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 75398
Login: nikolaus
Nick oskarżonego: WersuS
Powód skargi: oszustwo podczas wymiany.
Data zdarzenia: 14.11.2023r okolo 17-22
Dowody: Logi
Opis sytuacji: To tak. Ogłaszałem, że sprzedam moje auto czyli Elegant PFT na zestawie torowym i napisal do mnie gracz "WersuS". Zaproponował mi pierw auta na id z dopłata ale nie chciałem. Po chwili zaproponował mi Securicara z dopłatą co mnie już bardziej zainteresowało. Powiedziałem mu, że nie znam wartości auta a on mi napisał ze nawet nie ogłaszając miał oferty 260-270k. Wymieniłem się z nim dał mi tego securicara 55k i waltona czystego. Następnego dnia kiedy ja ogłaszam sprzedaz tego pojazdu to dostaje oferty po 160-200. Chciałbym otrzymać zwrot pieniędzy różnicy tej oferty jaką on niby dostawał między tą co ja dostaje. Dodatkowo chciałbym powiedzieć, że typ kiedy ogłaszałem, że sprzedam napisał mi na discordzie, że takiego z max silnikiem i ecu4 sprzedał za 190k.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: @WersuS

Dzień dobry widzę że muszę się wypowiadać w tym temacie przez nie jakiego  nikolaus po pierwsze mam pytanie, czemu piszesz że nie znałeś wartości pojazdu gdzie mi tylko napisałeś że ten pojazd nie schodzi jakoś nie wydaje mi się że nie znałeś wartości tego pojazdu. Po drugie oferty nie były fałszywe te 260-270 tysięcy ponieważ otrzymałem je na discordzie a jak jeden punkt mówi "administracji dowodów z discorda nie traktuje jako dowód" więc proszę nie gadaj mi głupot że fake offki itp. Po trzecie zgodziłeś sam się na wymianę to gdzie tu było oszustwo? Pojazd jest warty 250-280k nawet ponieważ securicsr czysty w salonie ma cenę 270k+-. Po czwarte sam mówiłeś że miałeś oferty za eleganta po 300k gdzie mogłem w to nie wierzyć że względu że nawet nie podałeś mi nicku osoby która to oferowała aby zweryfikować prawidłowość oferty więc w takim momencie tak samo napisałem ci że miałem oferty 250-70k bez ogłaszania tak jak ty nie podałem nicku osoby więc zażalenia powinieneś mieć sam do siebie nie do mnie ze względu że nic złego nie zrobiłem. Mam nadzieję że nie będę musiał się tutaj już wypowiadać niech ten kto będzie rozpatrywać się zajmie tym serdeczne miłego dnia życzę dowidzenia 🙂

24 minuty temu, nikolaus napisał:

Nickow nie podawałem bo nawet nie wspominałeś. Administracja śmiało może sprawdzić w logach wszystko jest. Więcej nie wypowiadam się czekam na odpowiedź administracji na ten temat.

Jeszcze raz od powiem zarzuty Nikolasa, chciałbym podkreślić, że nie oszukałem go w żadnej formie.

Po pierwsze, Nikolaus sam przyznał, że wiedział, że Securicar jest wart około 250-280 tysięcy. W rozmowie ze mną napisał: "Ten pojazd nie schodzi jakoś". Oznacza to, że znał jego wartość rynkową i zdawał sobie sprawę, że nie jest on wart więcej niż 300 tysięcy.

Po drugie, oferty, które otrzymałem na Discordzie, były prawdziwe. Nikolaus nie ma podstaw, aby twierdzić, że były to fake offki. 

Po trzecie, Nikolaus zgodził się na wymianę pojazdów w pełni świadomie. Nie zmusiłem go do niczego.

Po czwarte, Nikolaus sam twierdził, że miał oferty za Eleganta po 300 tysięcy. Nie podał mi jednak nicków osób, które złożyły te oferty, więc nie mogłem ich zweryfikować. W takiej sytuacji mogę postąpić tak samo jak on oraz także złożyć na niego skarge 

Uważam, że Nikolaus nie ma żadnych podstaw do składania na mnie skargi. Postępowałem uczciwie i nie zrobiłem nic złego. Pojazd został sprzedany w okolicach normalnej ceny salonowej. 

Liczę na to, że administracja rozpatrzy tę sprawę w sprawiedliwy sposób.

Z poważaniem,

Wersus

W dniu 15.11.2023 o 22:56, MarekOdrzutowiec napisał:

Jeszcze raz od powiem zarzuty Nikolasa, chciałbym podkreślić, że nie oszukałem go w żadnej formie.

Po pierwsze, Nikolaus sam przyznał, że wiedział, że Securicar jest wart około 250-280 tysięcy. W rozmowie ze mną napisał: "Ten pojazd nie schodzi jakoś". Oznacza to, że znał jego wartość rynkową i zdawał sobie sprawę, że nie jest on wart więcej niż 300 tysięcy.

Po drugie, oferty, które otrzymałem na Discordzie, były prawdziwe. Nikolaus nie ma podstaw, aby twierdzić, że były to fake offki. 

Po trzecie, Nikolaus zgodził się na wymianę pojazdów w pełni świadomie. Nie zmusiłem go do niczego.

Po czwarte, Nikolaus sam twierdził, że miał oferty za Eleganta po 300 tysięcy. Nie podał mi jednak nicków osób, które złożyły te oferty, więc nie mogłem ich zweryfikować. W takiej sytuacji mogę postąpić tak samo jak on oraz także złożyć na niego skarge 

Uważam, że Nikolaus nie ma żadnych podstaw do składania na mnie skargi. Postępowałem uczciwie i nie zrobiłem nic złego. Pojazd został sprzedany w okolicach normalnej ceny salonowej. 

Liczę na to, że administracja rozpatrzy tę sprawę w sprawiedliwy sposób.

Z poważaniem,

Wersus

Z twoim pierwszym punktem nie zgadzam sie do końca. Jestem graczem tego serwera od tego czerwca i sprawdziłem ceny salonowe i odjąłem % tak jak to się liczy z każdym pojazdem. To prawda, że pisałem ze mozliwe ze bedzie ciezko sprzedac ten pojazd, lecz potwierdziłeś mi, ze bedzie mi duzo latwiej sprzedać go. Piszę na /og i otrzymuje "śmieszne" oferty i juz wiedzialem, że jest coś nie tak.

Twój drugi punkt moze byc fejkowy, poniewaz nie pisales mi gdzie konkretnie otrzymywales oferty na ten pojazd i piszesz ze otrzymałeś je na discordzie, zeby nie dalo sie tego sprawdzic. Administracja śmiało moze zobaczyc jakie dostaje oferty za ten pojazd.

Twój czwarty punkt to juz totalnie jest bez sensu. Piszesz mi o tym ze nie podalem ci nick'ów graczy którzy wysyłali mi oferty a nawet o to nie poprosiłeś wiec to juz twoja sprawa, a administracja śmiało moze sprawdzic ze dostawalem takie oferty.

Postąpiłeś nieuczciwie, poniewaz podales fejk offki i nalegam na otrzymanie kwoty takiej zeby była sprawiedliwa oferta. Nie odpuszcze tobie, poniewaz latwo sie nie poddaje i nie bede tracil tyle kasy przez twoje oszustwo

Czekam na odpowiedź administracji. Zobaczymy kto ma racje 🙂

2 godziny temu, MarekOdrzutowiec napisał:

Według regulaminu wartość pojazdu który otrzymałeś nie jest na tyle mniejsza od pojazdu który oddałeś żeby łamało to regulamin. Do wymiany zgodziłeś się sam nie zmuszałem cię wiedziałeś co robisz czekamy aż administracja się wypowie i wtedy zadecydujemy co dalej

Czyli tą wypowiedzią potwierdziłeś, że mnie oszukałeś i ze zarobiles sporo na mnie. 

Ty udajesz tępego czy jak? Aktualnie powiedziałem ci że pojazdy są tyle samo warto katologowo co elegant więc ja ciebie nie ogarniam 

Zresztą nawet jakbyś chciał odmianę to nie da rady ponieważ sprzedałeś już waltona którego tobie dałem w wymianie 

Więc skarga jest nie potrzebnie napisana 

37 minut temu, MarekOdrzutowiec napisał:

Ty udajesz tępego czy jak? Aktualnie powiedziałem ci że pojazdy są tyle samo warto katologowo co elegant więc ja ciebie nie ogarniam 

Zresztą nawet jakbyś chciał odmianę to nie da rady ponieważ sprzedałeś już waltona którego tobie dałem w wymianie 

Więc skarga jest nie potrzebnie napisana 

Sam udajesz tępego, ponieważ oszukujesz ze swoim "przyjacielem" i robicie ludzi w ciula. Zresztą twojego waltonika moge zalatwic w kazdej chwili kolega go posiada. Niech administracja napisze mi na /pm lub na discordzie mam fajne dowody jak oszukujesz z koleżką. 🙂

Nie wiem na jakiej podstawie administracja miała by ubezpieczać trade, w momencie kiedy to gracz wierzy drugiemu na "słowo" odnośnie otrzymywanych ofert za swój pojazd, jest to zwykła głupota. 

Cena trade oraz wartość pojazdów jest podobna, dlatego trade jest jak najbardziej prawidłowy oraz akceptowalny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.