Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na MarceliQ

Huher.AMG

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 78820
Login: GabKoo
Nick oskarżonego: MarceliQ
Powód skargi: Oszust na giełdzie
Data zdarzenia: 15.11.23
Dowody: image.png?ex=65677a89&is=65550589&hm=b73

Zrzut_ekranu_2023-11-15_185401.png?ex=65
Opis sytuacji: Sprzedał mi nie tą manane którą chciałam zasłaniając sie sprzedażą Manany Type 1 na forum o czym mogę nie wiedzieć , po czym sie wylogował i ukradł pieniądze , nie polecam gracza czekam na zwrot pieniędzy 
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: ?????????????????????????????????? MAM POINFORMOWAĆ GO O SKARDZE SKORO UCIEKŁ ? :D

@Mixsu Witam cię serdecznie. Zacznijmy od tego jak to się zaczęło Robiłem dzienne zadanie ze Szwagrem ( @Szwagier_169) który jest świadkiem wszystkich wydarzeń i w trakcie dziennego sprzedałem 2 pojazdy marki Manana i wymieniłem Manane DTM. Manana którą była zainteresowana graczka sprzdałem mojemu przyjacielowi Bakusiowi ( @Bakuss_) za kwotę 49,999.00$ i poszedłem po wymianie robić dalej dzienne gdy bylem już na drwalu napisała do mnie graczka że jest zainteresowana mananą a ja właśnie ogłaszałem ją na og ale że została mi jedna to pomyslałem że właśnie chodzi o tą 8kid. Pisalem graczce że musi poczekać bo robię dzienne i chce je skończyć na to graczka odpisała że poczeka zeszło mi się z tym 20-25min (w tym czasie graczka mogła sprawdzić pojazd na forum i całą moją bazę pojazdów) calą rozmowę widać w logach, dodam że graczka wciąż nie pisała żadnych szczegółów odnośnie manany, ja też się nie pytałem o którą chodzi ponieważ w tamtym momencie miałem tylko jedną i nie miałem takiej potrzeby. Po przyjechaniu na miejsce spotkałem się z graczką w blipie gieldy i znów przy wymianie graczka mogła spojrzeć na id manany którą jej dałem, później okazało się że @Bakuss_ nie zabrał manany z giełdy i graczka zaczęła pisać że to nie ta manana a ja tego dalej nie rozumiem ponieważ miałem tylko jedną. Nie czuję się winny ponieważ graczka miała 30 minut na zweryfikowanie pojazdu, pozatym skoro napisała na mnie skargę to napewno umie to robić. Reasumując manana którą otrzymała graczka jest podobnej wartości do tamtej ponieważ posiada niższe id od większości aut na serwerze. Nie jestem skory do wymiany ale czekam na twoją decyzję @Mixsu , jeśli uważasz że ta manana nie jest tyle wart to jestem w stanie oddać graczce kwotę która dopełni wartość auta po twojej wycenie pozdrawiam.

To nie jest moja wina że twój przyjaciel nie zabrał z giełdy manany którą kupił i dalej tam widniała jako na samochód na sprzedaż . Uważam również że nie mam obowiązku przebiec całej giełdy szukając przypadkiem czy ty nie masz jakiejś innej manany na sprzedaż i czy mnie przypadkiem nie oszukasz . Czekam na transakcje zwrotną . Pozatym wylogowałeś sie perfidnie w momęcie w którym ci wyjaśniałam sprawe jakbyś liczył na to że uda sie bez skargi 😄

Jej argumentem jest to że nie ma obowiązku chodzić po całej giełdzie i patrzeć czy nie mam gdzieś drugiej manany ale jak widać stały obok siebie

1 minutę temu, GabKoo napisał:

Ty miałeś sporo czasu żeby ściągnąc sprzedane auto z giełdy 😄

Skoro nie jestem wlaścicielem pojazdu to jak miałem to zrobić? nie mogę wtedy zdjąć owego pojazdu z gieldy dopóki właściciel nim nie wyjedzie 

Widniałeś dalej jako sprzedawca więc nie musi mnie to obchodzić 😄

Nie chce mi sie kłócić z tobą co cie boli oddać kase SKORO TO TAKIE DROGIE POD ID ? 😄

Gdyby to była normalna transakcja nie robiłbyś z tym problemu bo i tak byś na tym zarobił , zrobiłeś wałek i tyle . Licze na pozytywne rozpatrzenie sprawy 🙂

Teraz, GabKoo napisał:

Widniałeś dalej jako sprzedawca więc nie musi mnie to obchodzić 😄

A mnie nie musi obchodzić zwrócenie ci kasy nara.

4 minuty temu, Mixsu napisał:

W dalszym ciągu nie jestem w stanie zrozumieć graczy, którzy kupują a nie mają pojęcia co tak na prawdę biorą. Mowa była o mananie, czy gdzieś wspominałaś/eś @GabKoo, że chcesz zakupić pojazd Manana uwzględniając Type I?

Wystarczy  spojrzeć w nasze logi

a ty gdzie napisałeś w grze że sprzedałeś manane cabrio na forum i TO ŻE STOI NA GIEŁDZIE TO TAK O BO NIE MASZ JAK JEJ ZABRAĆ . Ta rozmowa nie ma sensu @Mixsu nastepnym razem będe bardziej przyglądać sie na id , błąd nowicjuszki . Nie zmienia to faktu że sytuacja jest pół na pół , pół to moja niewiedza a drugie pół to to że @MarceliQ mimo moich wiadomości wylogował sie i zlał temat jeśli sie czułam oszukana i dalej ma to w dupie 

Dalej jestem za rozwiązaniem wymiany zwrotnej  

Gram w to od sierpnia , nie wiem jeszcze wszystkiego @Mixsu . zobaczyłam samochód na giełdzie to chciałam go kupić , też powinno być to inaczej rozwiązane skoro kolega go sprzedał a mimo wszystko dalej stał tam wystawiony przez niego 

Proszę o zaprzestanie spamienia w wątku oraz czekanie na moje pytania/werdykt.

Wspominka o cabrio była dopiero po dokonaniu transakcji. 

29 minut temu, GabKoo napisał:

a ty gdzie napisałeś w grze że sprzedałeś manane cabrio na forum i TO ŻE STOI NA GIEŁDZIE TO TAK O BO NIE MASZ JAK JEJ ZABRAĆ . Ta rozmowa nie ma sensu @Mixsu nastepnym razem będe bardziej przyglądać sie na id , błąd nowicjuszki.

Zastosuje się do tej wiadomości, następnym razem upewnij się 3 razy, za nim dokonasz transakcji. 

Skargę odrzucam oraz zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.