Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Problem z kartą graficzną, kto ma Radeon niech pomoże.

PanLufka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Mam problem z moim laptopem a właściwie tak mi się wydaje, mam wrażenie że nie przełącza on karty zintegrowanej na dedykowaną. 

Nie jest to jakiś demon ale specyfikacja to :

Lenovo Z51-70

Intel Core i7 5500U 2.4ghz

Ram 8gb

Karta Zintegrowana Intel(R) HD Graphics 5500

Karta Dedykowana AMD Radeon (TM) R9 M375 4gb

SS z programu AMD https://imgur.com/a/7oqH9yt

Problem polega na tym że wszystkie ustawienia mam na minimum w mta jak i w panelu pod F5, rozdzielczość HD 1080 a 60 fps jestem w stanie osiągnąć tylko w bezruchu, giełda to już 15-30 fps, na wczorajszym evencie 10 fps nawet. 

@Laura_Palmer

Dziękuję za pomoc. Okazało się że karty się przełączają prawidłowo a wina jest po stronie sterowników do karty (zbyt świeże). Po zainstalowaniu przestarzałych sterów wszystko chodzi płynnie, nawet na max detalach. Dziękuję raz jeszcze. Pozdrawiam 

Można zamykać 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.