Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wojsko na ulicach San Andreas

Poziomeq

Rekomendowane odpowiedzi

PGLKjmI.png

naTqDnE.png

Witam serdecznie, z tej strony Trainee @Poziomeq Redakcji Prasowej Project News. Sprawa jest dość poważna, ponieważ na ulicach San Andreas pojawiły się wojska. Po więcej informacji zapraszam do artykułu.
VDgjwdI.png

Dnia 12.10.2023 o godzinie 6:40, na lotnisku w San Fierro zostały zauważone jednostki wojskowe. Wojsko wyruszyło z owego lotniska pod eskortą FIB, zatrzymali się oni na placu przy przechowywalni pojazdów. Z zeznań świadków dowiedziałem się, iż żołnierze rozmawiali  z jakimś mężczyzną oraz chodzą plotki, o jakichś tajnych badania oraz transporcie nielegalnej broni. Teren był całkowicie zamknięty, lecz udało mi się zrobić kilka fotografii. Kiedy tylko weszli do pojazdów i wyruszyli w stronę Los Santos, o dziwo również zatrzymali się na lotnisku, skąd do konwoju dołączyły kolejne pojazdy. Po chwili znów ruszyli w drogę, lecz nie na długo, ponieważ zatrzymali się pod autostradą, gdzie znów rozmawiali z tym tajemniczym mężczyzną co w San Fierro, lecz tym razem posiadał teczki, wyraźnie było widać, iż armia przekazuje mu coś w zamian, niestety nie jestem pewien, co to było, lecz najprawdopodobniej pieniądze bądź jakieś inne informacje. Na dole zamieszczam zdjęcie tego mężczyzny, które udało mi się zrobić z ukrycia.

Z6VYYew.png

Jak państwo widzą, w prawej ręce trzyma jakiś dziwny przedmiot, niektórzy mieszkańcy, którym pokazałem, to zdjęcie twierdzą, że jest to jakiś nowy typ broni bądź jej prototyp, a teczka, która została przekazana to projekt owej broni, lecz jak wyżej wspomniałem, są to tylko domysły. Spotkanie to trwało mniej więcej 30 minut, po tym czasie militaria wyruszyła w stronę Las Venturas, lecz jechali oni przez Fort Carson z niewiadomych przyczyn. W Fort Carson zgubiłem ich, miałem już wracać do budynku biznesu, kiedy zauważyłem ich stojących przy przyczepach zaraz obok urzędu w Las Venturas i obok ammunation. Dziwne było to, że pilnie strzegli tego, aby nikt nic nie widział, na szczęście jakimś cudem udało mi się zrobić zdjęcie, jest ono słabej jakości, lecz tylko tyle byłem w stanie zrobić. Niedługo później zaczęły latać śmigłowce i odrzutowce. Mieszkańcy na forach internetowych skarżyli się oraz byli przestraszeni, do czego zaraz przejdę. Wracając do poprzedniej, kwestii zauważyłem, że z przyczep i baraków wyciągnęli siłą kilka osób i załadowali do patriotów, jeden z nich to najprawdopodobniej Richard Newson. Jest to człowiek skazany na dożywocie, lecz w jakiś sposób udało mu się wyjść po 10 latach odsiadki, byłem w trakcie przygotowywania materiału o nim, co teraz może być utrudnione. Reszty osób niestety nie kojarzyłem. Z mojego źródła informacji dowiedziałem się, że wojsko pojechało do swojej bazy, skąd już nie wyjechali. Niżej zamieszczam Państwu zdjęcia, które obrazują trasę konwoju.

hOIkCgy.gif

Jak wspomniałem wyżej, chciałbym się odnieść do dezinformacji i paniki, która panuje na różnorakich forach internetowych. Odpowiadając na panikujących ludzi, nie będzie wojny i nie ma się czego obawiać, jak i innych przeróżnych teorii wymyślonych przez internautów. Kilka godzin po zdarzeniu skontaktował się ze mną żołnierz, który chciał opowiedzieć o tym zajściu, lecz z wiadomych przyczyn chciał pozostać anonimowy, tym samym oznacza to, że w wywiadzie nie będzie żadnych zdjęć. Zapraszam do wywiadu.
vgC1HDp.png

R: Redaktor @Poziomeq | Ż: Żołnierz

R: Witam serdecznie.
Ż: Dzień dobry, jak wspomniałem, chciałbym pozostać anonimowy.

R: Jasne, rozumiem. Może zacznijmy od tego, co się działo w San Fierro?
Ż: Oczywiście, więc tak wróciliśmy z Vice City i wyruszyliśmy na plac, gdzie mieliśmy się spotkać i obgadać miejsce wymiany z Panem Michaelem Johnsonem.

R: Dlaczego jedna część konwoju wyruszyła z lotniska w San Fierro, a druga z Los Santos?
Ż: Już śpieszę z odpowiedzią, my byliśmy w Vice City, a koledzy, którzy wylądowali na lotnisku w Los Santos, wrócili z Liberty City.

R: Ahh, rozumiem. Mógłbyś kontynuować odnośnie do Michaela Johnsona?
Ż: Tak, więc kiedy już się przegrupowaliśmy i przekazaliśmy wszystkie informacje, wyruszyliśmy w stronę ustalonego miejsca wymiany

R: Jaka wymiana nastąpiła między wami?
Ż: Pieniądze i dodatkowo dogadaliśmy się, aby wyczyścić całkowicie jego kartotekę i zmienić tożsamość. W zamian dostaliśmy informacje, których nie mogę zdradzić, nawet jeżelibym chciał. Jedynie mogę powiedzieć, że wyciągnięcie Richarda Newsona, było z tym związane.

R: A ten przedmiot w ręce Johnosona? Co to było?
Ż: Nie powinienem tego mówić, lecz jest to prototyp najnowszej generacji broni.

R: Wszystko jasne, kontynuuj.
Ż: Jechaliśmy w stronę Las Venturas, ale zboczyliśmy z trasy w stronę Fort Carson...

R: Przerwę Ci gdzie zniknęliście? Jechałem za wami, ale kiedy tylko wjechaliście do Fort Carson, nigdzie Was nie było.
Ż: Jest to ściśle tajna informacja, lecz powiem tylko tyle, że czekaliśmy na znak informatorów. Kiedy tylko dostaliśmy odpowiednie informacje, wyruszyliśmy do Richarda Newsona.

R: Z tego, co widziałem, było tam kilka osób, kto to był?
Ż: Byli to jego przyjaciele i współpracownicy.

R: Dlaczego został on zabrany przez wojsko, a nie policję bądź FIB?
Ż: Tajne informacje.

R: Jaki był powód wysłania śmigłowców oraz odrzutowców?
Ż: Dostaliśmy informacje, o tym, że będą go chcieli odbić za wszelką cenę, a zdradzę tylko, że nie jest to byle szajka, dysponują miliardami dolarów i mają wszędzie swoje wpływy. Odnośnie do pytania, chcieliśmy być gotowi na najgorsze.

R: Ostatnie pytanie...
Ż: Niestety nie mogę odpowiedzieć na więcej pytań. Do widzenia.

XGwBbve.png
Zaraz po tym podjechał czarny sultan, do którego mój rozmówca szybko wsiadł, po czym odjechał w tylko sobie znanym kierunku. Dziękuję Państwu za przeczytanie tego artykułu. Polecam czekać na więcej informacji odnośnie  tej sprawy oraz zapraszam do przeczytania innych artykułów na pod forum w dziale naszej  redakcji. Życzę państwu miłego dnia/nocy, do widzenia.

Project NEWS.png

JRUyVow.pngAiishan.png.f4b38c52d5339e613042194ffb427ea8.pngkapicki.png?ex=653e1dfc&is=652ba8fc&hm=437bf454b16ad3ec902969acd2e8cbf5589c7bd13f3e78f0038e1a9e921a8e6d&

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.