Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Motyw do MTA na styl ProjectRPG

Grondzel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie! Jakiś czas temu przygotowałem prosty motyw do MTA stylizowany na serwer ProjectRPG, który zmienia wygląd menu głównego/menu pauzy oraz dodaje nową skórkę pod GUI MTA. Wykorzystałem do tego grafikę tła którą możemy ujrzeć przy logowaniu się na serwer oraz grafikę serwerowego logo z forum. Efekt wygląda następująco:

Tak prezentuje się menu główne zaraz po uruchomieniu MTA:

469510690_GrandTheftAutoSanAndreasScreenshot2023_08.16-20_47_13_10.thumb.png.037ae0a2dd66ad1dc7204fffea71fb4a.png

A tak wygląda to samo menu podczas pauzy w grze:
1951158188_GrandTheftAutoSanAndreasScreenshot2023_08.16-20_31_33_35.thumb.png.0fb3499d57bd666ccde4000d3eaa44f0.png

Nowa skórka to natomiast nic innego jak prosty edit skórki pod nazwą GWEN Orange, którą twórcy MTA dodali wraz z aktualizacją do wersji 1.6, postanowiłem jedynie przyciemnić teksturę odpowiadająca za tło np. w menu ustawień czy w przeglądarce serwerów, gdyż moim zdaniem była ona zbyt jasna. Wygląd samej skórki kolorystyką przypomina mi właśnie tą serwerową, dlatego postanowiłem, że jej tutaj użyję.

Skórka prezentuje się w następujący sposób  (screen przedstawia również prostą instrukcję jak ustawić tę skórkę zaraz po jej umieszczeniu w folderze z MTA):
settings.png.060108e5915da6d7b09a1b8b906e039f.png

Instrukcja wgrywania motywu:
Po pobraniu archiwum z poniższego linku otwieramy je za pomocą np. WinRAR, a następnie wypakowujemy całą jego zawartość (folder MTA oraz skins) do głównego folderu z MTA San Andreas (czyli np. C:\Program Files (x86)\MTA San Andreas 1.6), następnie uruchamiamy MTA, pozostanie nam jedynie zmiana skórki interfejsu, której wygląd oraz prostą instrukcje przedstawiłem w powyższym screenie. Po wybraniu skórki ProjectRPG klikamy OK i cieszymy się pełnym efektem 🙂

Link do pobrania znajdziecie TUTAJ

Edytowane przez teez.
  • Super 17
  • Haha 3
  • Lubię to! 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.