Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Problem z niektórymi pracami grając na padzie

SPADO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od dłuższego czasu postanowiłem sobie pograć na tym serwerze korzystając z pada od ps5 i problem jest w tym, iż nie da rady sobie zbindować klawiszy z klawiatry na padzie (tak naprawde da się, ale serwer tego nie wyczytuje) np. pracując na magazynierze, zbindowałem sobie klawisz "e" pod kółko, i w emulatorze poprawnie działa, klikam kółko podświetla się klawisz "e", w notepadzie klikam kółko i pojawia sie literka "e" lecz na serwerze gdy wejde w punkt wyznaczony do podniesienia paczki klikam kóko i nic, paczka się nie podnosi, dopiero gdy na klawiaturze wcisne klawisz "e" to wtedy działa, nie sądze, że to wina emulatora bo próbowałem z 4 róźnymi emulatorami i nie działa, nawet makro próbowałem ustawić też nic. Sądze, że problem leży w skrypcie odpowiedzialnym za prace magazyniera. Tak dla ciekawskich to jedynie praca sweeperów działa bez problemu.

Nie wiem jak jest z padami od PS5, aczkolwiek PS3 i PS4 używając DS3/DS4 Tool można pobindować sobie przyciski w emulatorze i normalnie one działają. Gram tak niecały rok na padzie PS3 i wszystko śmiga. Ogółem to polecam trochę inny patent obrać, jazda dowolna/apka na padzie, a pracować na klawiaturze, jest to najprostszy sposób.

A niżej wrzucam ustawienia z emulatora
1.PNG.c874060c9ef2362a833c20dc2030c042.PNG

2.PNG.968bd4db5cd7e3c12343400139c5ab3b.PNG

3 minuty temu, MarekPrzelot napisał:

Nie wiem jak jest z padami od PS5, aczkolwiek PS3 i PS4 używając DS3/DS4 Tool można pobindować sobie przyciski w emulatorze i normalnie one działają. Gram tak niecały rok na padzie PS3 i wszystko śmiga. Ogółem to polecam trochę inny patent obrać, jazda dowolna/apka na padzie, a pracować na klawiaturze, jest to najprostszy sposób.

A niżej wrzucam ustawienia z emulatora
1.PNG.c874060c9ef2362a833c20dc2030c042.PNG

2.PNG.968bd4db5cd7e3c12343400139c5ab3b.PNG

z tą jazdą dowolną to naprawde spoko sie jeździ na sweeperach, na upartego też da rade grać na kurierze choć i tak będzie trzeba używać myszki by wybierać paczki,

Hej, myślę, że dział pomocy Ci na to nic nie zaradzi, po prostu serwer nie jest w stu procentach wykonany pod pady itp. Proponowałbym bardziej napisać taką propozycję w dziale z propozycjami, może tam rozpatrzą to pozytywnie i dodadzą więcej możliwości dla graczy używających kontrolerów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.