Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na zabson- oskarżony przez oski77

oski77

Rekomendowane odpowiedzi

Nick pracownika:zabson
Data zdarzenia: 12.07.2023
Opis zdarzenia: Zaparkowałem pojazd w 2 kołami na chodniku ,2 na drodze(czyli w stylu amerykańskim lub polskim), według regulaminu może tak stać 30 minut, po 5 minutach postoju auto zostało odholowane z powodem pojazd porzucony.
Dowody: 
https://imgur.com/a/CYbzEmM

Witam, twój pojazd został odholowany ponieważ stał on obok strefy DM na autostradzie więc zabrałem ten pojazd na parking policyjny ponieważ uznałem to za nie odpowiednie miejsce do parkowania bo może to stwarzać zagrożenie.

Poniżej zapis z KRD 

§4.1.3 Kierujący ma bezwzględny zakaz zatrzymywania się i postoju na drogach szybkiego ruchu i autostradach. Wyjątkiem jest pas awaryjny, gdy wystąpi awaria pojazdu.

Tutaj wstawię dowody 

296415240_Zrzutekranu(1029).thumb.png.051043941e9ff1e01e3ccc69a15e7db7.png

https://imgur.com/a/u1c3RmL

Pozdrawiam i czekam na decyzję zarządu frakcji.

Idąc twoim tokiem rozumowania to w ten sposób można stać tylko tam gdzie ograniczenie to 80 , co nie jest prawdą bo wystarczy zobaczyć takie miejsca jak chodnik przed drogim salonem w sf, chodnik pod ammunition, czy the strip, w każdym z tych miejsc ludzie parkują pojazdy.
Punkt który przytoczyłeś dotyczy moim zdaniem Autostrad typu ls-lv, lv-sf, gdzie nie ma chodnika ani bezpiecznego miejsca na zaparkowanie pojazdu.
Weź pod uwagę ten punkt.
§4.1 Kierujący ma prawo zatrzymać pojazd tylko w miejscu, gdzie będzie dostatecznie widoczny dla innych kierujących i nie spowoduje on utrudniania w żaden sposób.
I zastanów się czy mój pojazd spowodował utrudnienia w ruchu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.