Skocz do zawarto艣ci
Aby otrzyma膰 pe艂ny dost臋p do forum zarejestruj si臋, a nast臋pnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

馃挼 Kutry - co i jak, efektywniejsze pracowanie

krolowajulia
 Udost臋pnij

Rekomendowane odpowiedzi

KUTRY

Zacznijmy od tego, 偶e prac臋 zaczynamy w Las Venturas, Rockshore West,

Spoiler

lv1.png.99b7b514dd58f715459eb3e74c5f06b5.png

Lub w Los Santos, Ocean Docks,

Spoiler

ls1.png.d5f431642d5c006ba8faab3ab318913b.png

W Las Venturas, jeste艣my g艂贸wnie nastawieni na po艂贸w ryb s艂odkowodnych, natomiast w Los Santos na po艂贸w ryb s艂onowodnych.

Spoiler

image.png.2b89af8d0ddb0d149ce74f12cae62e42.png

Maksymalnie do naszej 艂odzi, kt贸r膮 wyruszymy w morze mo偶emy za艂adowa膰 2000kg(2t), po osi膮gni臋ciu limitu, ryby nam si臋 nie zaliczaj膮 i musimy je przetransportowa膰 do miejsca z kt贸rego odebrali艣my 艂贸d藕, nast臋pnie wp艂ywamy w zielony blip聽przedstawiaj膮cy ryb臋 zaczepion膮 o haczyk z dolarem;

Spoiler

image.png.45ac96502b7a01744f98cbabdbf99d1f.png

Po roz艂adowaniu ryb, klikamy najlepiej dwa razy klawisz ,,F" i wsiadamy ponownie do nowego kutra.

Aby sprawdzi膰 ilo艣膰 naszych ryb w magazynie, podchodzimy do blipa, ukazanego poni偶ej;

Spoiler

image.png.d2b5a8630bff7d8e7660f30d5a522410.png

Po chwili ukazuje nam si臋 panel, gdzie mamy ukazane nasze zbiory, ilo艣膰 zebranych kilogram贸w ryb s艂odkowodnych jak i s艂onowodnych.

Nasze ryby kt贸re z艂owili艣my, mo偶emy zakonserwowa膰.

Mo偶emy zakonserwowa膰 wszystkie nasze ryby, kt贸re zebrali艣my i nigdy nam nie zgnij膮 ani nie znikn膮, lecz w przypadku gdy nie zakonserwujemy to 10% naszego zbioru np. (mamy 10ton ryb s艂odkowodnych w magazynie to po 6 godzinach od roz艂adowania zgnije nam jedna tona i nie b臋dziemy mogli tego sprzeda膰, po prostu znikn膮.)

**PAMI臉TAJ BUTY WY艁OWIONE Z WODY, ZABIERAJ膭 NAM TYLKO MIEJSCE W NASZYM KUTRZE, STARAJ SI臉 ICH NIE ZBIERA膯**

Aby zobaczy膰 jaki jest kurs na dan膮 ryb臋 czy te偶 zobaczy膰 za ile jest reset ceny to polecam u偶ywa膰 komendy /kursy

*mog膮 korzysta膰 z tej komendy tylko gracze z Premium*

Komenda pokazuje nam wszystkie kursy;

Kutry
3.24$ za kg ryby s艂odkowodnej
2.46$ za kg ryby s艂onowodnej
2.18$ za kg ryby s艂odkowodnej konserwowanej
3.65$ za kg ryby s艂onowodnej konserwowanej
0.41$ za kg zakonserwowania
Kolejne kursy za 56 minut 59 sekund

Na przyk艂ad tak jak powy偶ej.

Ceny ryb zmieniaj膮 si臋 co 30 minut.

W pracy przy wywozie ryb z magazynu na sprzeda偶, mo偶emy jecha膰 4 r贸偶nymi pojazdami;

1. Rumpo

2. Boxville

3. Yankee

4. Road Train z naczep膮

Gdy wywozimy nasze ryby na sprzeda偶 z Las Venturas to naszym zadaniem jest zawie藕膰 je do Los Santos do dok贸w tam gdzie si臋 rozpoczyna prac臋, a je偶eli z Los Santos wywozimy to kierujemy si臋 do Las Venturas, r贸wnie偶 tam gdzie rozpoczynamy prac臋. Wszystko jest oznaczone na GPS'ie, gdy ju偶 wywozimy ryby.

A teraz podam, wam osobiste lifehacki do tej pracy, aby efektywniej zbiera膰 ryby s艂odkowodne jak i s艂onowodne, na ryby s艂odkowodne polecam wam tak膮 tras臋;

Spoiler

slodko1.thumb.png.ff9a502555d13b1ec069e0c61f8f4020.png

Kolor niebieski pokazuje nam obszar, kt贸ry wed艂ug mnie jest najlepszy do po艂owu ryb s艂odkowodnych, najefektywniej tam mi si臋 zbiera艂o, non stop mia艂em trainy ryb, rzadko trafiaj膮 si臋 trainy but贸w bez ryb. Polecam wam kierowa膰 si臋 tras膮 oznaczon膮 kolorem czerwonym i robi膰 k贸艂ka blisko Bayside Marina, osobi艣cie polecam zakr臋ca膰 obok statku i robi膰 to w k贸艂ko, a偶 nie uzbieramy 1,300kg.

A na tras臋 dla ryb s艂onowodnych rekomendowan膮 tras膮 jest trasa @Hiroszek.

Startujecie z Los Santos, Ocean Docks, wyp艂ywacie z dok贸w i p艂yniecie po prostu przed siebie, a偶 do ko艅ca mapy, gdzie odbija was bug o 180 stopni i nakierowuje on was z powrotem do dok贸w, taki kurs daje nam 1200kg (oczywi艣cie z Premium +20%)

Poni偶ej ukazana trasa Hiroszka;

Spoiler

聽ls2.png.c725bd390111c1e6ed29174659e47c51.png

My艣l臋, 偶e chocia偶 troch臋 rozja艣ni艂em wam t臋 prac臋 i poda艂em ciekawe sposoby na efektywniejsza prac臋.

Dzi臋kuj臋 za przeczytanie poradnika, w razie pyta艅 prosz臋 kierowa膰 je do mnie na priv - forum.

Z powa偶aniem, maciek.bot

Edytowane przez Grabsio311
Aktualizacja, usuni臋cie rzeczy, kt贸re s膮 nieaktualne.
  • Super 42
  • Z艂o艣膰 1
  • Lubi臋 to! 3
  • WOW! 2
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

2 minuty temu, fusion napisa艂:

Kox poradniczek, a z t膮 niebiesk膮 stref膮 to nie wiedzia艂em. Pora zmieni膰 tras臋 na now膮 馃槀

co do tej strefy to w 100% nie jestem pewny, czy to na prawde ma jakies znaczenie ale osobiscie mi tam lecialy non stop trainy ryb i bylo w ogole miut cud malina, czlonkowie z mojej organizacji rowniez potwierdzili moja teze, ze jest tam lepszy pol贸w

• Super 1
Odno艣nik do komentarza

1 minut臋 temu, maciek.bot napisa艂:

co do tej strefy to w 100% nie jestem pewny, czy to na prawde ma jakies znaczenie ale osobiscie mi tam lecialy non stop trainy ryb i bylo w ogole miut cud malina, czlonkowie z mojej organizacji rowniez potwierdzili moja teze, ze jest tam lepszy pol贸w

sprawdz臋 jutro osobi艣cie 馃槃

• Super 1
Odno艣nik do komentarza

Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
 Udost臋pnij

• Ostatnio przegl膮daj膮cy 聽聽0 u偶ytkownik贸w

Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.

脳
脳
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, 偶e odwiedzi艂e艣/a艣 nasz膮 stron臋 jeste艣my zmuszeni poinformowa膰 Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie si臋 z tym linkiem: Polityka prywatno艣ci. Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.