Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

💵 Kutry - co i jak, efektywniejsze pracowanie

krolowajulia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

KUTRY

Zacznijmy od tego, że pracę zaczynamy w Las Venturas, Rockshore West,

Spoiler

lv1.png.99b7b514dd58f715459eb3e74c5f06b5.png

Lub w Los Santos, Ocean Docks,

Spoiler

ls1.png.d5f431642d5c006ba8faab3ab318913b.png

W Las Venturas, jesteśmy głównie nastawieni na połów ryb słodkowodnych, natomiast w Los Santos na połów ryb słonowodnych.

Spoiler

image.png.2b89af8d0ddb0d149ce74f12cae62e42.png

Maksymalnie do naszej łodzi, którą wyruszymy w morze możemy załadować 2000kg(2t), po osiągnięciu limitu, ryby nam się nie zaliczają i musimy je przetransportować do miejsca z którego odebraliśmy łódź, następnie wpływamy w zielony blip przedstawiający rybę zaczepioną o haczyk z dolarem;

Spoiler

image.png.45ac96502b7a01744f98cbabdbf99d1f.png

Po rozładowaniu ryb, klikamy najlepiej dwa razy klawisz ,,F" i wsiadamy ponownie do nowego kutra.

Aby sprawdzić ilość naszych ryb w magazynie, podchodzimy do blipa, ukazanego poniżej;

Spoiler

image.png.d2b5a8630bff7d8e7660f30d5a522410.png

Po chwili ukazuje nam się panel, gdzie mamy ukazane nasze zbiory, ilość zebranych kilogramów ryb słodkowodnych jak i słonowodnych.

Nasze ryby które złowiliśmy, możemy zakonserwować.

Możemy zakonserwować wszystkie nasze ryby, które zebraliśmy i nigdy nam nie zgniją ani nie znikną, lecz w przypadku gdy nie zakonserwujemy to 10% naszego zbioru np. (mamy 10ton ryb słodkowodnych w magazynie to po 6 godzinach od rozładowania zgnije nam jedna tona i nie będziemy mogli tego sprzedać, po prostu znikną.)

**PAMIĘTAJ BUTY WYŁOWIONE Z WODY, ZABIERAJĄ NAM TYLKO MIEJSCE W NASZYM KUTRZE, STARAJ SIĘ ICH NIE ZBIERAĆ**

Aby zobaczyć jaki jest kurs na daną rybę czy też zobaczyć za ile jest reset ceny to polecam używać komendy /kursy

*mogą korzystać z tej komendy tylko gracze z Premium*

Komenda pokazuje nam wszystkie kursy;

Kutry
3.24$ za kg ryby słodkowodnej
2.46$ za kg ryby słonowodnej
2.18$ za kg ryby słodkowodnej konserwowanej
3.65$ za kg ryby słonowodnej konserwowanej
0.41$ za kg zakonserwowania
Kolejne kursy za 56 minut 59 sekund

Na przykład tak jak powyżej.

Ceny ryb zmieniają się co 30 minut.

W pracy przy wywozie ryb z magazynu na sprzedaż, możemy jechać 4 różnymi pojazdami;

1. Rumpo

2. Boxville

3. Yankee

4. Road Train z naczepą

Gdy wywozimy nasze ryby na sprzedaż z Las Venturas to naszym zadaniem jest zawieźć je do Los Santos do doków tam gdzie się rozpoczyna pracę, a jeżeli z Los Santos wywozimy to kierujemy się do Las Venturas, również tam gdzie rozpoczynamy pracę. Wszystko jest oznaczone na GPS'ie, gdy już wywozimy ryby.

A teraz podam, wam osobiste lifehacki do tej pracy, aby efektywniej zbierać ryby słodkowodne jak i słonowodne, na ryby słodkowodne polecam wam taką trasę;

Spoiler

slodko1.thumb.png.ff9a502555d13b1ec069e0c61f8f4020.png

Kolor niebieski pokazuje nam obszar, który według mnie jest najlepszy do połowu ryb słodkowodnych, najefektywniej tam mi się zbierało, non stop miałem trainy ryb, rzadko trafiają się trainy butów bez ryb. Polecam wam kierować się trasą oznaczoną kolorem czerwonym i robić kółka blisko Bayside Marina, osobiście polecam zakręcać obok statku i robić to w kółko, aż nie uzbieramy 1,300kg.

A na trasę dla ryb słonowodnych rekomendowaną trasą jest trasa @Hiroszek.

Startujecie z Los Santos, Ocean Docks, wypływacie z doków i płyniecie po prostu przed siebie, aż do końca mapy, gdzie odbija was bug o 180 stopni i nakierowuje on was z powrotem do doków, taki kurs daje nam 1200kg (oczywiście z Premium +20%)

Poniżej ukazana trasa Hiroszka;

Spoiler

ls2.png.c725bd390111c1e6ed29174659e47c51.png

Myślę, że chociaż trochę rozjaśniłem wam tę pracę i podałem ciekawe sposoby na efektywniejsza pracę.

Dziękuję za przeczytanie poradnika, w razie pytań proszę kierować je do mnie na priv - forum.

Z poważaniem, maciek.bot

Edytowane przez Grabsio311
Aktualizacja, usunięcie rzeczy, które są nieaktualne.
  • Super 42
  • Złość 1
  • Lubię to! 3
  • WOW! 2

2 minuty temu, fusion napisał:

Kox poradniczek, a z tą niebieską strefą to nie wiedziałem. Pora zmienić trasę na nową 😂

co do tej strefy to w 100% nie jestem pewny, czy to na prawde ma jakies znaczenie ale osobiscie mi tam lecialy non stop trainy ryb i bylo w ogole miut cud malina, czlonkowie z mojej organizacji rowniez potwierdzili moja teze, ze jest tam lepszy polów

• Super 1

1 minutę temu, maciek.bot napisał:

co do tej strefy to w 100% nie jestem pewny, czy to na prawde ma jakies znaczenie ale osobiscie mi tam lecialy non stop trainy ryb i bylo w ogole miut cud malina, czlonkowie z mojej organizacji rowniez potwierdzili moja teze, ze jest tam lepszy polów

sprawdzę jutro osobiście 😄

• Super 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.