Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Krychu

Piskosz

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Piskosz
Nick oskarżonego: Krychu
Powód skargi: nadanie kary która jest niesluszna
Data zdarzenia: 20.04.2023
Dowody: logi
Opis sytuacji:a wiec jeździlem sobie za poscigiem policyjnym bo chcialem zobaczyc rozwój wydarzenia ale dostalem ostrzeżenie ze mam sie odłączyć od poscigu wiec napisalem "dobra dobra" w momencie gdy zostalem staranowany i odlaczylem sie od poscigu po czym dostalem od Krychu prawko na 2 dni co wydaje mi sie śmieszną karą szczegolnie gdy chcialem sie kulturalnie odlaczyc od poscigu ale widocznie gracz zbyt pochopnie mi ją nadał. Poza tym dodał do kary potrącenie rowerzysty który sam powinien byc ukarany jazdą na samym srodku drogi na autostradce przy LV gdzie nie bylo mozliwosci go wyminac wiec go niechcacy potrąciłem no ale rowerzysta winien nie jest ze jeździ sobie nie poboczem a srodkiem jezdni 😉

Kara jest jak najbardziej słuszna, rowerzysta tylko chwilo jechał środkiem drogi, po czym zaczął się poruszać prawą stroną jezdni. Dodatkowo 3 funkcjonariuszy wysłało bindy byś odłączył się od pościgu, ty napisałeś swoje "dobra dobra" i dalej blokowałeś pojazd funkcjonariusza, co finalnie skończyło się na dachowaniu twojego pojazdu i nadaniem dla ciebie kary na okres 2 dni. Równie dobrze mogłem ci nadać  większą karę, ponieważ twoje ostatnie zabrane prawo jazdy było nadane na okres 5 dni. Co do dowodów to podeśle je dla administracji rcon w wiadomości prywatnej. Z mojej strony to tyle. 

to dziwne ze akurat kiedy uderzylem rowerzyste byl centralnie na srodku mojego pasa wiec nie wiem co ci sie tam przewidzialo po drugie wyslali te bindy jakies 3 sekundy przed moim dachowaniem i napisalem dobra dobra bo chcialem sie odlaczyc od poscigu ale ty służbisto musiales interweniować niezwłocznie i nie czekałes co zrobie dalej tylko od razu dales prawko 😉

Tak, był na środku  twojego pasa, lecz czemu go nie mogłeś wyminąć lewym pasem tylko z całym vmaxem w niego wjechałeś ? Poza tym jeśli widzisz pościg to po co wjeżdżasz między osobą uciekającą a funkcjonariuszy, chyba lepiej czasami odpuścić niż pchać się między samochody.

po pierwsze tak jak pisalem jechalem i nie bylo jak go wyminac bo kazdy leci tam vmaxem i to moim zdaniem rowerzysta powinien byc ukarany bo nikt normalny rowerem na autostrade nie wjeżdza po drugie nigdzie sie nie pchalem tylko zostalem staranowany przez sapd przez co wydachowalem i stwierdzilem ze odlaczam sie od poscigu bo dostalem ostrzeżenia po czym ty wyskoczyles z prawkiem

Była opcja wyminięcia go, wystarczyło delikatnie zwolnić i wyprzedzić  lewym pasem który był wolny. " §1.8 Kierowca wykonujący manewry na drodze takie jak: omijanie, wymijanie, wyprzedzanie, zawracanie, cofanie ma obowiązek zachować szczególną ostrożność podczas wykonywania manewru. " <- Cytat z Kodeksu Ruchu Drogowego który obowiązuje na serwerze:[sapd] Kodeks Ruchu Drogowego - San Andreas Police Department - ProjectRPG

Na nagraniu, które zostałe podesłane do administracji RCON widać wyraźnie, że się wepchałeś.

3 godziny temu, Piskosz napisał:

to teraz pokaz mi cytat gdzie jest napisane ze mozna wjechac rowerem na autostrade 

Nie ma wzmianki  w serwerowym Kodeksie Ruchu Drogowego, że gracz nie może wjechać na autostradę rowerem. -> [sapd] Kodeks Ruchu Drogowego - San Andreas Police Department - ProjectRPG

Serwerowy Kodeks, a Kodeks Ruchu Drogowego który obowiązuje  w naszym kraju to są dwie inne rzeczy. Jeśli  uważasz, że powinna być wzmianka by rowerzyści nie jeździli po autostradach na serwerze poinformuj o tym dowolnego członka zarządu frakcji SAPD.

Sprawa została wystarczająco wyjaśniona przez Moderatora. Nie ma nigdzie regulacji o tym, na jakich drogach nie mogą poruszać się rowerzyści. 

To Twoim obowiązkiem jest zachowanie ostrożności na drodze. Dodatkowo zupełnie nie rozumiem wtrącania się w pościg, kiedy nie jesteś z nim w żadnym stopniu związany. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.