Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Historia opuszczonej chatki blisko Angel Pine

TheKrzychu13

Rekomendowane odpowiedzi

iq1qhHn.png

naTqDnE.png

Witajcie drodzy czytelnicy, z tej strony Junior Pressman TheKrzychu13 z Redakcji Prasowej Project News. W dzisiejszym artykule przedstawię Wam historię pewnej chatki nieopodal Angel Pine. Starałem się nagromadzić jak najwięcej informacji o historii chatki, lecz co się udało zdobyć, to zrobiłem jak najlepiej. Bez zbędnego gadania, zapraszam do przeczytania artykułu!

VDgjwdI.png

W dniu 8 lipca 1987 roku w okolicach Angel Pine powstaje chatka. Okolica jest bardzo urokliwa, z daleka od drogi. Właścicielem chatki był Richard Jones, znany hazardzista i raper. Chatka miała na celu być tylko domkiem wypoczynkowym dla Richarda, gdy wracał z tras koncertowych. Jednak tak się nie stało. Miesiąc po wybudowaniu chatki, Richard popadł w stan depresyjny, który był spowodowany utratą dużej ilości pieniędzy w kasynach. Jednak starał się on prowadzić "normalne" życie. Dwa lata po wybudowaniu chatki, Richard był poszukiwany przez Służby Specjalne. Okradł on jubilera oraz dwa sklepy, miał on także na "karku" zabójstwo trzech osób. Przez tę sytuację, został zmuszony zamieszkać w domku. Ukrywał się w niej do roku 1994. Po kilkuletnim ukrywaniu się postanowił wyjść i nie ukrywać się. W pewnym dniu, a dokładnie 30 kwietnia 1994 roku, został on zaczepiony przez detektywa, który rzekomo był mieszkańcem pobliskiej wioski. W tamtym momencie został on złapany przez służby specjalne. Od tamtego momentu nic nie wiemy o Richardzie, nie mamy informacji czy żyje.

XGwBbve.png

Postanowiłem przeprowadzić wywiad z mieszkańcem wioski, który niestety nie chciał za dużo rozmawiać.

Gzqqb1L.png

R: Redaktor | M: Mieszkaniec wioski

R: Witam, z tej strony Junior Pressman TheKrzychu13 z redakcji prasowej Project News, czy mógłby pan poświęcić nam chwilę?
M: Uszanowanie, tak, mogę, lecz szybko.

R: Przechodzę do konkretów, czy wie pan może, gdzie znajduje się opuszczona chatka w waszej wiosce?
M: Tak wiem. Jest ona w urokliwym miejscu, lecz ma swoją historię i to nie jedną.

R: Nie jedną? Może pan opowiedzieć, o jakie historie dokładnie chodzi?
M:
Chodzi mi o historie tego znanego rapera, Richarda Jonesa czy jak mu tam oraz o przemytnikach z El Quebrados.

R: Dobrze, więc przejdę do konkretnego pytania, czy wie pan coś o Richardzie Jonesie, czy żyje?
M:
Z tego, co mi wiadome to tak, lecz krążą legendy, że popełnił samobójstwo. Muszę już kończyć.

R: W takim razie do widzenia panu.
M:
Do widzenia.

VDgjwdI.png

Jak sami widzicie drodzy czytelnicy, mieszkaniec za dużo nam nie powiedział. Jedna informacja, jaka mnie od niego zainteresowała, to o przemytnikach. Szukałem informacji o tym zdarzeniu i znalazłem. W dniu 15 czerwca 2006 roku pod domek zajechały Służby Specjalne, które zatrzymały na miejscu grupę 13-stu przemytników z El Quebrados. Byli oni poszukiwani od roku. Słynęli głównie z przemytu narkotyków oraz z nielegalnej produkcji pieniędzy. Tego dnia okrążono teren chatki, każdy dom był przeszukiwany, nawet i pobliski tartak.

UGIrG48.gif

W związku z tym postanowiłem dowiedzieć się czegoś więcej o tej grupie przestępczej od właściciela tartaku, którego tartak był przeszukiwany.

Gzqqb1L.png

R: Redaktor | W: Właściciel tartaku

R: Witam, z tej strony Junior Pressman TheKrzychu13 z redakcji prasowej Project News. Chciałbym zadać panu kilka pytań.
W:
Dzień dobry, wal śmiało, co chcesz zapytać.

R: Czy pamięta pan dzień, w którym przeszukiwano pobliskie domy oraz pana tartak?
W:
Tak pamiętam to. Każdy pracownik musiał wyjść z budynku, ponieważ Służby Specjalne przeszukiwały budynek, z myślą, że jest coś w nim ukryte.

R: O co dokładnie chodziło z przeszukiwaniem budynku?
W:
Chodziło dokładnie tu o współudziały z przemytnikami. Szukali oni wtedy narkotyków, zabrali nasze pieniądze, które odzyskaliśmy po jakimś czasie. Musieli zobaczyć, czy są one prawdziwe. Każdy tego dnia został także przeszukiwany. 

R: Dobrze, w takim razie, po jakim czasie odzyskaliście pieniądze, można wiedzieć?
W:
Tak oczywiście, powiem, po jakim czasie odzyskaliśmy je. Prawie po trzech tygodniach. Musiały przejść one kontrolę, czy nie są one podrabiane. Niestety, lecz mała część pieniędzy okazała się podrabiana. Po jakimś czasie dano nam prawdziwe pieniądze z głównego banku NovaBank w Los Santos. 

R: Ważne, że odzyskał pan pieniądze, wie pan może, co robiono z podrabianymi pieniędzmi?
W:
Krąży o tym wiele plotek. Jedni mówią, że takowe pieniądze są przechowywane gdzieś w podziemiach banku Los Santos lub w siedzibie Służb Specjalnych. Krąży także plotka, że te pieniądze po prostu spalono.

R: Powoli kończymy wywiad, dziękuję za chwilę na odpowiedzenie na moje pytania do wywiadu. Do widzenia i życzę miłego dnia.
W:
Również dziękuje i życzę miłego dnia. Do widzenia.

VDgjwdI.png

A więc drodzy czytelnicy, sami widzicie, że chatka posiada dwie historie. Z różnych źródeł wiemy, że na ten moment chatka jest odwiedzana przez osoby, które zajmują się urbexami. Nie brakuje także fotografów, którzy robią zdjęcia domku oraz pięknego krajobrazu wokół. Do chatki możemy się dostać poprzez drogę obok tartaku. Kierujemy się cały czas prosto, aż za wzgórzem ujrzymy chatkę.

fswO1UQ.png

XGwBbve.png
Bardzo dziękuję za przeczytanie artykułu. Myślę, że historia wam się podobała.

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News: Junior Pressman @TheKrzychu13
Grafiki:  Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja: Journalist @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.