Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Napad na sklep w Palomino Creek

_Matekkk_

Rekomendowane odpowiedzi

Jm9AdJx.png

tQxJChk.png

Witam, jestem Junior Pressman _Matekkk_ z Redakcji Prasowej Project News. W dzisiejszym artykule opisze temat coraz częstych napadów na sklep w miejscowości Palomino Creek. Zapraszam do zapoznania się z artykułem!

7f7u2TN.png

W miejscowości Palomino Creek znajduje się mały, lokalny sklep, którego właścicielem jest Pan Andrzej Wazon. Sklep otwierany jest godzinach 8:00 - 16:00. W ostatnim czasie coraz częściej dochodzi do prób rabunku sklepu. Do próby kradzieży dochodziło już 4 razy. Właściciel zainwestował w alarm przeciwwłamaniowy. W czwartek po godzinie 18:00, policja otrzymała zgłoszenie o próbie rabunku sklepu. Na miejsce zostały wysłane dwie jednostki. Po przyjeździe na miejsce Panowie policjanci napotkali wybiegającego ze sklepu złodzieja, który próbował uciekać swoim samochodem z miejsca zdarzenia. Funkcjonariuszom policji udało się zatrzymać złodzieja.

4s8rhv2.gif

Zaraz po całym zajściu na miejsce dotarł właściciel sklepu. Okazało się, że włamywaczem okazał się jego sąsiad Aleksander, mieszkający nieopodal sklepu. Pan Andrzej miał na pieńku z sąsiadem. Policja zabrała włamywacza na komisariat w celu przesłuchania. W czasie przesłuchania włamywacz zemdlał. Po przyjeździe karetki na komisariat ratownicy stwierdzili zgon i nie dało się już uratować złodzieja. Sekcja zwłok wykazała, że włamywacz miał zawał.

Gzqqb1L.png

R: - Redaktor _Matekkk_  |  W -  Właściciel sklepu

R: Witam serdecznie. Mam do pana kilka pytań odnośnie do napadu, jak i jednakowo całej sprawy. Czy mógłbym zająć chwile czasu? Temat może nie jest przyjemny, ale takie sytuacje warto nagłaśniać.
W: 
Dzień dobry panie Redaktorze. Oczywiście mogę odpowiedzieć na kilka pytań.

R: Z tego, co udało mi się ustalić, do napadów dochodziło już 4 razy. Dlaczego dopiero po takim czasie zdecydował się pan na założenie alarmu przeciwwłamaniowego?
W: 
Jak pan może się domyślać, sklep w takim miejscu nie zarabia za wiele, a koszty, jakie są potrzebne, aby utrzymać cały sklep, są ogromne. Zdenerwowały mnie te poprzednie próby rabunków i w końcu zdecydowałem się na założenie takiego alarmu.

R: Dochodziło do prób rabunku sklepu, a czy podczas takich prób, udawało się coś ukraść?
W: Tak, jednak były to najczęściej alkohole i papierosy w całkiem sporych ilościach.

R: Jednak alarm na coś się przydał, podejrzewał pan swojego sąsiada, że może dopuścić się czegoś takiego?
W:
Kompletnie się tego po nim nie spodziewałem, co prawda żyliśmy w niezgodzie, lecz w życiu bym nie pomyślał, że mógłby się czegoś takiego dopuścić.

R: Czy ma pan podejrzenia, kto mógł dopuścić się poprzednich prób napadu?
W: Tak, teraz wszystko wskazuje na mojego sąsiada.

R: Jak pan pewnie wie, Aleksander L. podczas przesłuchania doznał zawału i niestety zmarł w szpitalu. Jak zareagował pan na wiadomość o jego śmierci? Ma pan zamiar pojawić się na jego pogrzebie?
W: Był, jaki był, ale jednak to sąsiad. Bardzo mi przykro z powodu jego śmierci. Najbardziej współczuję jego żonie, została teraz sama. Oczywiście pojawie się na jego pogrzebie, kościół i cmentarz mamy niedaleko, także grzech byłoby nie iść.

R: Po tylu próbach, miejmy nadzieję, że już to była ostatnia. Trzymam za pana kciuki oraz życzę samych sukcesów. Dziękuję za przeprowadzony wywiad, miłego dnia i do widzenia!
W:
Również dziękuję, że mogłem panu udzielić odpowiedzi na pytania. Do widzenia!

e5a7DZd.png

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News: Junior Pressman @_Matekkk_
Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja: Empl. Manager @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.