Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na WhiteTiger*nt

DesmondMustard

Rekomendowane odpowiedzi

Login: xyz.fin
Nick oskarżonego: WhiteTiger*nt
Powód skargi: Bezsensowne odrzucenie skargi na kolegę ze swojej organizacji, faworyzacja
Data zdarzenia: 10.03.23 - Około godziny 11
Dowody: 

Opis sytuacji: Zaczynając od początku, dziś o godzinie 7:39 gracz @zlomeek wraz z masą innych graczy kampił bazę organizacji. W przeciwieństwie jednak do reszty gracz, zlomeek używał w tym celu macro co jest bezpośrednim oszustwem względem całej reszty. Macro na tym serwerze ma to do siebie, że jeśli przesadzisz z opóźnieniem to po zwolnieniu się jakiejś posiadłości zostanie ona opłacona z automatu na dwie lub nawet trzy doby w milisekundę. Na nagraniu zamieszczonym do skargi dokładnie widać, że posiadłość z miejsca została opłacona z 10.03 aż do 12.03. Nie było momentu w którym posiadłość byłaby opłacona chociażby na krótką chwilę do 11.03. Po prostu z automatu opłacona została od razu do 12-stego, a każdy kto obraca się chociaż trochę w temacie skryptów i innych takich rzeczy zdaje sobie sprawę, że człowiek nie jest w stanie tego zrobić - po prostu się nie da. Dodatkowo logi od supporta:

Spoiler

[2023-03-10 14:06:40] [Output] : âś” ZgĹ‚oszenie na gracza xyz.fin zostaĹ‚o wysĹ‚ane! - (treść reporta to było coś takiego "Czy jest możliwość przebindowania łapania domków na myszkę, potrzebuje pewnej odpowiedzi."
[2023-03-10 14:06:44] [Output] : ✔ Supporter Finamit przyjął twoje zgłoszenie!
[2023-03-10 14:07:03] [Output] : (83) Finamit: łapanie to znaczy?
[2023-03-10 14:07:16] [Output] : (35) xyz.fin: Ĺapanie to znaczy jak sie domek zwalnia trzeba spamować enter, a moĹĽna to przebindować
[2023-03-10 14:07:19] [Output] : (35) xyz.fin: na inny klawisz?
[2023-03-10 14:07:35] [Output] : (83) Finamit: to jest zrobione przez skrypt
[2023-03-10 14:07:38] [Output] : (83) Finamit: więc nie da się
[2023-03-10 14:07:40] [Output] : (35) xyz.fin: Czyli sie nie da

Gracz za swoją linię obrony obrał twierdzenie, że cytat "Mam sposób na kampienie domków, dokładnie przebindowywuje enter na myszke bo jest mi tak wygodniej." gracz chyba jednak nie przemyślał tego dokładnie, ponieważ jak wiemy skrypt na wynajmowanie domku napisany jest "na twardo" to znaczy, że do wykonania akcji potrzebny jest dokładny 'userInput' i w przypadku domków zawsze, ale to absolutnie zawsze jest to 'enter'. Samo MTA blokuje jakiekolwiek próby przebindowania Keyboard_Event na myszkę oflagowując taki input jako LLMHF_INJECTED dzięki czemu taki input zostaje uznany jako "fejkowy" i w efekcie nie zostaje wykonywany. Tłumaczenie gracza zlomeek jest całkowicie bez sensu i nie ma możliwości bytu. Jak już dobrze administracji RCON wiadomo, bardzo często udzielam się w dziale błędów właśnie w celu odnajdywania i zgłaszania rzeczy które można nadużyć w celu ułatwienia sobie gry. Nigdy nie zgłaszam niczego jeśli nie jestem w 100% pewien jak to działa oraz jak to wykonać - ten przypadek nie jest wyjątkiem i naprawdę jestem ostatnią osobą do oskarżania kogokolwiek jeśli nie miałbym 100 procentowej pewności, że gracz oszukał. Prosząc o weryfikację w skardze było to kierowane bezpośrednio do adm.Rcon w celu zweryfikowania w konsoli jak dokładnie wyglądała cała sytuacja od strony serwera i o podjęcie odpowiednich kroków w następstwie. Na nagraniu nie ma nawet jednej klatki na której widoczna byłaby data 11.03.2023, nagranie było nagrane w 60 klatkach na sekundę co oznacza, że gracz @zlomeek zdołał opłacić bazę dwukrotnie w mniej niż 0.06 sekundy. ( 60kl/s / 1000ms = 0.06sec ) - Z wieloma rzeczami można się kłócić, ale matematyka nie kłamie i na pewno nie stoi po Twojej stronie.

Natomiast jeśli gracz @zlomeek nadal uparcie twierdzi, że to zrobił, to proszę o dopuszczenie tego gracza do odpowiedzi w tym temacie, aby może zademonstrował nam ten swój magiczny sposób który pozwala mu wykonać akcję " Enter + kliknięcie myszą w miejscu opłacenia na drugą dobę " w mniej niż 0.06sec. Jeśli jednak gracz nie będzie chciał tego zrobić tutaj to niech prześle nagranie bezpośrednio do kogoś z administracji RCON.

Teraz w temacie @WhiteTiger*nt - Nie rozumiem dlaczego zabrałeś się za tą skargę wiedząc, że gracz @zlomeek to Twój kolega i jesteście razem w organizacji.

Spoiler

image.png.1f3f97848e187c27d44d08cd114b3ef9.pngimage.png.bc3fc655b495959335a28e65b8ea5bbd.png

Oczywistym jest, że nie mogłeś w tym przypadku zachować obiektywizmu. Tematów w dziale skarg które oczekują na rozpatrzenie od tygodni nie brakuje a Ty postanowiłeś zająć się akurat tą która została napisana na Twojego kolegę dokładnie tego samego dnia. Wyjaśnienie swojego kolegi przyjąłeś "z automatu" bez jakiejkolwiek weryfikacji czy odesłania sprawy do ARCON. Po prostu uznałeś, że to co napisał musi być prawdą pomimo widocznego nagrania, a to już jest co najmniej niepokojące i sprawiające wrażenie kolesiostwa połączonym z faworyzacją i chęcią zamiecenia sprawy pod dywan.

Dlatego też ponownie proszę administrację RCON o zweryfikowanie legitności najmu wykonanego przez gracza @zlomeek i wyciągniecie konsekwencji względem administratora @WhiteTiger*nt jeśli faktycznie okaże się, że cała ta akcja była nieudolną próbą uciszenia tematu.
W przypadku dalszych wątpliwości jestem w stanie dostarczyć dodatkowe dowody, że to co zrobił gracz @zlomeek nie jest możliwe do wykonania bez oszukiwania.

Wszystkiego dobrego.

Cześć.  Nie przyjąłem do wiadomości slowa macro, ponieważ z tego co sie orientuje MTA by od razu wywalilo daną osobe. Gracz napisał, ze przebindował sobie dany klawisz na myszke wydawało mi sie to proste i jak wiadomo mozliwe do zrobienia. Nie mam zamiaru wypowiadać sie na inne wyżej w ktorej tlumaczysz co jak działa, lecz do samej treści, jezeli faktycznie gracz posiadał program ktory mu to umożliwił i udało mu sie zdobyć domek nielegalnie, jestem skłonny przeprosić w takim wypadku. Skargą zająłem się ponieważ ktoś  napomniał, ze wpłynęła skarga na daną osobe i jest ona ciekawa zerknąłem i wypowiedziałem się.  Na dalszą wypowiedź czekam od RCON, Pozdrawiam.

Ps; za wszelakie błedy przepraszam, pisalem z telefonu.

42 minuty temu, WhiteTiger*nt napisał:

Cześć.  Nie przyjąłem do wiadomości slowa macro, ponieważ z tego co sie orientuje MTA by od razu wywalilo daną osobe. Gracz napisał, ze przebindował sobie dany klawisz na myszke wydawało mi sie to proste i jak wiadomo mozliwe do zrobienia. Nie mam zamiaru wypowiadać sie na inne wyżej w ktorej tlumaczysz co jak działa, lecz do samej treści, jezeli faktycznie gracz posiadał program ktory mu to umożliwił i udało mu sie zdobyć domek nielegalnie, jestem skłonny przeprosić w takim wypadku. Skargą zająłem się ponieważ ktoś  napomniał, ze wpłynęła skarga na daną osobe i jest ona ciekawa zerknąłem i wypowiedziałem się.  Na dalszą wypowiedź czekam od RCON, Pozdrawiam.

Ps; za wszelakie błedy przepraszam, pisalem z telefonu.

MTA wala osobę za autoclicker, macro to algorytm napisany dla nas przez oprogramowanie. Takich programów nie brakuje, jedne są wykrywane, drugie nie są wykrywane. Dziwi mnie niekompetencja którą prezentujesz nadal powielając bzdurę jakoby przebindowanie zajmowania domków z entera na mysz było możliwe. Przebindować możesz sobie podstawowe funkcje MTA typu, że będziesz szedł do przodu wciskając Y a nie W, ale nie można przebindować czegoś co zostało zdefiniowane w skrypcie serwerowym, a jak wiadomo mechanizm wynajmowania domków opiera się na autorskim serwerowym skrypcie. Tutaj naprawdę nie trzeba być specjalistą od programowania...

Na logikę - jedno mrugnięcie okiem trwa uśredniając około 0.25 sekundy. @zlomeek bazę organizacji opłacił na dwa dni w mniej niż 0.06 sekundy, czyli czterokrotnie szybciej niż jesteś w stanie mrugnąć.
Czy to naprawdę pozostawia komuś jeszcze jakieś wątpliwości?

Po omówieniu sytuacji z autorem skryptu:

• W samym MTA nie da się przebindować klawiszy, ale już w oprogramowaniach zewnętrznych jest to możliwe
  • Jeżeli faktycznie ktoś tak szybko się przeklika to jest możliwość natychmiastowego opłacenia na np. te dwa dni do przodu jak w tym przypadku (w tym przypadku faktycznie na myszce można szybciej klikać niż klawisz enter)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.