Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Mixsu

Bobken

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Bobken
Nick oskarżonego: Mixsu
Powód skargi: Brak znajomości KRD.  Kara bardzo nie sprawiedliwa dla tego złego gracza. Oraz obarczanie winą niewinnego gracza..
Data zdarzenia: 07/03/2023 21:31
Dowody: https://streamable.com/zpf6um     https://imgur.com/a/uSP2GBW
Opis sytuacji: Na nagraniu, które załączyłem, można zobaczyć, jak jadę rowerem pod górę. Widać, że byłem bardzo blisko żółtej linii, ponieważ chciałem skręcić w lewo. Jako ostrożny kierowca, zwracam uwagę na to, co dzieje się wokół mnie i zauważyłem, że za mną jedzie elegy, jadące poprawnie. Jednak po zobaczeniu, że na rowerze jest postać skin cjota, kierowca celowo skręcił w lewo i uderzył we mnie, wyzywając mnie od wulgarnych słów na czacie głosowym. Zgłosiłem gracza, ale support stwierdził, że wystarczy ostrzeżenie za kulturę. Jednocześnie obwiniono mnie za to, że jechałem rowerem na środku drogi, co wskazywałoby, że ja jestem winny całej sytuacji, mimo że było widać, że kierowca celowo mnie potrącił.

Witam, 

Tak jak wspominasz, wysłałeś na gracza reporta z dowodami, przyjąłem go i po zobaczeniu w/w nagrań stwierdziłem, że w wypadku do którego doszło winowajcą jesteś Ty. Jadąc pojazdem publicznym powinieneś zachować ostrożność, jechać skrajnie prawą stroną ulicy bądź CHODNIKIEM, który jest całkowicie pusty - a nie pchać się na środek ulicy narażając się na takie sytuacje, szczególnie podjeżdżając pod górę, gdzie rowerek jedzie wolniej niżelibyś pod nią podbiegł, na dodatek w tak tłocznym miejscu jakim jest spawn.

Co do kultury gracza na Voice Chacie, został ukarany ostrzeżeniem, według mnie to wystarczyło. 

To tyle ode mnie, czekam na wypowiedź ARCON.

Nie mam prawa wiedzieć tego, czy Ty chcesz sobie skręcić czy nie, filmik uciąłeś i nie jestem w stanie zweryfikować, czy rzeczywiście tam pojechałeś. Poza tym, na serwerze korzystamy z SERWEROWEGO KRD. A nawet, jeżeli bralibyśmy pod uwagę to, co wkleiłeś wyżej, to i tak nie jestem w stanie zweryfikować, czy nie przejechałeś całego odcinku środkiem. 

40 minut temu, Mixsu napisał:

Nie mam prawa wiedzieć tego, czy Ty chcesz sobie skręcić czy nie, filmik uciąłeś i nie jestem w stanie zweryfikować, czy rzeczywiście tam pojechałeś. Poza tym, na serwerze korzystamy z SERWEROWEGO KRD. A nawet, jeżeli bralibyśmy pod uwagę to, co wkleiłeś wyżej, to i tak nie jestem w stanie zweryfikować, czy nie przejechałeś całego odcinku środkiem. 

To skoro mamy się stosować do serwerowego KRD, on nie przewiduje jak mam jechać rowerem, więc moja jazda była jak najbardziej prawidłowa. Twój argument w tym momencie, że jadę środkiem traci kompletnie sens. Abstrahując od faktu, że skoro zjeżdżam do osi to logicznym jest, że chcę skręcić. Jeżeli samochód używa kierunkowskazu logicznym jest, że chce skręcić. Dla Ciebie najprostsza droga dedukcji jest problemem.

To tyle ode mnie, ja w przeciwieństwie do Ciebie słowa dotrzymam i nie zamierzam się już dalej produkować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.