Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na GluzzeR

talerzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Talerzyk
Nick oskarżonego: GluzzeR
Powód skargi: Brak podania przyczyny, zbyt surowa kara do czynu (prawdopodobnie, bo do teraz nie wiem o co chodziło.)
Data zdarzenia: 05.03.2023
Dowody: widać ss'a
Opis sytuacji: Siedzielismy z koleżkami dobre 30 minut, każdy pisał ze sobą nikt nie miał problemów, wcześniej admin tepnął, zwrócił uwagę, przeprosiłem potem dalej z ziomkami rozmawialiśmy. Nagle znikąd dostaję 12h za napisanie słowa - prawdopodobnie - "Wyj**ie się", które było adekwatne do sytuacji nie obrażało nikogo, ale faktycznie regulamin zakazuje używania takich słów, za takowe słowo dostałem 12h mute, które też uważam, że jest niesłuszne i jest stanowczo za wysoką karą, jak na słowo, które nie obraziło nikogo, a nadało dynamiki akcji RP.
A jak sam regulamin wskazuje,

"Graczowi pełniącemu funkcje administracyjne zezwala się stosować kary według własnej skali lecz wymaga się od niego sprawiedliwego wymierzania kary w stosunku do złamanych zasad Regulaminu Serwera. 1"

Druga sprawa, regulamin mówi jasno:
"Członek administracji jest zobowiązany do podawania dokładnych powodów nakładanych przez niego kar."
A na screenie jasno widać, że kolega pytal w moim imieniu - gdyż ja nie mogłem napisać i dostał takową odpowiedź.

32679305.929999914_image.png

Jak sam słusznie zauważyłeś, użyłeś na czacie słowa wulgarnego. Sam zwróciłeś uwagę na fakt, iż byłeś już wcześniej ostrzegany przez członka administracji o tym, że nie powinieneś tak robić (czego niestety w logach kar nie widać). Ty jednak postanowiłeś mimo wszystko używać takich, a nie innych słów. Nie przychodzi mi do głowy sytuacja, w której to użycie słowa wulgarnego jest adekwatne. Po tym jak zobaczyłem, że łamiesz regulamin serwera, sprawdziłem twoje kary. Okazało się, że byłeś już niejednokrotnie karany za podobne wykroczenia (2 warny, 2 kary mute). Co więcej, kary te otrzymałeś stosunkowo niedawno, bo od 27 lutego do 3 marca tego roku. Tak więc otrzymałeś karę wyciszenia na czas 12h. Przechodząc do kwestii powodu nałożenia kary, jest on jak najbardziej zrozumiały i oznacza nic innego jak "Brak kultury" (w skrócie BK). Co do tego, że twój kolega napisał do mnie w sprawie przedstawienia dokładnego słowa, za które zostałeś ukarany, to miałem nadzieję, że po przeczytaniu przez Ciebie twoich wiadomości, sam rozwiejesz swoje wątpliwości. Wypadałoby jednak wstawić dalszą część rozmowy, w której to potwierdziłem wasze przypuszczenia co do konkretnego słowa, za które zostałeś ukarany.

58 minut temu, GluzzeR napisał:

Jak sam słusznie zauważyłeś, użyłeś na czacie słowa wulgarnego. Sam zwróciłeś uwagę na fakt, iż byłeś już wcześniej ostrzegany przez członka administracji o tym, że nie powinieneś tak robić (czego niestety w logach kar nie widać). Ty jednak postanowiłeś mimo wszystko używać takich, a nie innych słów. Nie przychodzi mi do głowy sytuacja, w której to użycie słowa wulgarnego jest adekwatne. Po tym jak zobaczyłem, że łamiesz regulamin serwera, sprawdziłem twoje kary. Okazało się, że byłeś już niejednokrotnie karany za podobne wykroczenia (2 warny, 2 kary mute). Co więcej, kary te otrzymałeś stosunkowo niedawno, bo od 27 lutego do 3 marca tego roku. Tak więc otrzymałeś karę wyciszenia na czas 12h. Przechodząc do kwestii powodu nałożenia kary, jest on jak najbardziej zrozumiały i oznacza nic innego jak "Brak kultury" (w skrócie BK). Co do tego, że twój kolega napisał do mnie w sprawie przedstawienia dokładnego słowa, za które zostałeś ukarany, to miałem nadzieję, że po przeczytaniu przez Ciebie twoich wiadomości, sam rozwiejesz swoje wątpliwości. Wypadałoby jednak wstawić dalszą część rozmowy, w której to potwierdziłem wasze przypuszczenia co do konkretnego słowa, za które zostałeś ukarany.

Ale ty rozumiesz zapis regulaminu:
"Członek administracji jest zobowiązany do podawania dokładnych powodów nakładanych przez niego kar."
A różnice pomiędzy proszeniem się o wytłumaczenie o które dokładnie słowo chodzi?

Druga sprawa, jak widzisz tamten support mnie upomniał, a Ty wystosowałeś kare 12h. Widzisz różnicę? Kolejny fakt jest taki, że ww. support PRZYTOCZYŁ BEZ PROBLEMU o jakie słowo chodziło. <- abstrahując od faktu, że było to ponad 30 minut temu.

Najwidoczniej muszę zacząć chodzić z włączonym nagrywaniem aby pogrążyć Cię w zaistniałej sytuacji, było nas tam 3, próbowaliśmy odegrać akcję RP. Niestety na tym serwerze niespecjalnie jest to umożliwione.

Nikomu nie przeszkadzaliśmy staliśmy z boku oraz wszyscy (nasza trójka) z czego jedna osoba z voice chatu używała również takich słów o ile nie gorszych i nie została ukarana, można po tym wnioskować, że wcale nie sprawdziłeś żadnych moich logów, żadnych moich wcześniejszych wykroczeń, tylko od razu wystosowałeś karę po teleportowaniu się do mnie nie zważając na wcześniejsze okoliczności, akcję którą rozgrywałem z kolegą (Ale chyba to powinieneś wiedzieć, skoro tam byłeś prawda? :))
Po wyjęciu z logów do tej odpowiedzi dat w których byłem karany mogę twierdzić, że teraz je sprawdziłeś a nie wcześniej, ale fakt to są tylko moje gdybanie😜

No nic, to tyle z mojej strony na następny raz muszę włączyć nagrywanie 24/7.

Co do skargi podtrzymuję fakt, że kara jest stanowczo za wysoka, a sam administrator nie rozumie regulaminu, którego powinien przestrzegać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.