Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Banan99

talerzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Login: talerzyk
Nick oskarżonego: Banan99
Powód skargi: Faworyzacja SAPD
Data zdarzenia: 04.03.2023
Dowody: https://streamable.com/m86poa
Opis sytuacji: Banan99 prawdopodobnie dostał reporta od kolegi, który suszył na drodze, stanęliśmy z kolegą z zapytaniem dlaczego pojazd jest źle ustawiony, gdzie ww. administrator się teleportował i zaczął go bronić, gdzie sam kadet nie miał czasu nawet się wypowiedzieć.

Cała sytuacja się w miare uspokoiła, oczywiście Banan zagroził nam odholowaniem pojazdu, gdzie kadetowi nawet tego nie zaproponował, głównie chodzi o sytuację widoczną na filmiku, gdzie kadet mnie potrącił, gdy byłem na chodniku nawet nie wrócił, nie sprawdził czy żyję, odjechał. A Banan99 stanął jeszcze w jego obronie twierdząc, że ja będąc na chodniku
definicja chodnika: «część ulicy przeznaczona dla ruchu pieszego»
wbiegłem pod jego samochód.

Dostałem raporta od osoby postronnej, że ktoś utrudnia pracę SAPD. W związku z tym przeteleportowałem się i postanowiłem zareagować. Funkcjonariusz SAPD stał na chodniku przy wyjeździe z alejki zgodnie z założeniami podczas pomiaru prędkości. Pełnił on prawidłowo służbę i nie mógł w żaden sposób zostać ukarany. Ty z kolegą zacząłeś z kolei utrudniać pomiar i jeden z Was stał przed funkcjonariuszem uniemożliwiając w ten sposób prowadzenie pomiaru prędkości. Przedstawiony fragment ukazuje już moment w którym funkcjonariusz postanowił zakończyć czynności pomiaru prędkości i odjechać z zajmowanego miejsca. Z racji niewykonywania poleceń zagroziłem odesłaniem pojazdu stojącego niepoprawnie na przechowalnie, czego finalnie nie zrobiłem, gdyż postanowiliście wtedy wykonać polecenie i odjechać. Widać na przedstawionym przez Ciebie nagraniu, że w momencie kiedy funkcjonariusz wsiadł do pojazdu zacząłeś biegać przed jego radiowozem i do potrącenia doszło celowo z twojej winy. Postanowiłem Cię uświadomić, że mógłbyś zostać wyrzucony z serwera, jednakże tym razem również zaniechałem tego czynu ze względu na brak uszkodzeń radiowozu funkcjonariusza.  W żaden sposób nie widzę u siebie cech faworyzacji członka frakcji i mam nadzieję, że rozwiałem twoje wątpliwości co do tego.

15 minut temu, Banan99 napisał:

Dostałem raporta od osoby postronnej, że ktoś utrudnia pracę SAPD. W związku z tym przeteleportowałem się i postanowiłem zareagować. Funkcjonariusz SAPD stał na chodniku przy wyjeździe z alejki zgodnie z założeniami podczas pomiaru prędkości. Pełnił on prawidłowo służbę i nie mógł w żaden sposób zostać ukarany. Ty z kolegą zacząłeś z kolei utrudniać pomiar i jeden z Was stał przed funkcjonariuszem uniemożliwiając w ten sposób prowadzenie pomiaru prędkości. Przedstawiony fragment ukazuje już moment w którym funkcjonariusz postanowił zakończyć czynności pomiaru prędkości i odjechać z zajmowanego miejsca. Z racji niewykonywania poleceń zagroziłem odesłaniem pojazdu stojącego niepoprawnie na przechowalnie, czego finalnie nie zrobiłem, gdyż postanowiliście wtedy wykonać polecenie i odjechać. Widać na przedstawionym przez Ciebie nagraniu, że w momencie kiedy funkcjonariusz wsiadł do pojazdu zacząłeś biegać przed jego radiowozem i do potrącenia doszło celowo z twojej winy. Postanowiłem Cię uświadomić, że mógłbyś zostać wyrzucony z serwera, jednakże tym razem również zaniechałem tego czynu ze względu na brak uszkodzeń radiowozu funkcjonariusza.  W żaden sposób nie widzę u siebie cech faworyzacji członka frakcji i mam nadzieję, że rozwiałem twoje wątpliwości co do tego.

Na chodniku to se mogę robić co chce, głupie usprawiedliwienie, że "biegałem jak chciałem" przed radiowozem nic nie wnosi do sprawy. Chodnik jest dla pieszych, nie dla samochodów i to jego powinnością jest uważać, gdy wyjeżdża.
Druga sprawa, auto bez włączonych kogutów jest zwykłym pojazdem, a nie uprzywilejowanym więc nie widzę podstaw do tego, aby mógł stać na chodniku.

Kolejna sprawa nie utrudnialiśmy pracy tylko podszedłem i zapytałem dlaczego specjalnie robi pomiar prędkości w miejscu, gdzie większość osób przekracza prędkość dozwoloną i nazwałem to skokiem na kasę, - pewnie użyłem innych słów, proszę nie łapać za słówka.

Podpunkt trzeci, policjant jako, że jest pracownikiem państwowym w jego obowiązkach należy odpowiedzieć na moje pytanie, a nie pisać report w pierwszej kolejności i następnie zignorować moje pytanie.

Myślę, że na tym zakończę swoją wypowiedź, bo w stronę kadeta, który momentalnie odjechał nie miałeś żadnych pretensji.

Napisanie w swojej wypowiedzi "do pojazdu zacząłeś biegać przed jego radiowozem i do potrącenia doszło celowo z twojej winy. Postanowiłem Cię uświadomić, że mógłbyś zostać wyrzucony z serwera"
Jest czystym zagraniem pod publikę, jaki to Ty nie jesteś wspaniały, że odpuściłeś wyrzucić mnie z serwera, za to, że zostałem potrącony w miejscu dla pieszych.

Co do zaparkowanego samochodu, w jaki sposób samochód mojego kolegi był źle zaparkowany, skoro obok radiowóz był dobrze?

Zacytuję tutaj fragment regulaminu SAPD "§2.1 Pojazdem uprzywilejowanym nazywa się pojazd, wysyłający sygnały świetlne (w postaci niebieskiego, czerwonego, bądź żółtego koloru), oraz generuje sygnały dźwiękowe o zmiennym tonie (jedynie w ruchu), z włączonymi światłami mijania." Nie czyni to radiowozu pojazdem uprzywilejowanym w żadnym stopniu. Więc powinieneś potraktować oba pojazdy tak samo, jednakże skupiłeś się na nas, a nie na kadecie.

Cytat

Na chodniku to se mogę robić co chce, głupie usprawiedliwienie, że "biegałem jak chciałem" przed radiowozem nic nie wnosi do sprawy. Chodnik jest dla pieszych, nie dla samochodów i to jego powinnością jest uważać, gdy wyjeżdża.

Biegałeś przed jego maską od prawej do lewej non stop, robiłeś to umyślnie żeby utrudnić rozgrywkę funkcjonariuszowi łamiąc następujący punkt regulaminu:

5.Zabrania się utrudniania gry graczom oraz administracji serwera

Cytat

Druga sprawa, auto bez włączonych kogutów jest zwykłym pojazdem, a nie uprzywilejowanym więc nie widzę podstaw do tego, aby mógł stać na chodniku.

§4.1 Kierujący ma prawo zatrzymać pojazd tylko w miejscu, gdzie będzie dostatecznie widoczny dla innych kierujących i nie spowoduje on utrudniania w żaden sposób.

Funkcjonariusz był widoczny, nie utrudniał ruchu w żaden sposób, w związku z tym stał poprawnie. Wasz pojazd nie miał zostać przeniesiony do przechowalni ze względu na nieprawidłowe parkowanie, lecz ze względu na utrudnianie rozgrywki i niewypełnianie poleceń wydanych przez administratora.

Cytat

Podpunkt trzeci, policjant jako, że jest pracownikiem państwowym w jego obowiązkach należy odpowiedzieć na moje pytanie, a nie pisać report w pierwszej kolejności i następnie zignorować moje pytanie.

Jeśli masz zastrzeżenie co do służby pracownika SAPD to możesz zamieścić je w skardze na funkcjonariuszy w dziale SAPD (https://projectrpg.pl/forum/449-skargi-na-funkcjonariuszy/). Tam zostanie to rozpatrzone pod kątem zgodności z procedurami SAPD.

Cytat

Myślę, że na tym zakończę swoją wypowiedź, bo w stronę kadeta, który momentalnie odjechał nie miałeś żadnych pretensji.

Napisanie w swojej wypowiedzi "do pojazdu zacząłeś biegać przed jego radiowozem i do potrącenia doszło celowo z twojej winy. Postanowiłem Cię uświadomić, że mógłbyś zostać wyrzucony z serwera"
Jest czystym zagraniem pod publikę, jaki to Ty nie jesteś wspaniały, że odpuściłeś wyrzucić mnie z serwera, za to, że zostałem potrącony w miejscu dla pieszych.

Do tej części wypowiedzi nie widzę sensu się wypowiadać, wszystko wyjaśniłem wyżej.

Cytat

Co do zaparkowanego samochodu, w jaki sposób samochód mojego kolegi był źle zaparkowany, skoro obok radiowóz był dobrze?

Tak jak napisałem wyżej, pojazd nie miał zostać wytepany ze względu na nieprawidłowe parkowanie, tylko ze względu na niewypełnianie poleceń administracji.

Cytat

Zacytuję tutaj fragment regulaminu SAPD "§2.1 Pojazdem uprzywilejowanym nazywa się pojazd, wysyłający sygnały świetlne (w postaci niebieskiego, czerwonego, bądź żółtego koloru), oraz generuje sygnały dźwiękowe o zmiennym tonie (jedynie w ruchu), z włączonymi światłami mijania." Nie czyni to radiowozu pojazdem uprzywilejowanym w żadnym stopniu. Więc powinieneś potraktować oba pojazdy tak samo, jednakże skupiłeś się na nas, a nie na kadecie.

Nigdzie nie napisałem, że Cadet był pojazdem uprzywilejowanym. Zgodnie z wiedzą nabytą w SAPD, wiem że w ten sposób (Pod kątem do pasa jazdy z którego nadjeżdżają samochody, z włączonymi światłami, będąc widocznym dla jadących aut, którym będzie mierzył prędkość) funkcjonariusz stał poprawnie. Po raz kolejny dodam, że możesz ostateczne potwierdzenie otrzymać od zarządu SAPD w dziale skarg. Wydaje mi się że wyjaśniłem już wszystko, czekam na reakcję RCON.

Szczerze powiedziawszy to nie widzę sensu dalszej dyskusji skoro upierasz się, że bieganie po miejscu wyznaczonym dla pieszych jest utrudnianiem rozgrywki.

Auto jadące na drodze też przeszkadza rozgrywce innym? W końcu poruszają się po drodze przeznaczonej do użytku im.

Ps. zdecyduj się czy było to nieprawidłowe parkowanie, czy utrudnianie rozgrywki, bo się gubisz w zeznaniach.

Cytat

zagroziłem odesłaniem pojazdu stojącego niepoprawnie na przechowalnie

Cytat

Wasz pojazd nie miał zostać przeniesiony do przechowalni ze względu na nieprawidłowe parkowanie, lecz ze względu na utrudnianie rozgrywki i niewypełnianie poleceń wydanych przez administratora.

Z mojej strony to tyle, nie zamierzam się dalej produkować, rozmowa ze ścianą jest bardziej produktywna :).

Cytat

Szczerze powiedziawszy to nie widzę sensu dalszej dyskusji skoro upierasz się, że bieganie po miejscu wyznaczonym dla pieszych jest utrudnianiem rozgrywki.

Auto jadące na drodze też przeszkadza rozgrywce innym? W końcu poruszają się po drodze przeznaczonej do użytku im.

Jak najbardziej auta jadące w specyficzny sposób po drodze mogą utrudniać rozgrywkę. Wystarczy jazda po drodze pod prąd i powodowanie kolizji. Wszystkie czynności wykonywane w pewien specjalny sposób mogą utrudniać innym rozgrywkę.

Cytat

Ps. zdecyduj się czy było to nieprawidłowe parkowanie, czy utrudnianie rozgrywki, bo się gubisz w zeznaniach.

Najpierw pojazd stał wzdłuż krawędzi jezdni obok radiowozu, przez co stwarzał zagrożenie na drodze - Tutaj pierwszy raz otrzymaliście prośbę o odjechanie. Później jedynym zarzutem było utrudnianie służby czlonkowi frakcji SAPD.

Starałem się odpowiedzieć na każdą rzecz, o której napisałeś. Sprawę powierzamy w ręce RCON.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.