Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Porachunki Ballas'ów

siema.

Rekomendowane odpowiedzi

LrEZS6e.png

naTqDnE.png

Witajcie! Z tej strony Senior Reporter @siema.,  a dziś mam zamiar przedstawić konflikt na tle rodzinnym, w którym spór toczy rodzina Groove Street  oraz Ballas'i. Cała akcja toczy się w rodzinny mieście obu gangów, Los Santos i na dzielnicach Ganton oraz Willowfield. Potyczka zakończy się nie jedną śmiercią, a nienawiść do obu rodzin wciąż wzrasta. Każdy kij ma dwa końce, każda śmierć niesie za sobą konsekwencje... Tak jak w poniższym materiale, na który serdecznie zapraszam!
VDgjwdI.png

20 czerwca, normalny, słoneczny dzień. Grupka znajomych z rodziny Groove Street Family postanawia się wybrać do pobliskiego fast food'a nieopodal rodzinnej dzielnicy — Ganton. Jak zawsze, biorą dwa zestawy numer 9, jeden powiększony o tym samym numerze, zestaw 6 z dodatkowym sosem, zestaw 7, dwa zestawy 45, w tym jeden z dodatkowym serem oraz duży napój. Zamówienie odbierają poprzez drive-thru, podjeżdżają do okienka, płacą i udają się w stronę domu. Na drodze napotkali członka jednej z wrogiej grupy, Ballas'a, który miał już wobec nich plany. Przejeżdżając obok nich, wychylił się zza okna i oddał strzały w stronę rodziny z Groove Street. Oponent oddał serię strzałów, które finalnie trafiły w bak pojazdu, co skutkowało eksplozją i śmiercią dwóch osób z rodziny Groove Street.

aYzwS0I.gif

Gzqqb1L.png

P: Pracownik Cluckin' Bell'a  R: Redaktor

R: Witam! Redaktor siema. z Redakcji Prasowej Project News, mógłbym zadać Ci parę pytań dotyczących rozróby pod restauracją?
T: Pewnie, co chcesz wiedzieć?

R: Więc na początku, czy wiadomo, kto był sprawcą? Nie chodzi o należność do gangu, a dokładnie daną personę.
T: Policja otrzymała nagrania z monitoringu, które nie jest najlepszej jakości. Na razie nie wiemy, bo dopiero wszczęto śledztwo i nie informowano nas i niczym w tej kwestii.

R: Czy mógłbym zobaczyć monitoring z tamtego dnia?
T: 
Nawet jakbyśmy mieli, to nie byłoby opcji, bym Ci pokazał. Policja zabezpieczyła go w tej sprawie jako dowody i materiały.

R: Dzięki za poświęcony czas, miłego i owocnego dnia w pracy Ci życzę.
T: Nie ma problemu.

image.png

Kolejnym przystankiem naszych rozbójników z gangu Ballas był diler oraz bliski przyjaciel Carl'a Johnson'a. Niczego niespodziewający się członek rodziny Groove Street "wyrwał" serię z pistoletu maszynowego TEC-9, z czego 4 naboje trafiły w jego ciało, co skutkowało zgonem na miejscu. Od razu, gdy go powalił, Ballas wyszedł i przeszukał ciało, gdzie znalazł lekko ponad 40 g. ziół psychoaktywnych, wartych w okolicach 400$. By pozbyć się dowodów, wrzucił ciało do bagażnika pojazdu, który należał do trupa i podpalił go. Eksplozja spowodowała duże szkody budynków wokół niej, a w mieście zapanował niepokój i strach, przed tym, że to oni mogą zostać kolejną ofiarą...

gm3NInU.gif

Gzqqb1L.png

W: Właściciel pobliskich garaży  R: Redaktor

R: Witam, Redaktor siema. z Redakcji Prasowej Project News. Mam parę pytań dotyczących napaści tuż obok Pana garaży. Ma pan moment?
W: Nie jestem w nastroju, by zawracać sobie głowę Panem, miłego dnia.

R: Proszę, mam jedno pytanie do Pana. Czy był Pan świadkiem tego zdarzenia?
W: 
Nie, nie byłem. W tamtej chwili byłem w innym mieście, załatwiałem sprawy urzędowe w San Fierro — składałem podanie jako nowy burmistrz owego miasta.

R: W takim razie dziękuję za chęci, miłego dnia.

XGwBbve.png

Ballas'om było mało... Chcieli pozbyć się również głowy całej rodziny, Carl'a. Jeden z członków grupy zajechał na ulicę Groove Street, gdzie oczekiwał na swoją ofiarę. Jak się później okazało, to okupant miał większy problem, jego cel był uzbrojony i miał wielkie doświadczenie we władaniu broni. Carl był gotowy na nalot, gdyż plotki szybko się rozniosły po rodzinie o planach gangu. Podczas kiedy Carl opuszczał próg swojego rodzinnego domu, gotowy Ballas wymierzył w swój cel i oddał chybioną serię z pistoletu maszynowego TEC-9. Szybkim i zwinnym ruchem wyciągnął zza pasa broń i wystrzelił 3 celne strzały w klatkę piersiową swojemu antagoniście, który wykrwawił się na miejscu. Ciało wrzucił do Tahomy, którą przyjechał oprawca i zniszczył, w celu oczyszczenia się z jakichkolwiek dowodów działających na niekorzyść Carl'a.

3mteFZN.gif

XGwBbve.png

Dziękuję za przeczytanie tego materiału, zapraszam do innych, treściwszych materiałów! Trzymajcie się!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News Senior Reporter@siema.
Grafiki:  Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja:  -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.