Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Opis frakcji SAFD

Puffy

Rekomendowane odpowiedzi

b75B7ux.png
image.png.906cbdbab2539e74d88b3129f85f069d.png

Witajcie! Ja jestem Pressman @Maras. z Redakcji Project News, a dzisiaj przedstawię Wam opis frakcji SAFD! W dzisiejszym temacie porozmawiamy o strażaku i jego ciężkiej pracy, która może ocierać się o śmierć! Zapraszam do przyjemnego czytania owego tematu!

VDgjwdI.png

Frakcja San Andreas Fire Department (SAFD), to zorganizowana grupa ludzi, którzy ratują mienie publiczne, jak i życie ludzkie. Dzięki nim możemy zaobserwować duże zmiany w środowisku, które mogą pojawiać się z zaskoczenia! Dajmy na przykład powalone drzewo, leżące na drodze publicznej, które zagraża dalszej jeździe. Gdy owa frakcja otrzyma zgłoszenie od graczy serwera, po chwili reagują na zgłoszenie gotowi do boju! Przyjeżdżają odpowiednim pojazdem w celu zneutralizowania obiektu, który leży, zagradzając ulicę. Oczywiście pracownicy tej frakcji nie zajmują się tylko i wyłącznie powalonymi drzewami. Muszą opanować również pożary wewnętrzne, pożary zewnętrzne, plamy oleju, niekiedy skoczków, ale też wiele innych sytuacji.

Pracownik frakcji @alfred postanowił pomóc mi w artykule i opisać wszystkie pojazdy frakcyjne, za co bardzo dziękuje.
Rozpiska znajduje się w spojlerze.

Spoiler

Ladder - pojazd przystosowany do wyjazdów na samobójców, możliwe wyjazdy na pożary, ale w skrajnych przypadkach.

Spoiler

EkioVHB.png

Engine - pojazd przystosowany do wyjazdów gaśniczych oraz na wyjazdy ratowniczo-techniczne.

Spoiler

dRTXIch.png

Technical - przystosowany do wyjazdów na zgłoszenia o porzuconych kłodach, wycieków olejów, również na wypadki ratowniczo-technicznego.

Spoiler

2Wwz3S5.png

Ambulance - używamy go tylko i wyłącznie, kiedy SAMD nie może wysłać swojej jednostki, by móc wyjechać nim trzeba mieć specjalne uprawnienia.

Spoiler

hlFYjZ5.png

Urban Search and Rescue - pojazd przystosowany do wyjazdów w góry Mount Chiliad, na wypadki i niekiedy skoczków, gdy jest do tego potrzeba.

Spoiler

2YpWBxd.png

High Air Unit - używany do patrolowania oraz do przenoszenia poszkodowanych z ciężkimi urazami, gdy potrzebują szybszego transportu do szpitala (gdy SAMD nie dysponuje swoich jednostek).

Spoiler

cvUsIol.png

Head Patrol Unit - pojazd dla członków Departament Heads, służy do patrolowania San Andreas.

Spoiler

m80G4eU.png

Leader Staff Unit oraz Training Staff Unit - od prawej patrolówki przeznaczone dla Departament Leaders oraz dla Training Staff.

Spoiler

iHTlCpy.png

Patrol Unit - pojazd przeznaczony dla pełnoprawnych pracowników, służy do patrolu.

Spoiler

ngMiJQR.png

Upper Patrol Unit - Pojazdy patrolowe przeznaczone dla pracowników od stopnia Engineera, służące do patrolu.

Spoiler

UVRSD4c.png

Awarded Patrol Unit - Patrolówka przeznaczona dla pracownika tygodnia.

Spoiler

kubQSLt.png

Za słabą jakość zdjęć przepraszam.

image.png.869fc3ef22b6ffa703797714e7a3bd39.png

Krótki wywiad z jednym pracownikiem SAFD, który ma duże doświadczenie w tym, co robi.

P: Pressman @Maras. A: Pracownik frakcji SAFD @alfred

P: Witam, z tej strony Pressman Maras. z Redakcji Project News. Chciałbym zadać Ci kilka pytanek. Jesteś gotowy?
A: Witam, z tej strony Senior Engineer alfred z San Andreas Fire Department. Jasne, możemy zaczynać.

P: Zadam Ci pierwsze pytanie. Jak zacząłeś rozgrywkę na ty serwerze?
A: Na tym serwerze zacząłem grać tak naprawdę, tylko dlatego, że chciałem zobaczyć, czy dalej mam taką chęć do grania w MTA jak miałem na poprzednim serwerze.

P: Jak teraz po Tobie wiedzę, miałeś taką chęć?
A: Nie do końca. Gdy zarejestrowałem konto na Project RPG, pograłem przez 3 dni i przestałem grać, gdyż nie chciało mi się. Wróciłem dopiero pod koniec 2021 roku, gdzie myślę, że wtedy poczuwałem taką chęć, aż dotąd.

P: Jaka myśl o tym serwerze towarzyszyła ci od początku rozgrywki?
A: Przypominała mi poprzedni serwer i myślę, że w głównej mierze to na początku przetrzymało mnie na taki czas na tym serwerze, jaki spędziłem.

P: Ciekawe. Co przyciągnęło twoją uwagę na tym serwerze?
A: Największą uwagę, na tym serwerze, przyciągnęły frakcję, a dokładnie SAFD. Od samego początku chciałem prezentować poziom RP, który nie polega tylko na jednej czynności robionej codziennie, a różnorodnością taka, jaka występuje w SAFD, bo tak naprawdę nigdy dokładnie nie wiemy, na co pojedziemy, dostając powiadomienie o nowym zgłoszeniu.

P: Interesujące, a tu kolejne pytanie. Kiedy postanowiłeś dołączyć do SAFD?
A: W kwietniu tam tego roku przeglądałem forum i siedziałem akurat wtedy ze znajomymi, którzy namówili mnie, żebym napisał podanie do frakcji.

P: Na służbie przesiadujesz ze znajomymi?
A: Obecnie nie mam już kontaktu z tymi, co mnie namówili, a osoby, z którymi na co dzień przesiaduję na SAFD, traktuję jak swoich przyjaciół, oczywiście nie wszystkich, ale garstkę osób.

P: Dobrze Ci się pracuje z tymi ludźmi?
A: Myślę, że gdyby nie oni już dawno mnie by tu nie było.

P: Rozumiem. Ciężka jest praca strażaka? Opowiedz nam trochę o tym.
A: Uważam, że praca strażaka jest ciężka, nie jest ona taka łatwa, jak ludziom się wydaje. Wyjeżdżanie na zgłoszenie takie jak wypadki, skoczki czy pożary budynków równają się z wielkim niebezpieczeństwem i szansą, że może nam się coś wydarzyć, próbując ratować ludzkie życie.

P: Jakie zgłoszenia pojawiają się najczęściej?
A: Najczęstszymi zgłoszeniami, na które odpowiadamy w całym tygodniu to zdecydowanie pożary oraz powalone drzewa.

P: Dobrze, to na tyle ode mnie. Dziękuje za poświęcony mi czas! Chciałbyś kogoś pozdrowić?
A: Dziękuje również. Chciałbym pozdrowić siostrę @WiksaPiksa oraz mojego ziomka @ProMenPl.

k1AwIr0.png

ZQVllAZ.gif

FmVfE0a.gif

Oczywiście nie obyło się bez zdjęć z aktualnej akademii. Nawet widzowie mieli zaszczyt przyjść, pooglądać!

6uZK6dy.gif

XGwBbve.png

Dziękuje za przeczytanie tego jakże krótkiego materiału! Mam nadzieje, że przypadł Wam do gustu. Zapraszam do innych tematów!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Project News

Artykuł: Pressman @Maras.
Grafiki:
 Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja: Director @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.