Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Złoto w Blueberry, a to wszystko przez pomidory...

_PeMaR_

Rekomendowane odpowiedzi

d04gfWv.png

naTqDnE.png

Witam, z tej strony Reporter  _PeMaR_, z redakcji Project News. Pewna kobieta z Blueberry sadząc pomidory na wiosnę w ogródku, wykopała złoto, zapraszam do artykułu, aby przeczytać jej historię.

VDgjwdI.png

Stasiek, złoto... nie uwierzysz, ale znalazłam złoto - zawołała kobieta wczesnym poranku do męża, on nie uwierzył i zaczął się śmiać, że ma bujną wyobraźnię, lecz podszedł do niej i zamarł, zauważył bryłę złota, natychmiast ogrodził to miejsce i ukrył, żeby sąsiedzi nie widzieli tego, jeszcze by ukradli, stwierdził. Poszedł po specjalne przyrządy, aby to wydobyć i nie uszkodzić. Wezwał specjalistów od złota, którzy stwierdzili, że to wielka ruda, a ta informacja może być wart miliardy dolarów, ponieważ taka wielka żyła, na pewno nie jest sama. Wydobyli w ogródku 4 kg złota i ta rodzina, stała się milionerami. Geolodzy zbadali dokładnie pobliski teren, a ziemie te zdrożały kilka tysięcy procent w jeden dzień, jeszcze 5 maja można było kupić działkę na dom za 10000 dolarów, teraz są to miliony, taki popyt jest na złoto w tej okolicy, bo po dokładnym zbadaniu wydobytego złota, było bardzo dobrej jakości, jakiego nie ma nigdzie w San Andreas. Przez najbliższy miesiąc po zdarzeniu wybudowano dziesiątki wielkich kopalń, a ich właściciele odnotowują ogromne zyski, złota tam nie trzeba szukać, one same się znajduję po chwili. Blueberry tym samym zostaje najdroższym miastem w San Andreas, z racji, że ceny ziemi są tu ogromne i podatki.

XGwBbve.png

A jak się to stało od samego początku o tym opowie nam kobieta która jako pierwsza ujrzała te złoto, czyli Pani Mercedes Trump, który tylko sadziła pomidory, zapraszam.

Gzqqb1L.png

R: Redaktor _PeMaR_ | M: Pani Mercedes, wielka odkrywczyni złota.

R: Witam, z tej strony Redaktor _PeMaR_, redakcja Project News. Mogę zadać Pani kilka pytań?
M: 
Jasne, proszę pytać, mam czas, jestem zarobiona haha.

R: Sadziła Pani pomidory i odkryła złoto, ale chciałbym dowiedzieć się, jak to wyglądało od Pani perspektywy i jak na to zareagowała Pani?
M:
 To było niesamowite, z początku myślałam, że to po prostu jakiś piasek, czy zwykły kamień o takim kolorze, ale dotknęłam i to złoto, dobrze się przyjrzałam, to dopiero stwierdziłam, że to złoto i zawołałam męża wtedy, a to dopiero był bardzo mały fragment tego, co wydobyliśmy. Jedyny minus tego, że zapomniałam w terminie zasadzić pomidorów i muszę zakupić nowe, niestety, a takie z ogródka najlepsze, ale złoto też może być.

R: Co Pani zrobiła z tym złotem?
M:
 Sprzedała, za 4kg dostałam 250000$, nie ogłosiłam nic o tym i gdy ziemie w Blueberry były w miarę tanie to kupiłam za tą cenę kilka działek, ogólnie na nich wydobyłam z mężem 45 kilogramów złota i to było wart 3 miliony dolarów, niesamowita kwota, w takim małym czasie, bo to tylko niecały miesiąc. 

R: Jak Pani widzi swoją przyszłość?
M:
 Planuje inwestować dalej w ziemie w Blueberry i wydobywać złoto, lecz jest to teraz mniej opłacalne z racji dużych cen kupna działki, ale kupiłam wille w Los Santos na dzielnicy Richman i żyję bardzo luksusowo.

R: Dziękuje za wywiad i życzę miłego dnia!
M:
 Nawzajem, do widzenia!

5kttmaL.gif

kOhO1po.gif

Niektórzy mają szczęście, a inni pecha za to, no cóż, może my trafimy na takie szczęście. Dziękuje za przeczytanie artykułu i życzę miłego dnia, adios!

8eybfgF.png

Autor: Reporter @_PeMaR_
Grafiki: Senior Graphic Designer  @Aiishan
Korekta: Reporter @xanny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.