Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z HymelJadwiga

xanny

Rekomendowane odpowiedzi

kMu2InS.png

naTqDnE.png

Witam Senior Pressman @xanny z Redakcji Project News. Dzisiejszym gościem jest Moderator @HymelJadwiga, nie przedłużając, zapraszam serdecznie!

Gzqqb1L.png

X: @xanny | H: @HymelJadwiga

X: Uszanowanie, Senior Pressman xanny z Redakcji Project News, moim dzisiejszym gościem jest Moderator HymelJadwiga. Witam serdecznie!
H: Cześć!

X: Dobrze Hymel, na początku opowiedz nam coś o sobie.
H: No to tak. Na imię mi Kuba, mieszkam w małej miejscowości na Dolnym Śląsku. Na co dzień uczęszczam do lokalnego technikum, gdzie uczę się zawodu informatyka. Moimi zainteresowaniami są muzyką, informatyką, historią, modelowaniem oraz graniem w gry komputerowe.

X: Wspomniałeś o modelowaniu, czy masz jakieś modele, które chciałbyś pokazać czytelnikom?
H: Trochę wstyd się przyznać, ale średnio mi to wychodzi, w pełni udało mi się skleić tylko dwa modele - Nissana Silvię S13 oraz Panzerkampfwagen 4 i z każdego z nich jestem dumny. Mimo tego sprawia mi to ogromną radość. Zdjęć niestety nie posiadam.

X: Rozumiem, no dobrze w takim razie przejdźmy do MTA, jak się odnalazłeś na tej platformie?
H: MTA pokazał mi mój znajomy pod koniec 2014 roku, graliśmy wtedy na upadłym już serwerze PYLife. Dość szybko odnalazłem się na platformie, która mi się spodobała, było tam dużo ciekawych serwerów z przeróżnymi trybami rozgrywki. W 2020 roku powróciłem na wcześniej wspomniany serwer, ale zbyt długo na nim nie pograłem. Jesienią tego samego roku wspólnie z kolegą znaleźliśmy Projecta w wyszukiwarce serwerów.

X: Jakie były twoje początki na ProjectRPG?
H: Tak jak wspomniałem, zacząłem swoją grę w listopadzie 2020 roku wspólnie z moim kolegą @Osqar. Początki były trochę ciężkie. Na starcie pracowaliśmy na pracach dorywczych. Najbardziej spodobał nam się drwal, który umożliwiał nam wspólną pracę. 21 marca 2021 roku dołączyliśmy do frakcji San Andreas Fire Department, w której przebywam aż do dziś. Poznaliśmy tam grupkę ludzi, z którymi do dziś utrzymujemy kontakt. Reasumując, dość szybko odnalazłem się na serwerze.

X: Rozumiem, na jakim stopniu aktualnie jesteś w SAFD?
H: Obecnie jestem na stopniu Assistant of Deputy Chief - zastępca vice lidera frakcji.

X: To dość wysoka posada, mógłbyś opowiedzieć czym, w Zarządzie się zajmujesz? Masz wyznaczoną rolę?
H: W zarządzie zajmuje się zliczaniem aktywności pracowników, zarządzaniem discordem oraz działami na forum serwera, materiałami szkoleniowymi. Sprawuje również pieczę nad grupą egzaminatorów, prowadzę grupę lotniczą oraz dział Newsroom Fire Department.

X: To bardzo wiele funkcji, może po kolei, od czego służy grupa lotnicza w SAFD?
H: Flying Powers, bo taka jest jej nazwa, zajmuje się patrolowaniem terenów trudno dostępnych i transportem poszkodowanych za pomocą śmigłowców.

X: Czyli coś w stylu LPR?
H: Coś w tym stylu.

X: Dobrze, w takim razie czy mógłbyś powiedzieć czytelnikom, co się robi w dziale Newsroom Fire Departament?
H: Dział ten jest miejscem, w którym raz na jakiś czas pojawiają się podsumowania, statystyki, wywiady, plebiscyty oraz artykuły na różne tematy. Inspiracją do jego założenia była Wasza redakcja.

nxnUnlP.gif

X: Fajna inicjatywa, a co sądzisz o atmosferze panującej w FD?
H: W naszej frakcji panuje rodzinna oraz luźna atmosfera. Zarząd dba o komfort i dobre imię pracowników, których bardzo szanujemy i nagradzamy za ciężką pracę. W zasadzie to każdy ma szansę się u nas wykazać!

X: Bardzo fajnie, a jeśli chodzi o trudność w tej frakcji, to nowemu graczu ciężko byłoby zdać taki egzamin we frakcji?
H: Egzaminy, wbrew opinii wielu graczy nie są aż tak trudne, jak może się to wstępnie wydawać. Sztab naszych szkoleniowców i egzaminatorów z chęcią odpowiada na każde pytanie, związane z frakcją dzięki temu wyniki egzaminów z każdą rekrutacją się zwiększa.

X: A chciałbyś przekazać jakąś sentencję do przyszłych akademików?
H: Chodźcie na te szkolenia!

X: I tym akcentem kończymy temat kariery SAFD, przejdźmy może do zwykłej rozgrywki na moment. Moje pytanie brzmi, jaki posiadasz aktualnie majątek?
H: Mam dość mały majątek. Często dokonuje nieprzemyślanych wymian, na których w większości tracę pieniądze, można by rzec, że słaby ze mnie biznesmen. Ogólna wartość mojego majątku oscyluje w granicach ~2.5kk i są to głównie pojazdy.

X: Lepsze to niż nic, jak to powiadają. Ile aktualnie masz godzin na serwerze i czy nie żałujesz straconego czasu?
H: Na serwerze spędziłem 2255 godziny i nie żałuję ani jednej z nich.

X: Pamiętasz może, czym było twoje 1 auto na serwerze?
H: Jest to pojazd marki Perennial o VUID 4303, który nadal jest moją własnością.

X: Rozumiem, a teraz powiedz o swoim najdroższym pojeździe ze swojej kolekcji.
H: Moim najdroższym pojazdem jest czarno-białe Banshee Viper GTS. Auto posiada większość dostępnych modyfikacji wizualnych, jak i mechanicznych. Wartość pojazdu to mniej więcej 1.3kk-1.5kk.

X: Bardzo ładny pojazd, przejdźmy może do organizacji, zauważyłem, że jesteś w NieTykalnych, co o niej sądzisz i na jakiej randze tam jesteś?
H: NieTykalni to jedna z najlepszych organizacji na serwerze. Znajduje się tam na posadzie zastępcy prezesa - vice lider. Wszystkim członkom oferujemy wysokiej klasy pojazdy, osoby do grania a przede wszystkim bratnią atmosferę.

X: Dla zainteresowanych, pytanie o bazę, gdzie się znajduję?
H: Nasza baza to Avispa Country Club w San Fierro obok spawnu.

X: Polecasz czytelnikom Nietykalnych?
H: Tak, zdecydowanie polecam.

nCAUnl9.gif

X: Zauważyłem również iż jesteś w biznesie Marquee; Outdoor media, czy mógłbyś opowiedzieć, czym jest ten biznes i na czym polega?
H: W biznesie zajmujemy się wykonywaniem profesjonalnych grafik oraz wyjątkowych billboardów, które można zauważyć na całym serwerze. Warto skorzystać z naszych usług.

X: A na jakiej randze jesteś w biznesie?
H: Vice dyrektor, również zarząd frakcji.

X: Od kiedy już jesteś w owym biznesie?
H: Od samego początku jego działania.

X: Dużo zleceń macie, jeśli chodzi o jakieś grafiki czy billboardy?
H: W ciągu miesiąca wykonujemy nawet do 15 różnych zleceń, z czego każde z nich jest w pewien sposób unikatowe.

X: Czy nawet z ciężkimi oczekiwaniami klientów, dawaliście sobie radę?
H: Dzięki naszym grafikom nie ma dla nas przeszkód nie do pokonania. Jesteśmy w stanie poradzić sobie ze wszystkimi klientami, nawet z tymi ciężkimi.

X: Czy byli jednak klienci, którzy żądali zwrotów pieniędzy?
H: Akurat z takimi klientami na szczęście nie mieliśmy do czynienia, ale zdarzały się różne komplikacje, takie jak ograniczenia skryptowe czy też zbyt wygórowane oczekiwania.

X: Dobrze, jeśli chodzi o zarobki w biznesie, to jakie są?
H: Co prawda, będąc w zarządzie biznesu, moje zarobki znacząco zmniejszyły się, na rzecz zwiększenia ich dla naszych pracowników. Najaktywniejsi członkowie biznesu potrafią zarobić ponad 50.000$. Warto nadmienić, że cała kwota za grafikę trafia do osoby, która ją wykonała.

X: Bardzo sprawiedliwe ze strony biznesu, może teraz przejdźmy do twojej rangi administracyjnej, jaką jest Moderator, nad czym sprawujesz pieczę i czy służba administracyjna sprawia ci radość?
H: Oprócz robienia reportów i codziennej pomocy na serwerze do moich obowiązków należy opieka nad działem nieruchomości, punktów premium, propozycji oraz usług. Mimo spędzenia ponad roku w ekipie serwera nadal czuję zapał i chęć niesienia pomocy naszym graczom.

X: Również życzę Ci takiego zapału. A moje następne pytanie brzmi, jak udaje ci się połączyć tyle obowiązków na raz, jesteś w zarządzie we frakcji, biznesie oraz organizacji. Dodatkowo masz też funkcję moderatora, starcza Ci czasu na życie prywatne?
H: Kluczem do połączenia tych wszystkich obowiązków jest efektywne rozkładanie ich sobie w czasie i nieprzepracowywanie się. Dzięki temu mam czas na granie ze znajomymi w inne gry, wyjście na dwór czy też obejrzenie filmu lub odcina serialu.

X: Miałeś kiedyś taki moment, w którym, chciałeś to wszystko porzucić i odejść z serwera?
H: Przyznam, że miałem taki okres, w którym kompletnie zatraciłem chęć do dalszego działania na serwerze. Nadmiar spraw prywatnych spowodował, że zaczynało mi brakować czasu na grę. Na szczęście ten czas już minął i z powrotem mogę poświęcać część mojego wolnego czasu na serwer.

82Z4YYj.gif

X: Miejmy nadzieję, że nie będzie po raz kolejny takiego okresu w twojej karierze. Zbliżamy się do końca, masz jakieś motto lub sentencję, z którą chciałbyś się podzielić?
H: Głowa do góry i do przodu. Z tego miejsca chciałbym serdecznie pozdrowić całą frakcję San Andreas Fire Department oraz organizację NieTykalni.

X: Z tego, co widzę, o pozdrowienia pisać już nie muszę, dołączam się do pozdrowień i życzę Ci wszystkiego, co najlepsze, żegnaj!

XGwBbve.png

To tyle z wywiadu, dziękuję @HymelJadwiga, za udzielenie mi go i zachęcam was drodzy czytelnicy do zostawienia po sobie opinii.

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News
Autor: Senior Pressman @xanny
Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja: Empl. Menager @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.