Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Gracze o tłustym czwartku

AlimentoS

Rekomendowane odpowiedzi

tKGkOtm.pngnaTqDnE.png

Dzień dobry czytelnicy! Dzisiaj podejmujemy przepyszny temat. W artykule dowiecie się o historii tego nietypowego, ale jakże słodkiego święta. Dodatkowo zapoznacie się z wynikami ankiety przeprowadzonej wśród graczy serwera ProjectRPG oraz przeczytacie dwa wywiady.
VDgjwdI.png

Tłusty czwartek to już tradycja, która przypada zawsze w ostatni czwartek przed wielkim postem. Co więcej, dzień ten rozpoczyna ostatni tydzień karnawału. Dawno temu nazywano to "tłustym dniem", ponieważ symbolizował on koniec zimy. Tego dnia na stołach było można zobaczyć tylko tłuste jedzenie. 

rDCJQck.png
Gzqqb1L.png

R - Redaktor @AlimentoS  |  S - Użytkownik @_Matekkk_

R: Witam, Trainee AlimentoS z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałby Pan wziąć udział w wywiadzie związanym z tematem zbliżającego się tłustego czwartku?
S: 
Siemka. Myślę, że nie będzie problemu.

R: Super! Jaki jest Twój aktualny rekord zjedzonych pączków w ciągu jednego dnia? Kiedy ten moment miał miejsce?
S: 
Moja rekordowa ilość zjedzonych pączków w ciągu jednego dnia wynosiła jakoś 12. Bardzo duża liczba i nie ukrywam, że potem było ciężko. Sytuacja ta miała miejsce dokładnie rok temu.

R: Sporo! Ile planujesz zjeść pączków jutro? Padnie nowy rekord?
S: 
Myślę, że jutro zjem coś około 7 pączków. Wydaje mi się, że jest to taka klasyczna ilość.

R: W tym roku na spokojnie! Podaj nam jeszcze, proszę swoje ulubione trzy rodzaje pączków.
S: 
Osobiście uwielbiam pączki z nadzieniem różanym, ponieważ mają znakomicie fajny smak. Natomiast również myślę, że dobre są czekoladowe oraz klasyczne z marmoladą.

R: Świetny wybór! Swoje słodkości zakupujesz zazwyczaj w prawdziwej piekarni, czy w supermarketach? Co decyduje o takim, a nie innym kroku?
S: 
Mieszkam blisko sklepów, więc tam najczęściej zakupuje pączki, aczkolwiek te z piekarni są nie do podrobienia. Był też rok, gdzie sam wypiekałem owe pączki, robiłem też faworki. Bardzo lubię kucharzyć, więc może i w tym roku uda się coś zrobić.

R: Pychota! Zbliżamy się ku końcowi, chciałbyś kogoś pozdrowić?
S: 
Także: @ka6i, @Richard_SoN^nvd oraz @semyaaza, pozdrawiam mordeczki!

R: Gorąco pozdrawiamy! W takim razie ode mnie to już wszystko. Życzę miłego dnia i smacznego zajadania się pączusiami!
S: 
Dziękuje serdecznie za wywiad i również życzę smacznego!

MNc8JnW.png
Gzqqb1L.png

R - Redaktor @AlimentoS  |  S - Użytkownik @Natalka

R: Witam, Trainee AlimentoS z Redakcji Prasowej Project News. Czy mógłbym zająć Pani chwilkę?
S: 
Dzień dobry, jasne!

R: Super. Jak dobrze wiemy, już jutro czeka nas najsłodszy dzień w roku. Wiesz może, o jakim dniu myślę?
S: 
Tłusty czwartek?

R: Oczywiście, że tak! Masz jakieś plany na ten tłusty dzień?
S: 
Nie mam żadnych większych planów na ten dzień.

R: Pamiętasz może, jaki jest Twój rekord zjedzonych pączków w jeden dzień? Kiedy on padł?
S: 
Chyba 3, miało to miejsce rok temu.

R: Masz obrany jakiś cel, ile pączków zjesz podczas tegorocznego tłustego czwartku?
S: 
Ze względu na treningi, tylko 3 sztuki.

R: Przechodzimy do ostatniego pytania. Podaj swoje ulubione trzy rodzaje pączków.
S: 
Popularna marmolada, a także oponki i gniazdka.

R: Super! Chciałaby Pani kogoś pozdrowić?
S: 
Jasne, w szczególności pozdrawiam @Jezus_Carbonara.

R: Oczywiście gorąco pozdrawiamy! Dziękuje bardzo za udzielenie wywiadu i życzę smacznego zajadania się pączkami!
S: 
Dziękuje, do widzenia!

ss6sYKn.png
VDgjwdI.png

Przyszedł czas na podsumowanie ankiety przeprowadzonej wśród graczy serwera ProjectRPG.
W ankiecie udział wzięło 15 osób. Każdy z nich odpowiedział na dwa proste pytania!

Pytanie numer 1: Ile pączków zjadłeś/zjadłaś w tegoroczny tłusty czwartek?
W tym pytaniu odpowiedzi były przeróżne. Rekordzista zjadł aż 20 pączków.
Następnie zjedzono kolejno: 16, 14 (2), 10... Jedna osoba nie zjadła ani jednego pączka.

Pytanie numer 2: Moje TOP 3 ulubione pączki to?
To pytanie pokazało różnorodność gustu naszych ankietowanych.
Najczęściej wymieniany jednak był tradycyjny pączek z marmoladą (7 głosów), zaraz za nim pączek z czekoladą (6 głosów),
pączek z nadzieniem różanym (5 głosów), pączek z budyniem (4 głosy), donaty (3 głosy), a także oponki i adwokat (po dwa głosy).

CdMqjUU.png

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:
Autor: 
Trainee @AlimentoS
 Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja:
 Empl. Menager @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.