Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Czy czeka nas nielegalna wycinka lasów?

AlimentoS

Rekomendowane odpowiedzi

mL9eSzp.png
naTqDnE.png

Witam, z tej strony Trainee AlimentoS. Dzisiaj poruszymy poważny temat - czy władze San Andreas zaplanowały nielegalną wycinkę części lasu?
Przeprowadziliśmy szerokie śledztwo w tej sprawie i znamy już odpowiedź na powyższe pytanie.
Jednak niech to Was nie zmyli. Finał tej sprawy jest jeszcze daleko przed nami...
VDgjwdI.png

Kilka dni temu do naszej redakcji wpłynął anonimowy list od jednej z mieszkanek miejscowości Angel Pine.
Dotyczy on rzekomego planowania przez władze stanu San Andreas wycinki do nawet kilkuset drzew w lesie, nieopodal Mount Chiliad.
Jak się okazuje, autorka listu to najprawdopodobniej pracowniczka urzędu miasta Los Santos.

B8sDSul.png
XGwBbve.png
Treść nadesłanego do nas listu brzmi następująco:
"Dzień dobry. Na co dzień pracuje dla władz stanu San Andreas. Od kilku dni często odwiedza nas prezes jednego z zakładu zajmującego się wycinkami drzew.
Firma ta współpracuje z nami nieprzerwanie od kilkunastu lat. Problem polega na tym, że dzisiaj po 9:00 ten prezes pojawił się w obecności jakichś ludzi.
Ubrani w jakieś garnitury, jeden miał czarną walizkę, natomiast kolejnym dwóm osobą wystawały pistolety.
Jeden z nich przypomina mi poszukiwanego mężczyznę, który niedawno miał brać udział w wojnie gangów na przedmieściach Los Santos.
Weszli oni do biura władz stanu i wyszli bez walizki, a ponadto zadowoleni.
Kilka godzin później podsłyszałam, że w przyszłym tygodniu rozpocznie się wycinka części lasów i że nikt się o tym nie może dowiedzieć.
Na pytanie mojej koleżanki dotyczące jak dużo tego lasu, usłyszeliśmy odpowiedź, że wycięte zostanie ponad 230 drzew!
Nie wiem co robić, mieszkam w okolicznym miasteczku i nie wyobrażam sobie, żeby doszło do tej sytuacji! Proszę o pomoc, anonim."

qwfjhNt.png
XGwBbve.png
Niezwłocznie postanowiliśmy przyjrzeć się tej sprawie. W pierwszej kolejności skontaktowaliśmy się rzecznikiem władz stanu San Andreas.
Gzqqb1L.png

R - Redaktor  |  S - Rzecznik

R: Witam Serdecznie. Z tej strony Trainee AlimentoS z lokalnej redakcji prasowej. Miałbym do Pana kilka ważnych pytań, czy mógłbym liczyć na Pana odpowiedzi?
S: Dzień dobry. Jasne, jestem do Pana dyspozycji.

R: Chciałbym zapytać na początku Pana, czy wie Pan coś o planowanej wycince ponad 200 drzew w lesie niedaleko Angel Pine?
S: Tak, jednak nie do końca. Wczoraj otrzymałem informację od mojego przełożonego na temat planowanej wycinki. Jednak na chwilę obecną mówimy o dwudziestu drzewach, które są w bardzo słabym stanie i w każdej chwili mogą zagrozić na przykład grzybiarzom. Pragnę również dodać, że obecnie czekamy na pozwolenie na wycinkę, a następnie wykonamy przetarg, który wyłoni wykonawcę tego zlecenia.

R: Rozumiem, jednak w ostatnich dniach dotarła do nas informacja o tym, że planują Państwo wyciąć blisko 235 drzew. W grę miała wejść mafia z Los Santos, a także walizka z pieniędzmi.
S: Przykro mi, ale taka sytuacja nie miała miejsca.

R: A czy jest możliwość, że nie poinformowano Pana o taki...
S: Panie redaktorze, pozwolę powtórzyć Panu jeszcze raz. Władze stanu San Andreas planują wyciąć dwadzieścia drzew, które są w słabym stanie. Działania te podjęte są w związku z petycją pobliskich mieszkańców oraz grzybiarzów. Na chwilę obecną czekamy na pozwolenie, a następnie wykonamy przetarg, który wskaże firmę odpowiedzialną za wycinkę tych drzew.

R: Jak najbardziej Pana rozumiem. Chciałbym jeszcze dopytać, kiedy wpłynęła ta petycja oraz kiedy ją rozpatrzono?
S: Petycja trafiła do nas dwa tygodnie temu. Władze stanu San Andreas rozpatrzyły ją pozytywnie trzy dni temu. Jeszcze tego samego dnia wysłaliśmy wniosek do specjalnej komisji, która wyda pozytywną lub negatywną opinię na temat tej wycinki.

R: Kiedy możemy spodziewać się przetargu?
S: Przetarg pojawi się po wydaniu pozytywnej opinii przez komisję, która ma na to 31 dni.

R: Rozumiem, w takim razie dziękuje bardzo za udzielenie wywi...
S: Chciałbym tylko Panu przerwać, jeśli można na chwilę. Skąd Pan wie o tej rzekomej wycince?

R: Nie mogę zdradzać takich informacji. Tym bardziej że był to list anonimowy.
S: Zapewne od kobiety?

R: Tak, a skąd te podejrzenia?
S: Tydzień temu jedna z naszych pracownic otrzymała wypowiedzenie w związku z wynoszeniem tajnych i wrażliwych informacji. Odgrażała się naszym władzom.

R: Czyli sądzi Pan, że to może być ta kobieta?
S: Tak, za moment poinformuję o tej sytuacji mojego przełożonego. Jeśli okaże się to prawdą, czekają ją spore konsekwencje.

R: Rozumiem, w każdym bądź razie ode mnie to wszystko. Dziękuje bardzo za poświęcony czas na udzielenie wywiadu. Miłego dnia!
S: Dziękuje i polecam się na przyszłość.

bGJ5E8e.png
XGwBbve.png
Takiego obrotu spraw, się nie spodziewaliśmy. Jednak to nie koniec. Dzień po udzieleniu wywiadu, rzecznik prasowy poinformował naszą redakcję o złożeniu wniosku o ukaranie do sądu tej kobiety, o której wspomniał w swojej wypowiedzi. Otrzymaliśmy również oświadczenie od władz stanu San Andreas, w którym powtarzają się słowa wypowiedziane przez rzecznika prasowego.
"Szanowna redakcjo Project News. Przepraszamy za zaistniałą sytuację. Jesteśmy odpowiedzialnymi ludźmi i nigdy nie współpracowaliśmy z jakąkolwiek mafią. Jest nam przykro, że doszło do takiej sytuacji. Jednakże chciałbym poinformować, że jedyna planowana wycinka odbędzie się najwcześniej za dwa miesiąca. Dotyczy ona dwudziestu drzew, które w każdej chwili mogą zagrozić spacerowiczom, grzybiarzom, czy nawet pobliskim mieszkańcom. Wszystko, co robimy, jest zgodne z prawem. Osoba odpowiedzialna za wysłanie tego fake newsa jest nam znana i zostanie ukarana."

dAEQkf1.png

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:
Autor: 
Trainee @AlimentoS
 Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja: Director @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.