Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wypadek dwóch samochodów w Blueberry

Sz3wcu

Rekomendowane odpowiedzi

73SL2Pm.png

tQxJChk.png

Witam, z tej strony Trainne @Sz3wcu ze szkółki Prasowej Project News. W dzisiejszym artykule przedstawię akcje RP z udziałem prawie wszystkich serwerowych frakcji.
Zachęcam do przeczytania.
7f7u2TN.png

Dnia 11 lutego obecnego roku, około godziny 20:30 służby zostały poinformowane o wypadku czołowym dwóch samochodów, jednym z nich był sportowy, luksusowy oraz szalenie drogi Infernus, który spotkał się z wielkim, ciężkim, masywnym, off road'owym Rancherem Long w wersji Pickup. Na miejsce zostały zadysponowane takie służby jak SAPD, SAFD, SAMD oraz SARA. Po sprawdzeniu i upewnieniu się, że ratownikom nic nie grozi, wzięli się do ratowania osób poszkodowanych. Poszkodowanymi byli kierowcy obu z pojazdów, którym jak mogliśmy się dowiedzieć od strażaka SAFD, groziła utrata życia wskutek otrzymanych obrażeń. Poszkodowaniu zostali wyjęci z pojazdów i przetransportowani karetkami pogotowia do szpitala. Przyczyną wypadku najprawdopodobniej były złe warunki pogodowe ograniczające widoczność i przyczepność obu pojazdów.

hcsuzHu.png

Postanowiłem podejść do jednego ze strażaków, dokładniej do Senior Engineer'a @alfred i dowiedzieć się więcej na temat tego zdarzenia.

S - Trainee @Sz3wcu  A - Strażak SAFD @alfred

S: Witam, Trainee Sz3wcu z Akademii Project News. Proszę wyjaśnić po krótce, co tu się stało?
A: Witam, z tej strony pracownik Fire Department, Senior Engineer alfred! Mieliśmy do czynienia ze zderzeniem dwóch pojazdów, które jechały z naprzeciwka. Obecnie poszkodowanymi zajmują się medycy. Obaj poszkodowani są w ciężkim stanie, nie wiadomo czy przeżyją.

S: Czy było zagrożenie dla służb ratunkowych ? Praca przy takim zdarzeniu to na pewno niełatwe zadanie.
A: Owszem, było zagrożenie, aczkolwiek jesteśmy przygotowani na najcięższe zadania, które są nam stawiane. Nigdy nie wiemy, czy wrócimy do domu po akcji.

S: Jakie siły i środki zostały zadysponowane do tego wypadku?
A: Z naszej frakcji przyjechały dwa pojazdy jednostki Technical oraz Engine.

S: Są to pojazdy przystosowane specjalnie pod tego typu sytuacje, mam na myśli wypadki samochodowe.
A: Tak, są to pojazdy specjalistyczne, które są przygotowane i przystosowane do takiego typu zdarzeń.

S: Co mogło być przyczyną wypadku?
A: Przyczyną wypadku mogło być wiele rzeczy, na przykład zasłabnięcie jednego z kierowców, lecz wydaje mi się, że przyczyną były warunki pogodowe i złe dostosowanie prędkości do drogi, przez co jeden pojazd wpadł w poślizg i uderzył w drugi. Kierowcy muszą uważać, szczególnie w sezonie zimowym przy niskiej przyczepności i ograniczonej widoczności.

S: Która z frakcji dojechała na miejsce pierwsza? Słyszałem, że San Andreas Fire Department jest najszybciej na tego typu sytuacjach.
A: Tym razem nie było tak pięknie. Nasz chwilę dłuższy przyjazd był spowodowany innym zgłoszeniem po którym musieliśmy jak najszybciej reagować.

S: Rozumiem. Super, że są ludzie, którzy aż tak poświęcają się ratowaniu życia ludzkiego.
A: Robimy to z pasji. Ja zostałem strażakiem, bo zaraziła mnie tym moja siostra, WiksaPiksa i robię to, co lubię.

S: Ja panu dziękuje za wywiad, na pewno wielu kierowców po przeczytaniu artykułu wyciągnie z niego wnioski, że jednak trzeba uważać na drogach.
A: Dziękuje również i miejmy nadzieje, że kierowcy będą bardziej uważni, bo mamy coraz więcej, tak naprawdę zbędnej pracy, gdyby ludzie byli bardziej uważni.

GvdNJjr.png

24E4xoF.png

sXW4Gec.png

A7E24NC.png

huohHVu.png

Dla Redakcji Project News:

Twórca artykułu: Trainee @Sz3wcu
Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja: Empl. Menager @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.