Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Tazorek - oskarżony przez Gucio<3

Gucio<3

Rekomendowane odpowiedzi

Nick pracownika:  Tazorek
Data zdarzenia:  09/02/2023 23:34:55
Opis zdarzenia:  Zatrzymywałem swój pojazd na giełdzie w dozwolony sposób. Pojawił się nagle oskarżony Tazorek i stwierdził że nie można parkować pojazdu na giełdzie po czym założył blokadę i odstawił poprawnie zaparkowany pojazd na parking policyjny. Jego uzasadnieniem było stwierdzenie że nie można parkować na giełdzie.  A teraz przechodząc do konkretów. Oskarżony wykazał się w zaistniałej sytuacji brakiem znajomości regulaminu serwerowego:

Aktualizacja regulaminu serwera z dnia 02.03.2022 21:33

16.1.2. Wszelkie zdarzenia, w których udział biorą pojazdy, rozpatrywane są pod kątem obowiązującego na serwerze Kodeksu Ruchu Drogowego, znajdującego się w dziale San Andreas Police Department na forum serwera (przekierowanie).

Idąc dalej oskarżony wykazał się również brakiem znajomości Kodeksu ruchu drogowego:

§4.2 Kierujący ma prawo jedynie do parkowania w wyznaczonych do tego miejscach, bądź w stylu amerykańskim/polskim do 30 minut. W innych przypadkach może on zostać zabrany na parking policyjny zgodnie z Taryfikator SA Road Assistance.

A na koniec warto jeszcze dodać nieznajomość w zakresie parkowania co ma jasno opisane w taryfikatorze SARA jak wyglądają style parkowania

Dowody:  Dowody ze zdarzenia zamieściłem w załączniku

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

6.png

Informowałem gracza o tym że samochód jest źle zaparkowany i czy mógłby go przeparkować, ten jednak uznał że stoi poprawnie i nie zamierza go przestawiać. Poinformowałem go w takim razie że pojazd zostaje odholowany na parking policyjny zgodnie z taryfikatorem SARA. 

image.thumb.png.4cf03fead68e2ff0906eef2b6fc4d64c.png

mta-screen_2023-02-09_23-35-18.thumb.png.f0de5e692b1d000c39083ee9bb1323a4.png

Chciałbym również dodać że była to już druga sytuacja tego dnia, ponieważ o 22:04 gracz również zaparkował pojazd na giełdzie. Gdzie również poinformowałem go o tym że nie można parkować na terenie giełdy, i żeby przeparkował samochód.

image.thumb.png.2e6d174128223a0a6453c40fbc33193f.pngmta-screen_2023-02-09_22-02-09.thumb.png.daf5e11902e47dd1fd7b5eb42a8eb976.png

W sytuacji z godziny 22:04 pojazd stał faktycznie niepoprawnie lecz w sytuacji, która miała miejsce godzinę później stał on już zaparkowany poprawnie. Po za tym jak widać na załączonych przez Ciebie logach nie poinformowałeś mnie w żadnej z sytuacji o tym że jest on źle zaparkowany. Informacje taką dostałem dopiero gdy zapytałem się czy jest źle zaparkowany. Twoim uzasadnieniem na złe parkowanie było stwierdzenie że nie można parkować na giełdzie. Do tego jak już wspomniałeś o pierwszej sytuacji( z godziny 22) warto dodać że odpowiedziałeś mi że nie wolno parkować, lecz dopiero po moim ponowieniu pytania "dlaczego chcesz go zabrać". Nie poinformowałeś mnie o tym że pojazd jest źle zaparkowany czego potwierdzeniem będą logi. Również na co jest dowód w momencie gdy zadałem Ci pytanie dlaczego chcesz zabrać mój pojazd Ty od razu przystąpiłeś do zakładania blokady na koło mimo że stałem dosłownie obok Ciebie. Jeśli będzie trzeba to również dorzucę tego screena z moim pytaniem. 

Witam, zaczynając od początku, pracownik frakcji upomniał cię, abyś przeparkował swój pojazd, ponieważ na terenie giełdy nie parkujemy swoich pojazdów. Od tego służy parking, który znajduje się przed giełdą.

Pojazd został odholowany prawidłowo. Skargę odrzucam oraz zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.