Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Kolo1324

walek

Rekomendowane odpowiedzi

Login: walek
Nick oskarżonego: Kolo1324
Powód skargi: Nadużywanie rangi
Data zdarzenia: 2023-01-27 ok. 21
Dowody: 

Opis sytuacji: Wystawiłem pojazd marki Sultan id 19749 na giełdzie Las Venturas dnia 27 stycznia o godzinie 20:47. Wbijam kolejnego dnia i patrzę że pojazd znajduje się w przechowywalni pojazdów co mnie zdziwiło. Po napisaniu postu na forum w dziale pomocy okazało się że wyżej oskarżony umieścił mój pojazd do przechowywalni bez powodu.

Cześć, zamiast pisać na mnie skargę mogłeś napisać w wiadomości prywatnej, wytłumaczyłbym czemu wytepałem pojazd. Ale skoro już jest skarga to wytłumacze tutaj. Były reporty, że pojazd ma zawyżoną cenę, po przyjęciu go okazało się, że wystawiłeś sultana, jego cena była zawyżona o 100/150k. Dlatego też został odesłany do przecho.

Nie rozumiem co to znaczy zawyżona cena? Wystawiłem pojazd za taką cenę jaka mnie interesuję. Cena nie była zawyżona. Raczej wydaje mi się że nie ma nigdzie w regulaminie napisane za jakie kwoty można wystawiać pojazdy, wystawiam za tyle ile mnie interesuję. Zapłaciłem 700$ żeby wystawić swój pojazd na giełdzie wiec nie masz prawa teleportować go do przechowywalni bo ktoś napisał reporta że cena jest zawyżona, tak mi się wydaję na prostą logikę. Czekam na wypowiedź RCON bo moim zdaniem jest to zwykłe nadużywanie rangi.

Od kiedy nowego gracza stać na pojazd wartości 700k, zastanów się co piszesz. Jesteś winny mi 700$. 

Zakup oraz modyfikacja mojego pojazdu kosztowały ponad 700 tysięcy,  więc jak jego cena może być zawyżona. Komuś nie pasuje cena to go nie kupuje - proste. Wytepałeś moje auto bez powodu.

Zaczynając, sultana z maks silnikiem można dostać już za 350/360k+120k (body)+25k+20k+30k (tuning mechaniczny)+16,250(gz), apki transportowej nie liczysz, podobnie jak LPG, ponieważ nie da sie z tego zdemontować, jak już to jakiś mały %. Razem teraz wychodzi okolo 572k+wizualny, razem wychodzi okolo 580k. Nadal upierasz sie, że jest to warte ponad 750k? 

Ps. Dodam, że liczy się cena demontażu, a nie montażu części. Tyle odemnie.

324485652_4388483787942505_3111649456542026949_n.png?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=nFmBRFcRaQEAX-0WTQF&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=03_AdTnhSc0cQ2WRibW4dZxaCMbZ2WgO_0dzXCN__mj3SlZ8Q&oe=6400D8DF

18 godzin temu, Kolo1324 napisał:

1.12. Kwestie nieujęte w regulaminie rozpatrywane są indywidualnie przez administrację.

Dodatkowo myślę, że można to podpiąć pod: 4.1. Zabrania się wszelkich działań mogących pogorszyć sytuację gospodarczą serwera.

Gospodarkę serwera pogarsza wasz wymysł wyceniania pojazdów po cenie demontażu.

Swój pojazd kupiłem w salonie za ok. 360k, ulepszyłem silnik(22k+24k+26k+28k), zamontowałem ecu v4(40k), turbo v5(60k), LPG 75l(35k), zestaw uliczny(50k), gwintowane zawieszenie(32,5k), aplikacja transportowa(15k), Bodykit(75k), visu ok. 10k, nie będę wspominał o cenie montażu powyższych elementów. Jak wszystko podliczymy to daje ponad 770k, ja swój pojazd wystawiłem za 750k, gdzie wiadomo cena jest zawsze do negocjacji. 

Więc nie rozumiem dlaczego ktoś teleportuje mój pojazd z giełdy za którą zapłaciłem 700$ do przechowywalni bo mu się nie podobała cena. Pojazd należy do mnie i to ja decyduje za ile go sprzedam. 

Pojazd ponownie wystawiłem na giełdzie i stoi na niej ponad 24h i jakoś nikomu nie przeszkadza "zawyżona cena" jak to sobie nazwałeś i nikt go bez powodu nie teleportuje do przechowywalni. Nadużyłeś swojej rangi i bez powodu wyteleportowałeś mój pojazd z giełdy przez co straciłem 700$. Tyle ode mnie czekam na wypowiedź administacji RCON.

Możesz wystawiać pojazd za tyle ile uważasz dopóki mieści się to w ramach poprawnej gospodarki serwera. Jeżeli Twoje wyliczenia/wystawienie pojazdu jest sprzeczna z postanowieniami regulaminu serwera to administracja ma prawo taki pojazd odesłać do przechowalni. Strata pieniędzy za wystawienie pojazdu jest efektem nieprzestrzegania regulaminu serwera. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.