Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Makabryczne średniowieczne odkrycia

dzu.stka

Rekomendowane odpowiedzi

Evqhqa6.png

naTqDnE.png

Witajcie, z tej strony Senior Pressman @N1K0D3M z Redakcji Prasowej Project News. W dzisiejszym artykule przedstawię Wam nieludzkie zabójstwo w średniowieczu, które miało miejsce około 700 lat temu. Zapraszam do lektury.
VDgjwdI.png
Naukowcy badali szczątki ludzi, którzy zostali zamordowani niedaleko Fort Carson ponad 700 lat temu. Ich czaszki były bardzo uszkodzone. Okazało się, że napastnicy zadali im co najmniej 4 brutalne ciosy mieczem w głowę. Zabójstwa są niejako wpisane w gatunek ludzki. Według Starego Testamentu już syn pierwszych ludzi, Adama i Ewy, miał dopuścić się morderstwa. W Księdze Rodzaju Kain zabija swojego młodszego brata Abla, za co zostaje później ukarany. Istnieją jednak archeologiczne dowody na to, że ludzie pierwotni mordowali się już w okresie paleolitu. Jakie były motywy tych prastarych zabójstw? Prawdopodobnie walka o dominację w grupie lub kłótnie o pożywienie. Wracając do początku, podczas najnowszych badań naukowcy z uniwersytetu w San Fierro przeanalizowali szczątki średniowiecznych ludzi, których czaszki były bardzo zniszczone. Uczeni chcieli dowiedzieć się, w jaki sposób doszło do takiej egzekucji. Badacze dokonali analizy z wykorzystaniem nowoczesnych technik kryminalistycznych. Przeprowadzili tomografię komputerową i mikroskopię cyfrową, aby dokładnie odtworzyć obrażenia czaszki. Naukowcy odkryli, że zmarli zostali brutalnie zamordowani, a najpewniej kilku napastników wymierzyło im po kilka ciosów mieczem w głowę. Po chwili od nakłaniania jednego z naukowców dostałem odpowiedź pozytywną i mogłem przeprowadzić z nim wywiad.

Gzqqb1L.png

N - Naukowiec | R - Redaktor Project News @Nikodem.

R: Uszanowanie, Senior Pressman @N1K0D3M z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zadać Panu kilka pytań na temat niedawnych znalezisk w rejonie Area 69?
N: Witam. Jak najbardziej.

R: Czy przeprowadzanie szczegółowych badań na temat wydarzeń sprzed około 700 lat było czasochłonne?
N: 
Tak, badania robiliśmy nieustannie dzień i noc, przez większość czasu ustalaliśmy, co mogło spowodować ów egzekucje.

R: Czy wiadomo, na jakim tle zostali oni zamordowani?
N: 
Najpewniej na tle rabunkowym. Osoby uczestniczące w tym wydarzeniu to członkowie jednej z najbogatszych rodzin w tamtych rejonach.

fbTrfLw.png

R: Zrozumiałem, wiadomo, jak nazywały się zmarłe osoby?
N: 
Nic. Poza tym, że należały do rodziny Rocksfield.

R: Dowiedzieliście się, z czego słynęła rodzina Rocksfield?
N: 
Najprawdopodobniej z handlu końmi oraz z pędzenia alkoholu.

R: Dobrze nie będę już Panu przeszkadzał, dziękuje za wywiad i życzę Miłego Dnia!
N: 
Również dziękuje, Miłego Dnia!

XGwBbve.png (1000×43)

Szkielety ofiar odkryto niedawno. Znajdowały się w masowej mogile niedaleko Area 69. Kilka dni później przeprowadzono pierwsze badania, podczas których okazało się, że mężczyźni odnieśli obrażenia czaszki. Jednak dopiero dzisiaj naukowcy z uniwersytetu San Fierro postanowili przeprowadzić badania kryminalistyczne i zrekonstruować sekwencję wydarzeń. Na tym etapie naukowcy wykonali badania na jednym z kilku denatów. Nie mniej jednak wiemy, że mężczyzna był młody. W chwili śmierci miał około 19–24 lata. Uczeni twierdzą, że pierwszy cios udało mu się zablokować. Po tym jednak ofiara rozpoczęła ucieczkę. Gdy napastnik dogonił uciekającego, ten wymierzył mu dwa szybkie trafienia w tył głowy. To spowodowało upadek. Ostatnie, czwarte uderzenie spowodowało szybką śmierć. Uważają oni, że zabójca był zdeterminowany, aby zamordować młodego mężczyznę. Charakter ciosów sugeruje, że napastnik mógł wpaść w dziką furię, a to z kolei oznacza, że motyw morderstwa mógł być bardziej złożony. Co więcej, autorzy udowodnili, że zbrodnię popełniono z wykorzystaniem prawdopodobnie stalowego miecza i na pewno nie odpowiada za nią tylko jedna osoba. Autorzy badania próbowali dowiedzieć się również, kim była zmarła osoba. Jednak nie znaleźli żadnych dokładnych informacji. Na koniec postanowiłem przeprowadzić wywiad z pracownikiem Area 69, który odnalazł mogiłę.

hPMXDLF.gif

Gzqqb1L.png

P - Pracownik | R - Redaktor Project News @Nikodem.

R: Uszanowanie, Senior Pressman @N1K0D3M z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zadać Panu kilka pytań na temat miejsca, w którym znalazł Pan masową mogiłę?
P: Pewnie, że tak.

R: Jak Pan natrafił na to miejsce?
 P:
Po pracy a dokładniej ok. godziny 17:00 wsiadłem do samochodu i ruszyłem w stronę domu. Po chwili zatrzymałem się w celu zobaczenia dziwnej skarpy, która wyglądała, jakby ktoś ją wykopał. Zdziwiłem się, ponieważ wojskowi patrolują ten teren praktycznie 24/7. Wracając ciekawość jak to ciekawość, chciałem zobaczyć, co się tam znajduje, natrafiłem tam na kilkadziesiąt kości oraz kilka czaszek. W tym momencie zadzwoniłem po odpowiednie służby.

dxB9jWS.png

R: Zauważył Pan coś szczególnego przy szczątkach?
P: 
Na pierwszy rzut oka nic nie zauważyłem, natomiast po dłuższym przyjrzeniu się dojrzałem w czaszkach duże wgłębienia, tak jakby zostali oni uderzeni czymś tępym, a zarazem twardym.

R: Wspominał Pan o skarpie, myśli Pan, że skarpa prowadząca do dziury została wykopana przez człowieka?
P: 
Nie wiem, to nie mi oceniać, lecz sądzę, że ktoś mógłby wykopać tę dziurę, a po odnalezieniu szczątków po prostu uciekł z obawy przed problemami.

R: Jest taka opcja, czy po zadzwonieniu jak to pan ujął, po „odpowiednie służby” długo Pan czekał na przyjazd ich na miejsce?
P: 
Zasadniczo przyjechali bardzo szybko jak na taką lokalizację, byli już na miejscu po ok. 5 minutach.

R: Ktoś Pana przesłuchiwał na miejscu odkrycia?
P: 
Przesłuchiwała mnie policja, głównie pytali o to, jak się tam znalazłem oraz jak to zauważyłem.

R: Dobrze nie będę już Panu przeszkadzał, dziękuje za wywiad i życzę Miłego Dnia!
P: 
Nie ma sprawy, miłego dnia!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News
Autor: Senior Pressman @Nikodem. 
Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Korekta: Empl. Menager @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.