Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na członka frakcji - PrzeMeQ

Dr.Szpont

Rekomendowane odpowiedzi

Twój nick: Heysiwer
Nick oskarżonego: @PrzeMeQ
Powód: Prowokacje, niewywiązanie się z swoich obowiązków, nieodpowiednie zwroty w kierunku gracza pomimo upomnienia, niegodne reprezentowanie frakcji na służbie.
Dowody: 

Spoiler

1. Niewywiązanie się z swoich obowiązków:

[2023-01-16 16:40:20] [Output] : (6) PrzeMeQ: Witam z tej strony Specjalny Transporter *PrzeMeQ.* z San Andreas Transport Corporation!
[2023-01-16 16:40:20] [Output] : (6) PrzeMeQ: Dokąd ma prowadzić nasz dzisiejszy kurs?
[2023-01-16 16:40:21] [Output] : (341) Heysiwer: przecho ls
[2023-01-16 16:40:25] [Output] : (6) PrzeMeQ: przecho masz obok
[2023-01-16 16:40:31] [Output] : (6) PrzeMeQ: nie robimy takich krĂłtkich kursĂłw, niestety
[2023-01-16 16:40:33] [Output] : (341) Heysiwer: Proszę jechać.
[2023-01-16 16:40:46] [Output] : (6) PrzeMeQ: Proszę wybrać kurs dłuższy niż dotychczas
[2023-01-16 16:40:58] [Output] : (6) PrzeMeQ: Który będę mógł zrealizować zgodnie z regulaminem frakcji.

2. Nieodpowiednie zwroty w kierunku gracza pomimo upomnienia:

[2023-01-16 16:43:29] [Output] : (6) PrzeMeQ: cejot
[2023-01-16 16:43:40] [Output] : (341) Heysiwer: co powiedziałeś?
[2023-01-16 16:43:46] [Output] : (6) PrzeMeQ: cejocik
[2023-01-16 16:43:52] [Output] : (6) PrzeMeQ: Cj
[2023-01-16 16:47:15] [Output] : (6) PrzeMeQ: dobrze uciekaj cejocie
[2023-01-16 16:47:23] [Output] : (341) Heysiwer: nie zwracaj siÄ™ tak do mnie
[2023-01-16 16:53:52] [Output] : (6) PrzeMeQ: pa cejot
[2023-01-16 16:55:29] [Output] : (341) Heysiwer: czemu nazywasz mnie cejotem, jak ci napisałem, że sobie tego nie życzę?

3. Prowokacje:

[2023-01-16 16:47:27] [Output] : (6) PrzeMeQ: nie szarp sie
[2023-01-16 16:47:29] [Output] : (6) PrzeMeQ: nie masz sily
[2023-01-16 16:47:33] [Output] : (341) Heysiwer: nie prowokuj

Opis sytuacji: Po wejściu na serwer postanowiłem skorzystać z usługi frakcji SATC w celu przemieszczenia się z spawn'u LS na przechowalnie pojazdów w Los Santos. Oskarżony stwierdził, iż ten kurs jest za krótki i nie może go wykonać, ponieważ nie jest on zgodny z regulaminem frakcji. Jedynym pkt. mówiącym o takiej sytuacji jest punkt 14 paragrafu 3, który informuje o tym, że pracownik frakcji nie może wykonać kursy w około mapy, jak i spawnu. Także mój kurs nie dotyczył tego punktu, gdyż przechowalnia pojazdów znajduje się poza spawnem LS. Następnie zacząłem sobie żartować, aby gracz podwiózł mnie na parking policyjny, następnie wyślę zgłoszenie z prośbą o transport na przecho LS ect. Następnie oskarżony zaczął nazywać mnie ''cejotem'' - zwrot ten nie jest określany jako obraza, jednak ma on wydźwięk negatywny. Zwróciłem mu uwagę, aby mnie tak nie nazywał, gdyż sobie tego nie życzę, ponieważ chciałbym, aby taxówkarz zwracał się do mnie z klasą i profesjonalizmem -po nick'u lub w 3 osobie liczby pojedynczej. Jednak ten nie przejął się tym i nadal używał tego określenia w kierunku mojej osoby. W trakcie rozpoczęła się dyskusja, w której to każdy próbował udowodnić swoje racje. Nie zabrakło również prowokacji ze strony oskarżonego. Gdy chciałem wejść do taxówki, a drzwi były zamknięte PrzeMeQ chciał mnie lekko sprowokować pisząc, abym nie szarpał, bo nie mam siły. Nie wiem, czy to miało być śmieszne, ale generalnie pokazuje Twój poziom oraz kompletny brak profesjonalizmu podczas pełnionej służby.
Chciałem tylko nadmienić, że podczas tej sytuacji też kierowałem w kierunku oskarżonego różnego rodzaju prowokacje. Piszę to po to, aby PrzeMeQ nie odpowiadał na moje oskarżenia argumentami, które będą opierały się na atakowaniu mojej strony, gdyż po pierwsze - to nie ma nic do rzeczy - oraz po drugie - skarga dot. nieodpowiedniego zachowania oskarżonego, a nie mojego.

Z poważaniem - Heysiwer

1. Zgodnie z naszymi zasadami będącymi we frakcji, nie wykonujemy tak krótkich kursów, dlatego też odmówiłem Ci wykonania tej usługi. Zacząłeś wymyślać jakie kolwiek przejazdy by stanało na twoim, byś się dostał na przechowalnię, która jest nieopodal. 

2. Moje "niestosowane zachowanie" w twoim kierunku było w pewnym stopniu odpowiedzią na Twoje trole w stosunku do przejazdu, nie powiedziałem nic takiego podczas przebywania w taksówce przez Ciebie, tylko po tym jak chciałeś jednak kurs na przechowalnię znajdująca się w San Fierro. Oczywiście zgodziłem się na ten kurs, ale wysiadłeś i odbiegłeś - właśnie wtedy to napisałem. 

2.1 Słowo "cejot", "Cj" etc. Każdy definiuje inaczej, niemniej jednak zwrot ten jest uznawany jako nieobraźliwy w świetle serwera. 

3. Prowokacje z mojej strony były odpowiedzią na Twoje prowokacje, jeśli to co przytoczyłeś można w ogóle nazwać prowokacjami. Później zacząłeś skakać mi po pojeździe, dostałeś za to warna od jednego z moderatorów, pomimo tego nadal chodziłeś, prowokowaleś między innymi wyśmiewając moja wiedzę, mój wiek, który oszacowałeś na podstawie "wyglądu" jak sam stwierdziłeś.

Słowami podsumowania - uważam, że nie zawiniłem w tej sytuacji, w sposób kulturalny napisałem Ci, że nie mogę się obsłużyć bo jest to za krótki kurs. Próbowałeś za każdą cenę dowieść swego. Świadkiem sytuacji był supporter Stachu. Pozostawiam dalszy głos dla zarządu. Nie będę wypowiadać się dalej w tej skardze. Miłego. 

#edit dodam tylko, że dowody przedstawione przez ciebie ma moje prowokacje są wyrwane z kontekstu, powycinane tyko momenty, gdy to napisałem, widać to po godzinie w logach. 

Sprawdzając obustronne logi z przedstawionej sytuacji dochodzę do następujących wniosków. Pracownik frakcji bardzo dokładnie i grzecznie wytłumaczył oskarżającemu dlaczego jego kurs nie może zostać zrealizowany i pomimo prowokacji nadal pozostawał w zgodzie z regulaminem frakcji. Po podaniu prawidłowej destynacji pracownik rozpoczął kurs, jednak oskarżający nie chciał skorzystać z usług pracownika, mimo wszystko zostając na miejscu i dalej zaczepiając pracownika. Zgodzę się z pracownikiem że określenie "Cejot" ; "CJ" itp. nie jest w żaden sposób obraźliwe i nie nadajemy za to kar. Patrząc na to w jaki sposób oskarżający się odnosił do pracownika frakcji pozostaje pod wrażeniem jego postawy i opanowania. Na przyszłość pouczam jedynie aby takie sprawy zamykać przez wysłanie zgłoszenia komendą /report. Skargę odrzucam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.