Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Griff_GG - oskarżony przez golomb

efeskebab2115

Rekomendowane odpowiedzi

Nick pracownika: Griff_GG
Data zdarzenia: dzis 5 min temu
Opis zdarzenia: Podjechalem na gielde do ziomka, wysiadlem z auta na doslownie 15-20 sekund po czym wracam po auto a auta nie ma. Patrze na mape gdzie jest i SARA jedzie z nim na pp. Wysiadlem z auta na doslownie max 20-25 sekund wiec nie rozumiem po co na siłe odcholowywac auta, sara ma pomagac graczom czy utrudniac im rozgrywke? Nawet nie pamietam ale mozliwe ze byl na awaryjnych.
Dowody: 
sult.thumb.png.fc245cadacd97ea9507a327104cff892.png

Witam, Adept Griff_GG z SA Road Assistance. Pojazd był pozostawiony na środku przejazdu giełdy, pojazd nie był wystawiony a przebywał na jej terenie, do tego dochodzi nadużywanie świateł awaryjnych. Punkty, które złamałeś:

- Pojazd niewystawiony, źle zaparkowany lub uszkodzony na terenie giełdy - 300$
-W przypadku gdy pojazd z włączonymi światłami awaryjnymi stoi na środku drogi lub znacznie blokuje przejazd zostanie odholowany przed upływem  1 godziny - Parking policyjny z powodem pojazd porzucony. - Pojazd porzucony - 500$.

mta-screen_2023-01-15_12-39-03.thumb.png.d37c9f034bf71aee6e3b13a49c2d0e88.png

Na zdjęciu nie widać świateł awaryjnych, ponieważ uchwycona została akurat taka klatka. 
Ode mnie to tyle, życzę miłego dnia.

22 minuty temu, Griff_GG napisał:

Witam, Adept Griff_GG z SA Road Assistance. Pojazd był pozostawiony na środku przejazdu giełdy, pojazd nie był wystawiony a przebywał na jej terenie, do tego dochodzi nadużywanie świateł awaryjnych. Punkty, które złamałeś:

- Pojazd niewystawiony, źle zaparkowany lub uszkodzony na terenie giełdy - 300$
-W przypadku gdy pojazd z włączonymi światłami awaryjnymi stoi na środku drogi lub znacznie blokuje przejazd zostanie odholowany przed upływem  1 godziny - Parking policyjny z powodem pojazd porzucony. - Pojazd porzucony - 500$.

mta-screen_2023-01-15_12-39-03.thumb.png.d37c9f034bf71aee6e3b13a49c2d0e88.png

Na zdjęciu nie widać świateł awaryjnych, ponieważ uchwycona została akurat taka klatka. 
Ode mnie to tyle, życzę miłego dnia.

''stoi na środku drogi lub znacznie blokuje przejazd'' Nie stał na zadnym srodku drogi, widac ze stoi przy boku i ze da sie przejechac obok niego. Byl na awaryjnych wiec nie miales prawa go ruszac, pomijając fakt że stał on tak może z 20 sekund. Zeby bylo smiesznie zobacz jak ty zaparkowales lawete, doslownie na wjezdzie gieldy blokując przy tym przejazd.

Teraz, golomb napisał:

''stoi na środku drogi lub znacznie blokuje przejazd'' Nie stał na zadnym srodku drogi, widac ze stoi przy boku i ze da sie przejechac obok niego. Byl na awaryjnych wiec nie miales prawa go ruszac, pomijając fakt że stał on tak może z 20 sekund. Zeby bylo smiesznie zobacz jak ty zaparkowales lawete, doslownie na wjezdzie gieldy blokując przy tym przejazd.

Na boku mógłby stać w stylu polskim lub amerykańskim. On stał na przejeździe. Ja też popełniłem błąd z tym zaparkowaniem do czego się przyznaje. Pojazd stał tam więcej niż 20 sekund, ponieważ jak tam przyjechałem, to Cię przy nim nie zastałem. Przed podjęciem jakichkolwiek kroków rozglądnąłem się, czy nie ma Cię w pobliżu i niestety nigdzie Cię nie widziałem. Nie jestem teraz w stanie określić jak to było, ale wydaje mi się, że nie pojawiłeś się przy nim przy całej akcji gdy wrzucałem go na lawetę, a to raczej nie zajmuje 20 sekund. Teraz jak na to patrzę, to pojazd powinien trafić na pp za 300$, więc lekko się pomyliłem (za co przepraszam), ale zważając na to, że jestem adeptem od dwóch dni, to takie pomyłki się zdarzają, ponieważ jeszcze się uczę. Jeśli jesteś aktualnie na serwerze, to zwrócę Ci 200$.

Witam, zaczynając od początku, pojazd nadużywał świateł awaryjnych, ponieważ był w dobrym stanie technicznym, i mógł on dalej się poruszać. Na przyszłość nie zostawiaj pojazdu w taki sposób. Od tego jest parking, który znajduje się przed giełdą.

§4.3 Kierujący ma prawo korzystać ze świateł awaryjnych jedynie w sytuacji, gdy faktycznie takowa miała miejsce. Nieprawidłowe użycie świateł awaryjnych (występuje, gdy stan zarówno silnika, ilość paliwa jak i naładowanie akumulatora pozwalają na kontynuowanie jazdy) może zostać ukarane mandatem, bądź też pojazd może zostać zabrany na parking policyjny.

Pojazd został odholowany prawidłowo. Skargę odrzucam oraz zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.