Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Zima w stanie San Andreas

dzu.stka

Rekomendowane odpowiedzi

s08J0aP.png

naTqDnE.png

Witajcie drodzy czytelnicy, z tej strony Junior Pressman @N1K0D3M z Redakcji Prasowej Project News.
W dzisiejszym materiale powiemy sobie o tegorocznej zimie, która zaskoczyła cały stan San Andreas. Zapraszam do lektury.

VDgjwdI.png

Noc z 30 listopada na 1 grudnia, w stanie San Andreas temperatura oscyluje przy granicy -5℃. Około godziny 4 nad ranem zanotowano pierwsze opady śniegu niedaleko Angel Pine. Po kilkunastu minutach zanotowano kolejne opady śniegu tylko tym razem w San Fierro. Opady coraz bardziej rozprzestrzeniały się na nasz stan. Gdy nastał czas iść do szkoły, a dokładniej około 8 białego puchu było aż po kolana, tym samym powodując ogromne utrudnienia drogowe. Prezydent naszej ojczyzny ogłosił w telewizji stan klęski, żywiołowej co oznaczało kilkudniową przerwę od szkoły. Dzieciaki z tego powodu zaczęły skakać z radości, pierwsze co z tym faktem zrobiły, to rozpakowały swoje tornistry, wyjęli sanki i pobiegły na dwór jak, następnego dnia miałoby nie być. Zapewne niektórzy z was zastanawiają się czemu nasze kochane dzieci, aż tak zaczęły się radować, już spieszę z odpowiedzią. Za naszych czasów ów widok w zimę był codziennością, natomiast to był ich pierwszy raz, gdy ujrzeli tyle puchu. No dobrze, ale za nas było nawet z -30 i musieliśmy chodzić do szkoły. Może było te -30, lecz czy my się cieszyliśmy z tych -30 jak te dzieci z -5? Odwracając się już od stereotypów, przed południem temperatura sięgała -10℃, z czego nastąpiły pewne problemy. - Ale o tym opowiem po wywiadzie z pewną starszą panią.

Gzqqb1L.png

R: Redaktor Junior Pressman N1K0D3M |S: Starsza Pani

R: Uszanowanie, Junior Pressman @N1K0D3M z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zadać Pani kilka krótkich pytań na temat tegorocznej zimy?
S: 
Nie ma problemu młodzieńcze.

R: Czy obecna zima daje się pani we znaki?
S: 
Synu, w swoim życiu przeżyłam wiele mroźnych i śnieżnych dni jak dziś. Pamiętam, jak kiedyś pojechałam w odwiedziny na Kaszuby, był to o ile się nie mylę 76. Zima sromotna zaspy śniegu po 2 metry, mróz koło -20℃. Jak przyjechałam, to ludzie mówili, że już we wrześniu pojawił się pierwszy śnieg.

R: Pojechała Pani na Kaszuby? Co to są te Kaszuby, jeśli można wiedzieć?
S: 
Kaszuby to taki region w Polsce, który ma nawet swój język!

R: Może chce pani coś powiedzieć naszym czytelnikom po kaszubsku?
S: 
Jasne, Gòdowéch Swiãt oznacza to Wesołych Świąt.

mYMgasU.png

R: Dobrze wracam do pytań. Jak pani będzie obchodziła obecne święta? 
S: 
Jestem Polką, natomiast mój mąż Amerykaninem, lecz święta Bożego Narodzenia zawsze obchodzimy tak jak prawdziwi Polacy.

R: Zrozumiałem, skoro ma Pani męża to zapewne i wnuczków. Ucieszyły się one z przerwy od szkoły spowodowanej warunkami atmosferycznymi?
S: 
Oczywiście, że się ucieszyły. Pierwsze co zrobiły, jak zauważyły śnieg, to wyskoczyły na podwórko i zaczęły się rzucać śnieżkami.

R: Niesamowite, czy planuje Pani ich gdzieś jeszcze zabrać?
S: 
Jeżeli minusowa temperatura będzie się jeszcze utrzymywała kilka dni, to planowałam wspólny wypad nad jezioro w celu jazdy na łyżwach.

R: Jest Pani wspaniałą babcią, aczkolwiek będę już kończył wywiad, dziękuje i życzę Wesołych Świąt!
S:  To ja dziękuje młody człowieku, Wesołych Świąt.

XGwBbve.png

Pięć dni później po kilkudniowych mrozach i opadach śniegu władze stanu zaczęły działać w kierunku odśnieżania dróg publicznych. Na całe San Andreas były tylko 3 piaskarki, które znajdowały się w Los Santos, San Fierro i Las Venturas. Mieszkańcy byli wściekli, że gubernator nic nie próbował robić. Mówił on o nowych 20 pojazdach do odśnieżania, lecz podkreślał on, że będą one tylko przydzielone do miast. Mieszkańcy okolicznych wsi byli oburzeni wypowiedzią gubernatora, a rolnicy wzięli sprawy w swoje ręce. 

Gzqqb1L.png

R: Redaktor Junior Pressman N1K0D3M |J: Rolnik John

R: Witam, Junior Pressman @N1K0D3M z Redakcji Prasowej Project News, czy mogę zadać panu kilka pytań?
J: 
Witam, byle szybko, bo muszę wywieźć maciorę do ubojni.

R: Dobrze jak Pan zareagował na fakt, że gubernator nie przydzielił żadnych pojazdów do odśnieżania dróg we wsiach w stanie?
J: Słabe zachowanie z jego strony, ale no cóż, musimy sobie jakoś poradzić.

R: Jak wieś, w której Pan mieszka radzi sobie z tegoroczną zimą?
J: 
Ja i kilku innych rolników odśnieżamy drogi prowadzące przez naszą wieś, natomiast dzieciaki chodniki.

S7OAFPB.png

R: Rozumiem, jak często Pan wykonuje tę czynność?
J: 
Do dwóch razy na dobę.

R: Dobrze nie przeszkadzam już Panu, dziękuje za udzielenie wywiadu i życzę Wesołych Świąt, Do Zobaczenia.
J: 
Dziękuje, Do Zobaczenia.

XGwBbve.png

Dnia 12.12 miasta z naszego stanu stały się w końcu przejezdne przez nowe pojazdy odśnieżające kupione przez gubernatora. Kilka dni później dokładniej 15.12 gubernator zdecydował, aby na każdą wieś przypadała jedna piaskarka. Tego samego dnia w godzinach wieczornych piaskarki wyruszyły do odśnieżania dróg. Tym samym w stanie San Andreas zażegnano kłopot dopiero 15 dnia grudnia.

uIEWKxT.png

nagowek_swieta.png

Dla Redakcji Prasowej Project News
Autor: Junior Pressman @N1K0D3M
Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
KorektaEmpl.Manager @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.