Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Remiza Las Venturas

Speszial.

Rekomendowane odpowiedzi

CJC8DOq.png

naTqDnE.png

Witam, z tej storny Junior Pressman @Shippuden z Redakcji Prasowej Project News, dziś przychodzę do państwa z artykułem poświęconym Remizie w Las Venturas, krążą plotki, że jest opuszczona, dzisiaj się wszystko okaże, gdyż przeprowadzaliśmy wywiad z byłym Zarządcą Straży Pożarnej w tym rejonie.
VDgjwdI.png

W1hSKps.gif

Remiza w Las Venturas pierwszy raz otwarta została 52 lata temu, przez tamtejszego Prezydenta miasta - Marco Reus, dzień otwarcia strażacy, obecni na uroczystości otwarcia zapamiętali do końca swojego życia ze względu na sytuację, która wydarzyła się w tamtym czasie. Był słoneczny poniedziałek, remiza oficjalnie została otwarta, wstęga przecięta, co by mogło pójść nie tak? Owszem, coś niestety się zepsuło. Parę godzin po przecięciu przez Prezydenta wstęgi, udał się on do swojego domu wraz z żoną, tę drogę jego żona zapamiętała do dnia swojej śmierci. Marco Reus był nie lada 2km od domu, to właśnie na tym zakręcie wydarzyła się ogromna tragedia. 36-letni Marco, wykonywał manewr skrętu w lewo, gdzie nagle słychać było tylko huk, jakby zderzenie samochodu - prawda była nieco gorsza.

X9NojCw.png

Ten wielki huk, to wcale nie wypadek, kolizja ani stłuczka, to zamach, niestety śmiertelny. Marco Reus został zastrzelony tuż pod swoim domem przez obywatela miasta Los Santos, Abrahadiba S. Jak można doczytać z gazet, zamachowiec ten był powiązany z prezydentem jako najbliższy partner biznesowy, to razem z nim Marco prowadził interesy i to razem z nim wybudowali remizę w Las Venturas więc dlaczego, Abrahadib postanowił go zabić? Z opowieści żony, która udzieliła wywiadu dla TVL News przed swoją śmiercią, zamachowiec zabił Prezydenta ze względu na próbę oszukania go, Reus nie ustanowił go współinwestorem remizy. W ramach zemsty Abrahadib nie wahał się i wiedział, w którym miejscu i kiedy dokładnie oddać strzał.

6aXFLUZ.png

Remiza po dzisiaj nosi nazwę "Remiza Prezydenta Marco Reus'a", na cześć ś.p prezydenta miasta Las Venturas. Obecnie wiemy tyle, że miejsce to zostało opustoszałe a jedną z ciekawych rzeczy w tym miejscu, to wóz strażacki znajdujący się na tyłach remizy wraz ze śmietnikami, to wrak wozu, który ucierpiał doszczętnie w wyjeździe alarmowym do pożaru pustostanu w Fort Carson. Redaktorowi Shippuden udało się przeprowadzić wywiad z dawnym Zarządcą Straży Pożarnej w Las Venturas.

8mRY5dv.png

Gzqqb1L.png

R - Redaktor Shippuden | Z - Zarządca Straży Pożarnej 

R - Dzień dobry Panu, czy mógłbym zadać kilka pytań?
 Z -
 Dzień dobry, z miłą chęcią odpowiem.

R - W takim razie, kiedy zrezygnował pan z funkcji zarządcy?
 Z - Z tej jakże ważnej funkcji, zrezygnowałem 4l ata temu, ze względu na pogorszenie się stanu mojego zdrowia oraz przejścia na emeryturę, dzięki temu mogłem skupić się na swoim zdrowiu oraz rodzinie.

R - To fakt, praca strażaka to wymagający zawód i emerytura dla takich ludzi jest jak najbardziej zasłużona. Powie nam Pan, kiedy i dlaczego remiza została opuszczona?
 Z - Remizę opuściliśmy niecałe 2 lata temu, na skutek braku finansów na remont jej, ściany oraz sufit zaczęły się sypać, oraz przeciekać. Ze względu na bezpieczeństwo naszych strażaków, jak i innych pobliskich ludzi, głosem wielu postanowiliśmy przenieść się w inne, tymczasowe miejsce do czasu wybudowania nowej siedziby Straży Pożarnej.

R - Czy to może jakkolwiek wpłynąć na poczucie się niebezpieczniej przez mieszkańców? Przecież teraz macie mniej miejsca.
 Z - Nie, jako emeryt przebywam w jednostce dość często i mogę obiecać, że starają się dbać o bezpieczeństwo innych lepiej, niż o swoje własne - to coś pięknego. Strażacy na co dzień patrolują pobliskie miejsca w celu zlikwidowania jak największej ilości zagrożeń pożarowych czy innych.

R - Świetnie, że istnieją tacy ludzie na naszej planecie, to dzięki nim na codzień czujemy się bezpieczniej i żyjemy bez obaw o pożar czy zaczadzenie. Jak wspomina Pan ten okrutny dzień, otwarcia remizy oraz śmierci Prezydenta Marco Reusa?
 Z - Nie chciałbym o tym rozmawiać, byłem jedną z pierwszych osób, które dotarły na miejsce zdarzenia - to tragiczny widok, do dziś mam go przed oczami.

R - W takim razie dziękuje za udzielenie mi odpowiedzi na te kilka pytań, życzę zdrowia oraz powodzenia w życiu!
 Z - Dziękuje, wzajemnie.

nagowek_swieta.png

Dla Redakcji Prasowej Project News: 
Autor: Junior Pressman @Shippuden
Grafika: Senior Graphic Designer @Aiishan
Korekta: Empl.Manager @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.