Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - "Co w trawie piszczy?" Listopad'22

Livia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

3tkdIGg.png

RyfYWaX.png

Cześć! Kolejny miesiąc za nami, a wraz z nim wychodzi kolejne wydanie serwerowej gazetki.
Znajdziecie w niej m.in. wszystkie aktualizacje, wyniki ankiety, wywiad z supporterem, sylwetkę gracza oraz wiele więcej!

Z problemów technicznych, gazetka będzie w takiej formie. PRZEPRASZAMY

mGaL7p5.png

Najlepszy Supporter: @semyaaza.at (24 głosy)
Najlepszy Moderator: @Testosteron (45 głosów)
Najlepszy administrator: @Ka3R.at (21 głosów)
Najlepszy administrator RCON: @Zebra (74 głosy)
Najlepsza frakcja: San Andreas Road Assistace (47 głosów)
Najlepszy biznes: ProjectFM (57 głosów)
Najlepsza organizacja: Akatsuki (29 głosów)
Najbardziej pomocny gracz: @Euzebiusz (10 głosów)
Najlepsza praca: Kurier (47 głosów)
Najlepszy tuner: @Euzebiusz (40 głosów)
Największy odwalacz: @Kamdro (10 głosów)
Najbogatszy gracz: @Euzebiusz (28 głosów)
Najlepszy lider frakcji: @Braian11 (47 głosów)
Najlepszy lider biznesu: @Jezus_Carbonara (59 głosów)
Najlepszy mapper: @Turbo (70 głosów)
Najlepszy programista: @Sky (117 głosów)
Najlepszy grafik: @Volenir
Najlepszy modeler: @Jator (77 głosów)

n1tYkiy.png

Awanse członków ekipy serwera:
07.11.2022.
Moderator @Klocek zostaje awansowany na rangę Administrator.
Moderator @Emciok zostaje awansowany na rangę Administrator.
Moderator @KoDzo zostaje awansowany na rangę Administrator.

Supporter @HymelJadwiga zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @teez. zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @Pervool zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @Testosteron zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @Kamdro zostaje awansowany na rangę Moderator.

Urlopy w ekipie serwera:

22.11.2022.
Supporter @Dez przechodzi na urlop, który potrwa do 30.11.2022.
29.11.2022
Administrator @KoDzo przechodzi na urlop, który potrwa do 29.12.2022.

Powroty do ekipy serwera:

03.11.2022. Supporter @Jurgaogf powraca w szeregi administracji serwera.

Dobrowolne opuszczenie szeregów ekipy serwera:

03.11.2022. Supporter @Euzebiusz opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

12.11.2022. Administrator @Przemo* opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

Wydalenia z ekipy serwera:

05.11.2022. Supporter @BollmeN zostaje usunięty z grona administracji z powodu łamania regulaminu serwera.

p540bCm.png

San Andreas Medical Department
W dniu 06.11.2022 gracz @VasteK przechodzi pozytywnie okres próbny jednocześnie pozostaje na randze Junior Hospital Manager

San Andreas Fire Department
W dniu 06.11.2022 @Finamit otrzymuje awans na stopień Battalion Chief.

San Andreas Police Department
W dniu 06.11.2022 Colonel @olcha95 zostaje zdegradowany do stopnia Major
W dniu 06.11.2022 Major @KamiloLZK zostaje zdegradowany do stopnia Captain III, opuszczając zarząd frakcji.
W dniu 29.11.2022 Major @idk zostaje awansowany na stopień Colonel

Project News
 W dniu 19.11.2022
Employee Manager @xHamster zostaje zawieszony w swoich obowiązkach do czasu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji
 W dniu 19.11.2022 Employee Manager @xHamster zostaje odwieszony w pełnieniu swojej funkcji

ProjectFM
W dniu 02.11.2022
Kierownik @Kulek zostaje awansowany na rangę Manager.

Racing Club
W dniu 01.11.2022 Kierowca @WiksaPiksa zostaje awansowana na rangę Zastępca Kierownika tym samym zostaje wcielona do zarządu biznesu na okres próbny wynoszący 14 dni.
 W dniu 01.11.2022 Operator @czeslawmuwi zostaje awansowany na rangę Zastępca Kierownika tym samym zostaje wcielony do zarządu biznesu na okres próbny wynoszący 14 dni.
 W dniu 16.11.2022 Zastępca Kierownika @WiksaPiksa przechodzi okres próbny z wynikiem pozytywnym, tym samym zostaje na stałe wcielona do struktur zarządu biznesu.
 W dniu 16.11.2022 Zastępca Kierownika @czeslawmuwiprzechodzi okres próbny z wynikiem pozytywnym, tym samym zostaje na stałe wcielony do struktur zarządu biznesu.

j3jC72v.png

G-Redaktor @GoodSpeler S-Supporter @PolisheQ

G: Witam, z tej strony Trainee GoodSpeler z redakcji prasowej Project News. Czy chciałbyś udzielić mi wywiadu?
S: Jasne nie ma problemu.

G: Skąd dowiedziałaś się o MTA?
S: Od mojego najserdeczniejszego przyjaciela Kacpra.

G: Dlaczego wybrałaś serwer Project RPG?
S: Po 3-letniej przerwie od MTA wydawał mi się on najciekawszy na scenie Polskiej, oraz scenie MTA.

G: Dlaczego zdecydowałaś się dołączyć do administracji serwera?
S: Głównie na możliwość pomocy graczom, jak i samo urozmaicenie rozgrywki na serwerze..

G: Jak wyglądało twoje granie na serwerze przed oraz po dołączeniu do administracji?
S: Jeśli chodzi o czas grania w tygodniu, to ciężko jest mi to określić, ale mogę powiedzieć, że dziennie od 2 do 5 godzin mniej więcej. Jeśli chodzi o mój majątek to obecnie okolice 1,1 kk.

G: Czy byłaś w jakieś frakcji/ach lub biznesie i jak ją/je wspominasz?
S: W pierwszej frakcji, jakiej byłem to SATC, dobrze wspominam te czasy, potem dołączyłem do SARY i aż dotąd w niej jestem na stopniu Doświadczonego Pracownika. Jeśli chodzi o biznesy, to byłem tylko i wyłącznie w ProjectFM i najbardziej tam wspominam swoją pierwszą audycję.

G: Czy rola Administratora RCON jest bardzo ciężka oraz czym różni się przykładowo od pracy Supportera?
S: Tak szczerze, nie mam zdania co do pracy Adm. RCON, bo niestety nie miałem okazji na takowej być.

G: Czy myślałaś kiedyś nad odejściem z administracji?
S: Na chwilę obecną nie myślałem o odejściu.

G: Co sądzisz o najnowszych aktualizacjach oraz czy mógłbyś zdradzić, czy macie w planach w tym roku zrobić jakiś event fabularny na święta?
S: Niestety nie mogę przykazywać takich informacji.

G: Czy udzieliłbyś jakichś wskazówek dla nowych graczy?
S: Magazyn 800rp - Kosiarki

G: Dziękuję za udzielenie wywiadu. Do widzenia.
S: Dziękuję również do widzenia!

TALgGKB.png

03.11.2022 - Giełda dla jednośladów została usunięta
 03.11.2022 - Dodano możliwość wystawiania jednośladów na wszystkich giełdach
 17.11.2022 - Pojazd Tahoma otrzymał odświeżony wygląd
 17.11.2022 - Pojazd Tahoma otrzymał nowy bodykit
25.11.2022 - Pojazd Super GT otrzymał nowy bodykit
25.11.2022  Odświeżono oraz powiększono parking przy pracy Kuriera w Los Santos
 25.11.2022 - Odświeżono oraz powiększono parking przy pracy Szambiarza w Blueberry
27.11.2022 - Usunięto bodykit Phoenix God's Rambo
27.11.2022 - Pojazd Phoenix otrzymał odświeżony wygląd
 27.11.2022 - Pojazd Phoenix otrzymał nowy bodykit
28.11.2022 - Frakcje otrzymały nowe modele obiektów frakcyjnych
28.11.2022 - Frakcje otrzymały nowy, ulepszony panel obiektów frakcyjnych
28.11.2022 - Frakcje oraz administracja otrzymały możliwość usuwania oraz podglądu informacji o obiektach frakcyjnych w suszarce
 28.11.2022 - Dodano możliwość pisania na kolorowo na chacie organizacji oraz biznesu przez (v)liderów
28.11.2022 - Utworzono stronę z aktualnym statusem naszych usług - status.projectrpg.pl
28.11.2022 - Zoptymalizowano system wczytywania modeli podczas wchodzenia na serwer, od teraz powinno odbywać się to dużo szybciej
28.11.2022 - Zoptymalizowano większą część skryptów znajdujących się na serwerze
28.11.2022 - W międzyczasie poprawione zostały liczne błędy na serwerze oraz w panelu pojazdów na forum

LaZJKJ0.png

Redaktor: Co sądzisz o aktualizacji z 03.11.2022? Mówi nam ona o usunięciu giełdy dla jednośladów i możliwości wystawiania ich na wszystkich giełdach.
@Voseb.: Moim zdaniem było to nie potrzebne, ponieważ gdy pojedziemy na najtańszą giełdę i może być dużo jakiś "złomów", np. Faggio, to będzie to zaśmiecać wszystkie giełdy.
@DonKretto: No powiem tak... fajnie, fajnie, ale no przydałaby się większa giełda, bo te motocykle zajmują miejsce, ale tak to na plus. Szczególnie tą tańszą giełdę powiększyć trzeba... Wejperson: Według mnie fajny zabieg. Wszystko będzie można znaleźć na jednej giełdzie i nie będzie trzeba jezdzić specjalnie na jakieś oddalone punkty.

Redaktor: Co uważasz o aktualizacji z okazji święta Niepodległości (11.11.2022)? W tym dniu mogliśmy ujrzeć flagi Polski w całym San Andreas oraz była możliwość zakupu takowej.
@zlomeek: Uważam, że flagi, które zostały dodane do sklepu oraz w różnych lokacjach upamiętniają w ciekawy sposób tamten dzień.
@ToKrawczyk: Uważam, że to dobra alternatywa, aby przypomnieć młodym ludziom jak ważny jest ten dzień dla naszego kraju, poprzez dobrą zabawę i liczne eventy.
@j3Zxq.: Moim zdaniem było to bardzo ciekawe i przede wszystkim edukujące wydarzenie, bo dzięki niemu młodzi ludzie przypomnieli sobie jak ważne jest to święto dla naszego kraju i dzięki wielu eventom fajnie można było spędzić dzień.

Redaktor: Możemy poznać twoje zdanie na temat aktualizacji z dnia 17.11.2022? Został wtedy odświeżony wygląd pojazdu Tahoma oraz możliwość kupna nowego bodykitu.
@Curry: W sumie to nie wiem. Osobiście nie podoba mi się Tahoma.
@KamiloLZK: Uważam, że odświeżenie Tahomki oraz dodanie bodykitu upiększyło ten pojazd.
@Edzi0.PDW: Jestem zadowolony ową aktualizacją, fajne że serwer się rozwija. Oby tak dalej!

Redaktor: Jaka jest twoja opina o aktualizacji, w której dodano "strzały" z wydechu do większej ilości pojazdów? (21.11.2022)
@Skawalker: Według mnie świetny pomysł, jak i sama aktualizacja.
@xklaudiax: No ciekawa aktualizacja, dobrze że dodali i fajnie wyglądają te "strzały".
@ElCzefe: Uważam, że jest to świetna aktualizacja, mega wielkie Chapeau Bas dla twórcy!

Redaktor: Co sądzisz o aktualizacji, która zaszła w dniu 25.11.2022? W tym dniu dodano nowy bodykit dla SuperGT oraz powiększono parking na pracy Kuriera oraz Szambiarza.
@AmzeK: Uważam, że świetny ruch w kierunku posiadaczy SuperGT, dało to zapału do kontynuowania jazdy tym pojazdem, natomiast co do parkingu - również świetny ruch, jest w końcu gdzie parkować.
@wojtpower: Bardzo potrzebowaliśmy nowych parkingów na kurierze oraz szambiarzu, bo nie było miejsc, a dużo graczy parkowało w miejscach nieprzystosowanych do tego. A co do aktualizacji o nowym bodykicie do SuperGT - według mnie bardzo ładnie zrobiony i dzięki temu więcej osób będzie kupować taki pojazd.
@Kaczorowskyyy: Co do bodykitu - bardzo fajna sprawa, odświeżenie tego pojazdu jest bardzo na plus. Jeżeli chodzi o parkingi, była to również bardzo potrzebna oraz wyczekiwana przez graczy aktualizacja, nie oszukujmy się, miejsc pod tymi pracami zawsze brakowało.

Redaktor: Co myślisz o aktualizacji z dnia 27.11.2022? Zmieniono wtedy wygląd Phoenixa, dodano nowy bodykit jak i animację /salut.
@_DaMiano_: Jeżeli chodzi o animkę, jest to fajne urozmaicenie, lecz jeżeli chodzi o pojazd Phoenix to niestety nie mogę się wypowiedzieć ponieważ go nie widziałem.
Mirek*Blacharz: Według mnie spoko teraz wygląda Phoenix, zwłaszcza z bodykitem, a co do animacji, to też jest git.
@PrzeMeQ: A więc tak, począwszy zaczynając od dodania nowej animacji. Uważam, że jest to dobry ruch, sporo osób o te animacje prosiło. Widziałem, że była umieszczana w propozycjach, aż została dodana co wpływa na plus dla serwera, widać że się starają dodawać to, co gracze chcą zobaczyć. Przechodząc do bodykitu i odświeżenia wyglądu Phoenixa to tak... Zmiana jak dla mnie na plus body jest całkiem ładne, choć nie pasują mi te lampy, reszta wygląda spoko, zachowuje charakter Phoenixa. Lvl rajdowca powinien zostać zmniejszony na to body, tak do 25. Moim zdaniem rzecz jasna, to by było na tyle właściwie ode mnie o tej aktualizacji Podsumowując - podoba mi się.
@BollmeN: Hej, no trochę mi się przykro zrobiło, bo chciałem to body kiedyś mieć, tego "pługa". No... ale nic nie zrobię, fajnie że odświeżyli, a co do animacji "/salut" to była potrzebna, chciałem jej kiedyś użyć, ale jeszcze jej nie było.

Redaktor: Jakie jest twoje zdanie na temat największej aktualizacji w listopadzie, dokładnie z 28.11.2022? Dodano m.in. nowe urozmaicenia dla frakcji, biznesów, jak i organizacji oraz poprawiono optymalizacje itd.
@Killereq535: Według mnie urozmaicenia dla frakcji są spoko, jest panel odnowiony. Sama w sobie aktualizacja na plus.
@skizv: Według mnie aktualizacja z listopada była jak "nikt nie prosił, ale każdy potrzebował". Frakcje dostały garstkę ciekawych urozmaiceń, a optymalizacje na pewno pomogą we wchodzeniu na serwer osobom ze słabszym sprzętem. Dodam jeszcze, że fajnym smaczkiem jest właśnie wyróżnienie kolorami dla chat'ów organizacji oraz biznesów. Myślę że to na tyle, czy aktualizacja jest przydatna? Zdecydowanie tak.
@YourMom: Ogólnie to aktualizacja na plus, bo jest o wiele wygodniejszy panel jak dla mnie, ale jest problem, bo często się on buguje, także czekam tylko aż naprawią go do końca, no i troszkę większą ilość obiektów mogliby dodać, no ale cóż...

UXaOn62.png

Postanowiliśmy przeprowadzić ankietę na temat świąt Bożego Narodzenia. Tak prezentują się wyniki:

BbOS9Tx.png

rwKtJzS.png

gYqyf0I.png

W tym miesiącu, na nasz redakcyjny celownik wzięliśmy gracza @Mizshift.

Ma na imię Mateusz i ma 24 lata. Pochodzi z województwa małopolskiego. Jest miłą i kulturalną osobą, posiada duży dystans do swojej osoby. Nikogo nie naśladuje w życiu i ma własny pas życia, którym się kieruje. Zawsze, gdy ktoś potrzebuje pomocy, z miłą chęcią pomaga jak tylko potrafi, na ile to jest możliwe. Jest to osoba zdeterminowana. Jeśli ma jakiś cel, to dąży do tego, by spełnić go do końca. Na codzień uczęszcza do Szkoły Wyższej, gdzie uczy się języka angielskiego. Interesuje się motoryzacją, informatyką oraz podróżowaniem. Zainteresowanie do podróży wzięło sie najpierw od ogladania pieknych terenów, w róznych krajach świata, potem w różnych regionach Polski i tak sie zaczęło że często zwiedzał popularne miejsca (Zakopane, Rabka Zdrój, itp.) Bardzo lubi zwiedzać nowe miejsca, poznawać nowych ludzi, ich zwyczaje, itd. Na serwerze gra od ponad 2 lat. Przygodę na ProjectRPG zaczął 10 listopada 2020 roku i nie zamierza póki co odchodzić z serwera. Aktualnie posiadam blisko 3000 przegranych godzin. Od ponad roku należy do frakcji San Andreas Road Assistance, posiada rangę Inspektora. Jak opowiada, we frakcji czuje się bardzo dobrze i oczekuje na awans do zarządu, gdyż posiada już wszystkie rangi poboczne, które można mieć. Jest aktywny na służbie i często, gdy jest potrzeba pomaga graczom na drodze. Majątek wycenia na około 5 milionów dolarów. Postanowił grać na serwerze dzięki swojemu koledze, który namówił go, by powrócić na MTA. Kiedyś grał na wielu innych serwerach, lecz stwierdził, że MTA to nudna gra, ale jednak wrócił. W planach ma, tak jak wyżej wspomniałem dołączyć do zarządu frakcji, do której należy i może spełni kiedyś swoje marzenie serwerowe, a mianowicie chodzi o rangę w ekipie serwera.

MfcHNDK.png

Realizacja: @Livia

Ankieta: @xHamster
Wywiad z członkiem ekipy: @GoodSpeler
Serwerowe aktualizacje: @Livia
Opinie graczy dot. serwerowych aktualizacji: @Ketion
Ważniejsze zmiany we frakcjach/biznesach: @siema.
1. miejsca plebiscytu: @Rafaal
Zmiany w administarcji: @xanny
Sylwetka gracza: @xHamster

Edytowane przez Livia
  • Super 27

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.