Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z xanny

xHamster

Rekomendowane odpowiedzi

tUhb5Pb.pngnaTqDnE.png

Witajcie. Jestem Employee Menager @xHamster z Redakcji Prasowej Project News. Dziś przedstawiam Wam wywiad, który przeprowadziłem z funkcjonariuszem San Andreas Police Department oraz Pressmanem z Redakcji Prasowej @xanny. Zapraszam do lektury.

Gzqqb1L.png

R: @xHamster | X: @xanny

R:  Cześć. Jestem Employee Menager z Redakcji Prasowej Project News. Chciałbyś udzielić mi wywiadu i powiedzieć co nieco o sobie?
X: 
Jasne.

R: Super. W takim razie, na samym początku wywiadu, przedstaw się naszym czytelnikom.
X:
Więc mam na imię Kacper, liczę sobie już 17 lat. Pochodzę ze Śląska i na co dzień uczęszczam do technikum o profilu eksploatacji portów i terminali. Jako ciekawostkę dodam, że wybrałem tę szkołę z powodu takiego, iż jest bardzo blisko mnie. Gdybym mógł się cofnąć w czasie, poszedłbym w zupełnie inny kierunek. Co do mnie to niczym specjalnym się nie zajmuję, dalej jestem uczniem, także pozostają mi tylko hobby. Interesuję się służbami mundurowymi, głównie jest to policja. Mam zamiar z nią wiązać swoją karierę zawodową, dodatkowo mam w planach po zdaniu matury (o ile się uda), pójść na studia kryminologiczne, zaocznie. Kocham też słuchać muzyki, gatunku nie mam. Słucham tego, na co mam ochotę, prócz tego zajmuję się stricte hobbistycznie fotografią. Kocham robić zdjęcia otaczającej mnie przyrody i tego, co robię w wolnej chwili. Niestety wszystko jest robione telefonem, więc jakość zdjęć nie zwala z nóg.

R: Skąd zainteresowanie akurat do policji, a nie do innej służby mundurowej?
X:
Szczerze, to od dzieciaka ciągło mnie do policji, inne służby również mnie interesują, lecz nie tak bardzo, jak właśnie ta, do której zamierzam się wybrać. Myślę, że mogło się to też zapoczątkować od tego, iż mój Tata był policjantem. W szczególności moją uwagę skupiam na wydziale kryminalnym.

R: A powiedz nam, skąd zamiłowanie twoje do fotografii i czemu akurat przyroda, która cię otacza? Może chciałbyś pochwalić się jakimiś zdjęciami?
X:
Zamiłowanie do fotografii zrodziło się już u mnie parę lat temu, robienie zdjęć zawsze sprawiało mi wiele frajdy. Kiedy patrzymy na fotografię, możemy wyobrazić sobie jakie odczucia miał autor. Podobnie jest ze sztuką, kiedy widzę niektóre zdjęcia, mogę jedynie spekulować, co autor miał na myśli. Kocham się zachwycać fotografiami, a co do przyrody to dlatego, że nie zbyt mam przyjemność robić zdjęcia ludziom i jakoś się w tym nie odnajduję. Wolę wtedy postawić na naturę, ponieważ jest znacznie piękniejsza w moim odczuciu. Jeśli chodzi o chwalenie się, to raczej nie mam zbytnio tego w planach, ze względu, że robię to dla siebie i czasem pokażę parę zdjęć bliższym znajomym.

R: Opowiedz jeszcze o swojej szkole. Technikum o profilu eksploatacji portów i terminali. Cóż to takiego?
X:
Opowiem w skrócie, bo niezbyt będę się wywodzić nad tą szkołą. Technikum o tym profilu to nic innego jak praca związana z lotniskiem oraz portami morskimi. Dodatkowo wchodzi do tego transport, osobiście uważam, że ten profil nie należy do najłatwiejszych. Jest mnóstwo informacji, które trzeba zapamiętać i czuję, jakbym się uczył o wszystkim i niczym. Co do zadań praktycznych to są to głównie papiery, planowanie podróży dla pasażera i wyliczanie najtańszych wariantów etc.

R: No rozumiem. Przejdźmy do świata wirtualnego teraz. Jak trafiłeś na platformę MTA?
X:
Ogólnie to zaczęło się od oglądania kultowej serii Marcina4007 "Życie w Las Venturas", stąd dowiedziałem się za dzieciaka, że istnieje coś takiego jak GTA SA Multiplayer, szukałem linku do pobrania i znalazłem coś takiego jak MTA, po uruchomieniu programu wszedłem na jakiś pierwszy lepszy Polski serwer. Natrafiłem na freeroam i tam grałem przez miesiąc. Następnie koledzy, którzy już nie mają styczności z tą grą, zaprosili mnie na serwer, który istnieje do dziś i jest topowym serwerem na scenie. Tam przegrałem bardzo wiele godzin, lecz też wędrowałem po serwerach. Drugim serwerem, na którym świetnie się bawiłem to nie istniejący InsideMTA, kolejny już nieżyjący serwer też wspominam dobrze i to było nawet nie dawno, czyli Calm Story, tam pełniłem rolę administracyjną. Co do reszty serwerów to już nie mam z nimi za dużo wspomnień.

R: Dość długa "historia" i ciekawa na dodatek. Co skłoniło cię do dołączenia na nasz serwer?
X:
Dołączyłem na serwer w 2020, początkowo wbiłem tam, bo zaskoczyła mnie ilość graczy znajdujących się na PRPG'u. Przy okazji zgarnąłem też okazjonalny UID 4 cyfrowy. Po jakimś roku dołączyłem do akademii SAPD w 2021, lecz nie zdałem wtedy egzaminów, z tego względu, że nie zależało mi wtedy na tym. Następnie jakiś czas później spróbowałem napisać ponownie i teraz znajduję się już jako pełnoprawny członek PD. W głównej mierzy, to mnie skłoniło do zostania tutaj. Teraz będę próbował osiągnąć jeszcze więcej.

R: Zatrzymajmy się przy frakcji. Jak się w niej odnajdujesz? Jaka panuje tam atmosfera oraz komu poleciłbyś tę frakcję?
X:
Co do frakcji to jestem tam od jakiegoś miesiąca i obecnie jestem Police Officerem III oraz Detectivem I. Odnośnie do SAPD, atmosfera jest bardzo fajna i pod tym względem polecam. Oczywiście minusy są w tejże frakcji, ale tylko pod względem graczy. Osobiście uważam, że pod niektórymi względami zachowują się jak "zwierzęta", trochę kultury mimo wszystko by się przydało, w końcu też jesteśmy ludźmi. Ja natomiast jestem człowiekiem, którego bawi, ale zarazem żenuje takie zachowanie, nie zbyt się przejmuje, jeżeli ktoś mnie urazi poza służbą, jak i na służbie, szczególnie w grze. Jednakże boli fakt, że psują przez to renomę serwera i swoją reputację i to chyba cios w kolano moim zdaniem. Warto się zastanowić 2 razy czy wypada tak napisać. Więc odradzam ludziom o słabej psychice na dołączenie do naszych szeregów.
pnckitc.gif
R: Myślę, że gracze powinni wziąć te słowa i wbić sobie w głowę. Przejdźmy dalej, mianowicie chodzi o biznes Project News. Jesteśmy w jednym biznesie, współpracujemy ze sobą, chciałbym poznać twoje zdanie o biznesie, czy polecasz go innym, jaka według ciebie panuje tam atmosfera i czy zarząd radzi sobie dobrze w jego rozwój?
X:
Co do Redakcji Project News, to czuję się w niej dobrze, nie narzekam na nic i staram się sumiennie wykonywać swoją pracę jako Redaktor. Atmosfera w niej jest w porządku, oczywiście nie jest wybitna, ale jest taka normalna, wszyscy starają się udzielać na czacie i aktywnie uczestniczyć w rozwoju dogadując się ze sobą. Zdarzały się przypadki, w których niektórzy psuli tę atmosferę i stawała się ona uciążliwa, lecz na całe szczęście zarząd w Redakcji zwalcza takie sytuacje i za to jestem mu wdzięczny. Dodatkowo jest aktywny i słucha propozycji reszty redaktorów, wspólnie wdrążając ich propozycję w życie biznesu. Uważam, że jest bardzo dobrze prowadzony i na razie nie widzę żadnych minusów Redakcji Project News. Każdy, kto jest kreatywny, jest mile widziany w naszych szeregach. Nasz zarząd dużo oferuję, począwszy od dużych sum za artykuły i miłej atmosfery, kończąc po świetnych pojazdach biznesowych, którymi możemy patrolować okolice San Andreas oraz robić zdjęcia świetnym aparatem.
ns45ewf.png
R: Dodatkowo organizowane są minieventy wewnątrz biznesowe, a nagrody są fundowane z mojej kieszeni. Przejdźmy do organizacji, obecnie nie jesteś w żadnej. Będziesz chciał zmienić to kiedyś? Masz już jakąś na oku?
X:
Aktualnie co do organizacji to jestem otwarty na propozycję dołączenia. Jednakże najbardziej zależy mi na estetyce prowadzenia danej struktury. Bardzo lubię, kiedy zarząd danej organizacji jest aktywny i mam pewność, że taka organizacja nie będzie martwa po 2 tygodniach od założenia. Sam byłem tutaj w dwóch organizacjach min. NieTykalni oraz Akatsuki. Obie wspominam bardzo dobrze, pierwszą z nich początkowo bardzo chwaliłem i lubiłem, lecz gdy wróciłem bardziej na serwer, organizacja trochę podupadała na aktywności, stąd też było moje odejście. W drugiej natomiast czułem jakąś wewnętrzną pustkę i z tego powodu odszedłem. W przyszłości sam planowałem otworzyć własną organizację, jednak nie mam nic sobą do zaoferowania prócz żadnej pomocy i to by nie wypaliło, gdybym miał być liderem takiego przedsięwzięcia. Więc mój status co do organizacji jest: Szukam.

R: Czy w przyszłości masz w planach zmienić frakcję bądź biznes. Czy są to raczej instytucje, które uwielbiasz i nie opuścisz ich na długo?
X:
Raczej nie zamierzam ich opuszczać do końca mojej rozgrywki, lecz też nie wiadomo. Zobaczymy, co przyniesie przyszłość.

R: Mimo wszystko i tak życzę powodzenia. Masz jakieś serwerowe plany na przyszłość?
X:
Oczywiście, jednakże marne są szansę na tę chwilę ze względu na moje 264 godziny. Mimo wszystko spróbować zawsze można.

R: No to życzę powodzenia. Jakie masz serwerowe plany na przyszłość?
X:
Dziękuję pięknie. Moje plany serwerowe to początkowo dokończenie mojej Fortuny 240SX 3 na serwerze, kupienie Cheetaha, dostanie się do zarządu Redakcji Project News, Bycie w ekipie serwera oraz próbować o zarząd w jakiejś organizacji, by razem stworzyć coś dobrego, tak poza tymi celami nic nie mam na razie.

R: Czas na mnie. Na końcu wywiadu możesz pozdrowić, kogo tylko chcesz. Chciałbyś skorzystać z tej możliwości?
X:
Oczywiście pozdrawiam oczywiście Ciebie, całą frakcję Police Department, Redakcję Project News oraz graczy takich jak @Bart* @AmzeK @.Mariuszek. i @emploi.

R: Dziękuję serdecznie za udzielenie mi wywiadu. Trzymaj się.
X:
Dziękuję również. Do zobaczenia.

MfcHNDK.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:
Autor: Employee Menager @xHamster
Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja: Director @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.